keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Minervois-alueen vanhin kyläTämä seutu on Languedoc-Roussillonin viinialuetta. Nyt on se aika vuodesta, jolloin viiniköynnökset pelloilla on leikattu. Koko talvi siihen on mennytkin. Joka päivä, auringon noususta pimenevään iltaan asti näkyi köynnösten leikkaajia noilla tuulisilla aukeilla. Joidenkin peltojen laidoilla poltettiin peltitynnyreissä leikattuja oksia. Niiden lämmössä oli leikkaajan hyvä lämmitellä kohmeisia käsiään. Nyt köynnösten lehdet vihertävät. On tuholaisten torjunta-aika. Viinin viljelyä on harjoitettu näillä karun kivikkoisilla, kalkkipitoisilla pelloilla yli 2000 vuotta.
Olemme näiden Ranskan vuosien aikana ostaneet viinimme alueen eri kellareista. Ja niitähän täällä on lukematon määrä. Yksi viime aikojen suosikeistamme on pienen Minerve-kylän Troubadour-viini. Viinipellot ovat lähes asumattomilla vuorilla noin 500 metrin korkeudessa kaukana maanteistä. Ilma siellä on puhdasta ja raikasta. Alle 200 asukkaan kylä sijaitsee kahden kanjonin risteyksessä. Se on rakennettu rotkon reunalle jo satoja vuosia sitten, kataarien historiaa sielläkin. Viinin ostosmatkalla jäämme usein syömään La table de Troubadors- ravintolaan. Ruoka on ollut hyvää, henkilökunta välitöntä ja ystävällistä. He kertoivat, että kesällä kylässä käy paljon turisteja, vuosittain yli 300 000. Eikä ihme, onhan kylä Ranskan kauneimpien kylien listalla ja ympäröivät maisemat ainutlaatuisia.

4 kommenttia:

 1. Kukkuu, tulinkin sopivasti viininmaistajaisiin. Hienoissa maisemissa siellä elätte, tosi kiva että ryhdyit niitä jakamaan muidenkin kanssa. Ja hienon blogin vaan olet tehnytkin, mielenkiintoisia postauksia. Kohta et sitten muuta ehdi tekemäänkään kuin bloggaamaan, kun antaa pikkusormen se helposti vie koko käden...
  Lahjoitankin sinulle oitis uuden blogiystävä-merkin - laitan sen ihan kohta blogiini ja voit käydä noutamassa - ilmaista mainosta :) Sen saa jakaa eteen päin tai pitää itsellään.

  VastaaPoista
 2. Sirokon blogista pomppasin tänne. Sinulla on mielenkiintoista luettavaa ja katseltavaa. Tällainen blogimatkailu avartaa näkemyksiä ja tuo paljon uutta.

  VastaaPoista
 3. Oolalaa miten raikas Ranska-blogi :) SIrokon vinkkaamana tulin katsomaan...

  VastaaPoista
 4. Sirokko, aimarii, Rita!
  Te kirjoittamisen taiturit, KIITOS kommenteista. Arvostan niitä todella paljon ja punastelen täällä ilosta vieläkin.

  VastaaPoista