maanantai 8. maaliskuuta 2010

TAAS


Aamulla kun heräsin ja vilkaisin ulos, luulin olevani Suomessa. Maisema valkoisena ja lisää valkoisia hiutaleita leijui taivaalta ja sitä jatkuu koko ajan. Eikös nyt pitäisi olla kevät, vihreät niityt, kukkivat puut. Kyllähän ne siellä lumen alla ovatkin.Eilen sinisen taivaan alla otin kuvia kukkivista puista. Tänään käyn karistelemassa märkää lunta pihan oliivipuun maahan taipuneilta oksilta. Sähköt katkeilevat vähän väliä.Huomasin myös koirille suunnatun liikennemerkin.Sydän ovella kiehtoi vieraiden polkujen kulkijaa.

10 kommenttia:

 1. Hertsi leijaa sentään! Miten käy hedelmäpuiden kukkien kanssa? Onpa hurjaa.
  Hassua, ehkä ranskalaiset koirat ymmärtävät liikennemerkkejä.
  Entäs sydänmerkki? Taottu, mutta mikä ovi?

  VastaaPoista
 2. Jopa nyt jotakin.Toivottavasti sulaa pian pois. Kissoille voisi suunnitella liikennemerkin, jossa kielletään kaivamasta kukkapenkkejä:))

  VastaaPoista
 3. näin myöhään ei täällä etelä-Ranskassa olekaan tullut lunta viimeisiin kahdeksaantoista vuoteen ainakaan. jäin jo toisen kerran jumiin Arlesiin, en päässyt kotikaupunkiini sununtaina, en töihin tänä aamuna. kuka olisi uskonut, että niin voi tapahtua kaksi kertaa samassa talvessa, niin omituinen talvi tämä on ollut.
  luulisin tuon liikennemerkin olevan enemmänkin koiran omistajille suunnattu, mutta usein tuntuu, etteivät ne omistajat ymmärrä niitä sen kummemmin kuin koiransakaan.

  VastaaPoista
 4. Sääliksi käy kukkia, pölyttäjätkin vaipuneet horrokseen. Toissa vuonna meidänkin vuorella satoi ensi lumi vasta maaliskuussa, että eihän tämä nyt niin myöhäistä ole.

  VastaaPoista
 5. aimarii ~
  Hedelmät ja syksyn viinisatokin askarruttaa lumitaakan takia. Nyt on pakkasta – 5 astetta. Vielä kylmempiä öitä on luvattu.
  Ehkä Peukalo-Liisa asuu tai on joskus asunut tuon varsin matalan, salaperäisen oven takana.


  Famu ~
  Kissoja ei liikennemerkit estä kun pääsevät kukkapenkkien kaivamisen vauhtiin. Tuskin koiratkaan merkeistä välittävät. Tuokin merkki oli niin alhaalla, että isommat koirat ehkä nostavat siihen jalkaansa ohi hölkätessään.


  Airelle ~ Vaikuttaa, että aika moni on tänään joutunut jäämään pois töistä tai koulusta. Uutisten mukaan tiet näyttivät olevan melkoisessa kaaoksessa. Ainakin jo toisen kerran tänä talvena.


  Sirokko ~
  Kävin tutkimassa mantelipuun kukkia. Olivat muuttuneet ruskeiksi. Lumi jäi maahan kun lämpötila laski. Pikkulinnut lentelivät hädissään ruokaa etsimässä.

  VastaaPoista
 6. Tuntuu silta etta asiat ovat vahan sekaisin kun sinnetuli lunta mutta meille ei. Olen muutenkin huomannut etta monet "kaaokset" menevat meista ohi. Onhan meille tullut tana vuonna lunta paljonkin, mutta olemme parjanneet pahimmista myrskyista ja vedenpaisumuksista pitkaan aikaan. Oikeastaan taalla ei ole tainnut tapahtua mitaan "pahaa" sitten 90-luvun ja siitahan on jo aikaa. Saa nahda milloin se seuraava "kata" tapahtuu!

  VastaaPoista
 7. Vihreatniityt ~
  Eipä todellakaan tunnu siltä, että ollaan keväisessä etelässä.

  hpy ~
  Kiva, että olette säästyneet tämän talven katastrofeilta. Jospa kaikki tämän kevään lumet satoivat jo tänne, ettei niitä riitä teille asti.

  VastaaPoista
 8. Lumi ja Suomi on erottamaton yhdistelmä. Miltä tuntuu nähdä lumimaisema vierailla poluilla? Heräsikö kotikaipuu vai päinvastoin: täällökinkö tuota tuttua "alkuainetta" on katsottava ja kaiken kukkuraksi maaliskuisessa kukkeudessa - allakan mukaan?

  VastaaPoista
 9. Lastu ~
  Lunta, kylmyyttä ja liukkautta Suomesta pakoon lähdettiin. Kuinkas sitten kävikään, kääk!
  Vieläkin lunta maassa ja mittari pakkasen puolella.

  VastaaPoista