sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Tohtorin luona ja kotipihalla

Eilen aamulla kävin omalääkärin vastaanotolla. Odotushuone oli tyhjä. Riemuitsin, että pääsisin nopeasti tohtorin luokse. Jälkeeni tuli iäkäs pariskunta ja sitten vielä nuori tyttö, joka oli hermostuneen oloinen. Käveli edestakaisin lattialla ja näpytteli kännykkäänsä tekstiviestejä. Kun tohtori tuli huoneestaan, ryntäsi tyttö hänen luokseen ja selitti kiihkeästi jotakin. Tohtori lupasi ottaa tytön sisälle ja pahoitteli tilannetta meille muille odottajille. Odottelu jatkui. Ikkuna oli auki kadulle ja ikkunan eteen ilmestyi mies tupakalle. Tupakan savu leijaili sisälle. Vuoroaan odottavan pariskunnan vaimo sulki ikkunan kolauttaen sitä mielenosoituksellisesti. Mies ulkona jatkoi sauhutteluaan. Samassa oven avauksessa kun hermostunut tyttö tuli lääkärin huoneesta, mies kadulta ryntäsi sisään. Hän vaati kova-äänisesti päästä välittömästi lääkärin vastaanotolle. Hän sanoi, että allergiaoireet olivat niin voimakkaat, ettei hän pysty hengittämään. Silloin hiiltyi pariskunnan vaimo miehensä säestyksellä tälle tupakoitsijalle. Kaikkia kiukkuisia sanoja en ymmärtänyt, mutta äskeinen tupakointi ja röyhkeä etuilu vuoroaan odottavien kustannuksella oli ilmeistä ja eleistä päätellen aiheena. Alistumisen merkiksi tupakkamies nosti kädet ilmaan ja istuutui kiltisti vuoroaan odottamaan. Ovelle tullut lääkäri katsahti ihmeissään meluavaa potilasjoukkoaan. Sitten hän kutsui minut sisälle.

                               Rosen kukkia
Päivä oli lämmin ja aurinkoinen. Kotimatkalla ihailin Rosen kukka-istutuksia ja oman pihan villiä kauneutta. Sitä katsellessa alkoi päässä soida Anttilan keväthuumaus ja pitihän siinä kameran kanssa keltakukkaisella nurmella vähän pyörähdellä. ”Simpukka on vanha mutta hän tanssii vain….”

                                                     Pihan nurmikkoa

6 kommenttia:

 1. Oijoi, oijoi, miten on Simpukalla ihana tanssi kielellään ja mielellään ja maisemassaan ja taidan tanssahtaa sen tahdissa minäkin, mutta vuorollani :)

  (menossa huomenna vatsan ultraan ;)

  VastaaPoista
 2. Lastu ~
  Niin vain kevään tulo saa huhtikuun lapsen tanssahtelemaan lääkärissäkäyntien lomassa. Kukkaseppele kutreille ja tule karkeloimaan kevätnurmelle kun olet ultrasta päässyt. Hyvää vointia sinulle.

  VastaaPoista
 3. Allergiaoireet voivat olla toisilla pahoja, mutta kylla allergikkojen pitaisi se tietaa, silla asiat ovat joka vuosi samanlaiset. Kauniisti kukkivat puut kuitenkin vaikka tekevatkin joillekin pahaa.

  VastaaPoista
 4. Sinun pihanurmikkosi onkin todella iiisoooo, kelpaa siellä tanssahdella, silmissäni näen miten Simpukka palttinapaidan helmat liehuen siellä kirmaa. Sitä se lääkärikin varmasti suositteli.

  VastaaPoista
 5. Oi, jestas, mitä kukkaloistoa!
  Lääkärissäkäyntikin kertoi kait vain hyviä asioita.
  Taidan ruveta tanssahtelemaan hetken kanssasi.
  Itse potkiskelen vielä lunta ja kaivan ojia veden poisvirtaamiselle tieltä.

  VastaaPoista
 6. hpy ~
  Itse olen joskus keväisin koivulle allerginen. Mutta mikään ei saa minua pysymään poissa alkukesän koivumetsästä. Siellä vedän täysillä koivujen tuoksua tukkoiseen nenääni. Vettä valuvin punaisin tihrusilmin ihmettelen puiden kauniin herkkää vihreyttä. Onneksi oireet helpottavat heti kun poistun koivumetsästä.

  Sirokko ~
  Lääkäri suositteli kohtuullista liikuntaa. Pihanurmella on tilaa tanssahdella ja myös kipittää tukka hulmuten supernopean ja vähän villinkin ruohonleikkurin perässä. Kuvan männyt ovat jo naapurin puolella.

  aimarii ~
  Tervetuloa mukaan karkeloimaan aurinkoiselle nurmimatolle. Suomessa kevätpurojen teko ja jäiden lähtö ovat olleet aina kevään kohokohtia.
  Lääkäri kyseli vointia, jutteli mukavia, kuunteli sydäntä ja keuhkoja, mittasi verenpaineen ja uusi reseptit. Muistutti vielä, että annan hänelle osoitteeni Suomessa. Sinne hän lupasi lähettää lääkkeet postissa kesällä. Täällä apteekki ei hoida reseptien uusimista kuten Suomessa vaan sitä varten täytyy mennä parin kuukauden välein lääkärin vastaanotolle.

  VastaaPoista