maanantai 7. helmikuuta 2011

Suunnitelmia

Parin päivän päästä saapuu ystäviä Suomesta. Vastaanottajalla täällä on hätä ja hyvä mieli. Mitä heille tästä seudusta näyttäisimme, mihin heidät veisimme. He ovat käyneet täällä ennenkin, joten löytyy aika monta tuttua paikkaa. Pari ensimmäistä päivää menee tässä kylässä tuttuja paikkoja ja ihmisiä tavatessa. Lauantai-iltana on tarjolla Carcassonnen teatterissa Chanson-konsertti. Sunnuntaina vuosittainen kylän määrin tarjoama pitkä lounas, johon vieraamme ovat myös tervetulleita. Ruokailun kuluessa saadaan katsella Cabaret-esitystä ”Plumes de nuit”, eli vähäpukeisia neitosia tanssahtelemassa plyymeissään. Noin vuosi sitten oli vastaava tapahtuma, josta olen kertonut täällä.

Magdalan Marian torni

Ettei heidän matkansa olisi yhtä laulua ja tanssia, ajattelimme esitellä heille pari mystistä paikkaa. Toinen on noin sadan asukkaan kylä nimeltään Rennes-les-Château, korkealla kukkulalla sijaitseva pieni kylä. Näin Wikipedia siitä kertoo:
Rennes-le-Château on pieni kylä Etelä-Ranskassa. Kylä nousi maailmanmaineeseen, kun julkisuuteen päätyi kadonnutta aarretta koskeva legenda. Teos Pyhä veri, pyhä Graal kertoi legendasta, ja jännitysromaani Da Vinci -koodi sivuaa aihetta. Legendaan liittyy mm. väite, että Magdalan Maria olisi haudattu kylän lähellä sijaitsevaan luolaan. Rennes-le-Châteaun Magdalan Marialle omistettu kirkko on peräisin vuodelta 1059. Kirkon pappi Bérenger Saunière kunnostutti kirkkoa 1800-luvun lopulla. Huhujen mukaan hän sai remonttirahat löydettyään aarteen tai salaisuuden, jonka salassapidosta katolinen kirkko olisi maksanut hänelle.
Veisimmekö vieraamme tuonne etsimään Graalin maljaa tai muita aarteita, aistimaan Magdalan Marian feminiinistä energiaa. Vai pelkästään nauttimaan joka suuntaan avautuvista huikean kauniista näkymistä.

Bugarach
Toinen kohde, Bugarach-taikavuori on melko lähellä edellistä. Siihen liittyvä maailmanlopun ennustus on ylittänyt kansainvälisen uutiskynnyksen. Viimeisin artikkeli suomeksi löytyy ainakin täältä. Jo vuoren ulkonäkö kiehtoo mielikuvitusta ja paljon legendoja onkin alueelta syntynyt. Alkaen vuoren uumenissa asuvista keijukaisista ja muista mystisistä olennoista, salaisista tunneleista ja järvistä aina nykypäivän avaruuden asukkaisiin ja ufo-kertomuksiin. Vuori on inspiroinut muun muassa Jules Verneä kirjoittamaan kirjansa ”Matka maan keskipisteeseen”.
Jos blogiini ei ilmesty uutta tekstiä pariin viikkoon, olen vieraitteni kanssa löytöretkillä, ehkä jossakin raunioilla aarretta kaivelemassa, ehkä matkalla maan keskipisteeseen, ehkä vihreiden olentojen kanssa avaruusaluksella leijailemassa.
Ovatkohan vieraamme näiden kohteiden jälkeen tyytyväistä näkemäänsä ja kokemaansa. Jos ovat, pitäisikö perustaa matkatoimisto ”Simpukan pähkähullut matkat”.

Kevään ensimmäinen krookus

***************************************************

9 kommenttia:

 1. Perusta vaan , Simpukka, se matkatoimisto. Minäkin olen saanut taas lentolupani takaisin.
  Olisi mukavaa tutustua opastuksellasi näihin kuvaamiisi hienoihin maisemiin.
  Nauttikaa vierailusta, puolin ja toisin. :)

  VastaaPoista
 2. Varmaan loydat sielta paljon mielenkiintoista naytettavaa. Pitakaa hauskaa!

  VastaaPoista
 3. Unelma ~
  Epäilen, että minulla on enemmän intoa kuin taitoa matkaohjelmien kanssa. Odotan mielenkiinnolla kuinka vieraamme suhtautuvat näihin suunnitelmiin. Toivotaan ainakin, että ilmat olisivat suosiollisia pohjoisen pakkasesta tulijoille.

  hpy ~
  Todellakin tämä alue on kauneutensa lisäksi täynnä erilaisia legendoja. On lukuisia muitakin paikkoja Ranskassa, jotka haluaisin nähdä ja niihin tutustua. Maan läntinen puoli on vielä kokonaan näkemättä.

  VastaaPoista
 4. Simpukka-matkat kuulostaa houkuttelevalta. Siellähän riittää nähtävää vaikka kuinka, jo pelkät näköalat. Tuommoinen ufo-vuorikin, tosin siellä eivät oikein innostuneilta vaikuttaneet turistien suhteen :)

  VastaaPoista
 5. Olet suunnitellut hyvin mielenkiintoista ohjelmaa vieraillesi. Tutustuin antamiesi linkkienkin antiin.
  Simpukka-matkat saattaisivat saada suosion.

  VastaaPoista
 6. Poluillasi kukkivat legendat ja uskomattoman kauniit maisemat, uutta luovan hurmaavasti. Huominen menneessä. Taianomaista. Uskon ihmeisiin, uskon historiaan, uskon huomiseen, uskon että kaikki vaikuttaa kaikkeen ja kun kuviasi ja tarinoitasi luen, liitelen ja lentelen. Huikea matka.

  Oikein ihastuttavia löytöretkiä toivotan mualiman navalta (ja pöljäkuumeesta) sinne maan keskipisteeseen:). Aurinko paistakoon, vieraat viihtykööt, ilo virratkoot. Simsalabim.

  VastaaPoista
 7. Erittäin hieno blogi;))) Terveisin puolalaisia;))Toivon, että te myös kirjoittaa minulle;))Lähettäminen suukkoja puolalaisia, **

  VastaaPoista
 8. Sulle Simpukka on ihan ikioma ystävänpäiväkorttikin blogissani. Saatat arvata mikä...

  VastaaPoista
 9. Sirokko ~
  Määri-parka on kyllä ihmeissään. Koko muu maailma tuhoutuu, mutta hänen kylänsä säilyy täynnä huuhaa-sakkia, uuden maailmanjärjestyksen pioneereja. Kiehtovaa.

  Aimarii ~
  Vieraideni kanssa teimme onnistuneen päiväretken noihin mystisiin kohteisiin. Sen jälkeen ilta kului myöhään yöhön netistä lisätietoa etsittäessä.

  Lastu ~
  Kiitos taekasanasta, se vuan toimi. Vieraat olj tyytyväesiä, niiku myö itekkii. Naatittiin laalusta, soetosta, ruuvasta, yhessäolosta, maesemista, naarettiin mahat kippeinä iltakauvet. Läträttiin viininnii kanssa.
  Voe mahoton, Pöljäkuume kutkuttaa jo tiälläkii.

  I Love Ski Jumping~
  Kiitos, terveisiä Puolaan.

  Ellinoora ~
  Myöhästynyt kiitos suloisesta ystävänpäiväkortista. ”Au clair de la lune”, tuokoon hopeinen kuunsäde sinulle tervehdykseni.

  VastaaPoista