keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Kaunis hetki naapurimaassa


keltaisia asetelmia
Ennen auringon nousua kylästämme läksi noin 40 hengen seurue bussiretkelle Espanjaan. Kohteenamme oli Gironan kaupungin keväiset kukkaisjuhlat. Vanhan kaupungin kirkot, museot ja aukiot oli koristeltu toinen toistaan upeammilla kukka- ym. asetelmilla. Harmi vain, että muutakin väkeä oli liikkeellä pilvin pimein, tungos oli valtava. Jokaiseen kohteeseen piti jonottaa. Kun jono alkoi liikkua, ei voinut pysähtyä katselemaan asetelmia vaan piti marssia paikallisen nopsajalkaisen oppaan perässä pitkin hämäriä käytäviä, lukemattomia rappusia ylös ja alas. Ihmisjoukoista huolimatta röyhkeästi etuilemalla onnistuin nappaamaan kohteista muutaman kuvan. Seurueen huonojalkaisimmat luopuivat pian leikistä, mutta suomalaiset sisupussit sinnittelivät oppaan kannoilla yli kolmetuntisen kierroksen loppuun asti, vuoroin viileissä käytävissä, vuoroin taivasalla paahtavassa helteessä.
Jostakin syystä seuraavana päivänä ei huvittanut ottaa montaakaan askelta.

Kirkonportaat
Kaariholvin asetelmia
Nauhat vesialtaasta kohti korkeuksia
Ikikukkia
kuusen koristeita

Atsaleat
Ruusuisia pylväitä

                                   *****************************************************

4 kommenttia:

 1. Oi kukkien ihanuutta! Mainitsemasi röyhkeys kannattaa, on jopa välttämätöntä, jos aikoo saada kuviin muutakin kuin laumallisen selkiä. Näyttelytapahtumien riesahan se on, että siellä on samaan aikaan muitakin.Löysin paikan kartalta.

  VastaaPoista
 2. Kukkaterapiaa näköjään täällä tänään. Joissakin viritelmissä saattaa olla hiukan liioittelua yksinkertaiseen makuuni. Siniset mielestäni kauneimpia.

  VastaaPoista
 3. Oletpa saanutkin ihailla kaunista kukkaloistoa. Kiitos, kun pääsimme kuvien avulla mukaan. :-)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista Ellinoora, Liisa ja Unelma!
  Kun vihdoinkin pääsin blogiini, kommenttilaatikko oli tyhjentynyt. Blogger ei muutamaan päivään sinne päästänyt. Mitä lie puuhaillut kun kommentit katosivat. Onneksi löysin ne sähköpostista, josta kopioin tänne:

  Ellinoora
  12. toukokuuta 2011 12.19
  Oi kukkien ihanuutta! Mainitsemasi röyhkeys kannattaa, on jopa välttämätöntä, jos aikoo saada kuviin muutakin kuin laumallisen selkiä. Näyttelytapahtumien riesahan se on, että siellä on samaan aikaan muitakin. Löysin paikan kartalta.

  Simpukka: Aika monta sellaista kuvaa tuli otettua, joissa kohteena olivat katselijoiden selät. Girona on ihan mukava kohde päiväretkelle, samoin sen lähistöllä oleva Fiqueras, jossa on erikoinen Salvador Dalin museo.
  .................................
  Liisa

  12. toukokuuta 2011 15.58
  Kukkaterapiaa näköjään täällä tänään. Joissakin viritelmissä saattaa olla hiukan liioittelua yksinkertaiseen makuuni. Siniset mielestäni kauneimpia.

  Simpukka: Suurin osa asetelmista oli varsinaisia runsauden sarvia niin väreiltään kuin muodoiltaankin. Ehkä kuvastivat etelämaista temperamenttia. Itsekin pidän enemmän pelkistetyistä kukkalaitteista.
  ................................
  Unelma
  12. toukokuuta 2011 18.40
  Oletpa saanutkin ihailla kaunista kukkaloistoa. Kiitos, kun pääsimme kuvien avulla mukaan. :-)

  Simpukka: Käyntimme seurueen kanssa oppaan perässä juosten oli liian pikainen. Jos ensi keväänä tulee uusi tilaisuus, aion omatoimisesti pyöriä paikalla koko päivän.

  VastaaPoista