sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Uusilla poluilla

Carcassonne, Canal du midi
Monen peräkkäisen sadepäivän jälkeen aamu valkeni aurinkoisena mutta viileänä. Toppatakki niskaan ja nilkuttamaan uusille lähipoluille. Minnepä muualle kuin kuljeskelemaan pitkin vihreävetisen kanaalin rantaa kohti lähellä olevaa rautatie-asemaa ja vähän siitä ohikin. Liikenne oli vielä melko hiljaista. Sen tiesi myös puiston oksien kätköissä lymyilevä mustarastas, joka luritteli aamulaulunsa auringolle.
Kaupungilla ei tervehditä vastaantulijoita, kuten tehtiin entisessä kotikylässä, mutta kanaalin polkujen kulkijat tervehtivät, usein mieltä lämmittävän hymyn kera. Korvalaput korvilla juoksevista hyväkroppaisista hölkkääjistäkin osa tervehti, osa syventyi sykemittareihinsa. 

Carcassonnen asemankello


Ihan pakko oli etsiä mantelipuu ja tervehtiä sen oksien lomasta keväistä sinitaivasta.


********************************************************


12 kommenttia:

 1. Nilkutteluasi lukee pieni kateus silmänurkassa… Vaikka toppatakin vedit niskaan, niin täältä sumuisesta Espoosta kanaalinvarsi ja mantelipuu suorastaa huutaa kevättä. (Olisin veikannut kirsikkapuuksi tuota ihanaa kukkaloistoa…)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväältä tuntuukin. Nyt on mantelipuiden aika, kirsikkapuut täällä kukkivat vähän myöhemmin, ehkä noin kuukauden päästä.

   Poista
 2. Wau! Teillä on siellä Ranskassa jo kevät pitkällä! Kauniita kuvia!

  Onnellista alkanutta viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipe, keväistä ja kaunista viikkoa sinullekin.

   Poista
 3. Oi miten kauniisti mantelipuu kukkii!
  Siellä on kevät ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on! Kilvan kukkivat mantelipuut ojien ja teiden varsilla kaikissa valkoisen ja vaaleanpunaisen sävyissä.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kukkiva mantelipuu on täynnä kevään riemua.

   Poista
 5. Valoa vihdoin ja kukkia: ei tee pahaa kaiken sateen jälkeen. Eilen huomasin kevätesikkojen puskeneen mullista esiin ja kukkivan kaikissa väreissä. Aurinko lämmitti terassilla jo lupaavasti ja satakieli pisti jatsaamaan iltasella. Ollaan matkalla parempaan suuntaan. Ihana mantelipuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä päivänpaistetta kannatti taas kerran odottaa. Muutamassa hetkessä luonto heräsi kevään ihanaan kukkaloistoon.

   Poista
 6. Ihania ovat mantelipuut! Minulla kevät alkaa jo aiemmin siitä, kun mimosat alkavat kukkia jo tammikuun lopulla, viimeistään helmikuun alkupuolella. Niin ihania nekin!

  Iloista kevättä sinne teille Simpukka!
  t. Lilas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lilas!
   Kyllä minullekin mimosan tuoksuvat, ihanan keltaiset kukat ovat kevään ensi merkki. Harmi, että näillä seuduilla paljon mimosapuita paleltui kuoliaaksi toissa talvena.

   Poista