keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Ja kevät tuli

Kevät odotteli tunnelin päässä
Se tuli lämpimin henkäyksin, suukotteli puut kukkimaan, linnut laulamaan. Keräsi ihmiset aurinkolaseissaan istumaan katukahviloihin, riisui lenkkeilijät shortseissa juoksemaan. Kilpaa auringon kanssa hymyilivät torimyyjät. Alueen viljelijät toivat kevään ensimmäiset parsat myyntipöydille. Hinta oli vielä aika korkea, mutta pitihän niitä nippu ostoskoriin saada yhdessä neilikkakimpun kanssa.

Sirkushuveja huimapäille
Tästä se kieputus alkaa
Myös tivoli härveleineen tuli kaupunkiin. Hiljainen puisto täyttyi kovaäänisestä musiikista ja laitteiden kieputuksen aiheuttamista kiljaisuista. Viereisen kirkon kellojen paastoajan messukutsu hävisi tivolihulinan joukkoon.

Plataanit Aude-joen varrella saavat vielä odotella lehtiään
              
                                       **********************************************************

14 kommenttia:

 1. Täälläkin tänään jo 14 astetta, kenellekään ei ole vielä tullut mieleen riisua toppatakkia saati sitten pukeutua shortseihin, maalis-huhtikuu on tunnetusti vaihtelevaa. Tänä vuonna ei tosin ole paljon vaihdellut, mutta jos nyt, kun kerran teilläkin.
  Tuommoisiin härveleihin en kyllä menisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen ja tänään on mittarilukema kiivennyt iltapäivisin +25 asteeseen ja auringon paisteesta on saatu iloita. Kuten tiedetään, kevät on oikullinen. Tulevana viikonloppuna se taitaa piiloutua vilpoisten sadepilvien taakse.
   En minäkään noihin laitteisiin nouse, en mistään hinnasta.

   Poista
 2. Veikeitä nuo plataanit :) Kivaa kevään odotusta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita! Aurinkoinen kevät on nyt täällä, ainakin vielä tänään.
   Somasti plataanit ojentelevat ”sormiaan” kohti valoa.

   Poista
 3. On niin kevään meininkiä. Tivoli on kuin suuri legorakennelma. Ei minun pääni enää kestäisi tuollaista kieputtelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, keväältä tai melkeinpä kesältä jo tuntuukin. Eihän tämä lämpö ole kuitenkaan vielä pysyvää, viilenevää on luvassa.
   Aika hurjan näköinen oli tuo ”legohökötys”. Kauhunsekaisin tuntein katselin sen kieppumista ja pelkäsin, että rakennelma hajoaa ja palaset lentelevät ympäri puistoa. Onneksi on vehje kuitenkin pysynyt kasassa.

   Poista
 4. Nyt kyllä kadehdin! Kotimaassa on ollut kevät tulollaan jo kuukauden, mutta ei ole päässyt vielä vauhtiin. Etelä-Suomessa ei ole ollut kunnon talveakaan, vähäiset lumet ovat lähes sulaneet nyt, aurinko paistelee, mutta lämpömittari jäpöttää muutamassa asteessa plussalla. Kevättalvi on normaalia matkustusesonkiaikaa, linnut pohjoiseen, lomalaiset etelään. Mustarastas jo laulelee täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama lämmin päivä sai luonnossa ihmeitä aikaan. Kevään odotus palkittiin.
   Uskon, että pienin askelin tulee kevät sinnekin, senhän lupaa jo mustarastaan laulu.

   Poista
 5. Hola, recién incursiono en el mundo bloguero y me encantaría invitarte a conocer mi sitio!
  Yo encantada de llegar al tuyo y con tu permiso me quedo para seguir tus publicaciones.
  Muchos cariños Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̴Ӂ̴Ʒ Ƹ̴Ӂ̴Ʒ

  http://bajolalupadegiglio.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. Jännä, kuin legoista on tehty tuo härveli.
  Tännekkin tulee piakkoin tivoli/sirkus vierailulle, se kuuluu joka kevääseen.

  Ihanan lämmintä on jo Teillä.
  Täällä oli tänään +7°c astetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavalta tuntui muutama lämmin kevätpäivä. Nyt on palattu taas viileämpään kauteen, eli samoihin lukemiin kuin teilläkin. Tuleepahan todistettua vanha viisaus, että "kevät keikkuen tulevi"

   Poista
 7. Iih tuota laitetta! Itselläni ei maha/pää kestäisi tuota, jotakin tulisi ylös jo ensimmäisellä pyörähdyksellä! :D Olen ollut lapsesta saakka äärettömän herkkä kaikelle heilumiselle - en pysty pelaamaan edes videopelejä, joissa liikutaan. Onneksi en ole edes peli-ihminen, heh... :) Risteilylläkään ei tule juurikaan käytyä, mutta sitten kun käy, niin täytyy ottaa sinnekin pahoinvointilääkkeet mukaan. On tämä kanssa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Marika ja anteeksi, että vasta nyt sen huomasin.
   Kyllä tuon laitteen kieputus ja vatkaus kamalalta näyttikin ja kyytiin lähteneiden kiljunta oli sen mukaista. Eipä todellakaan houkutellut osallistumaan, jo lähettyvillä katseleminen oli pelottavaa.

   Poista