torstai 26. maaliskuuta 2015

Kylmyys

Aamutelevision säätyttö ilmoitti ”Unohtakaa kevät, etsikää päällenne lämpimiä vaatteita ja ottakaa mukaan sateenvarjo”.
Katsoin lämpömittaria, joka häpeillen ilmoitti ulkolämpötilaksi vain + 2 astetta. Raju tuuli puisteli kanaalin rannan mäntyrivistöä. Kovin viluisen näköisinä, kaulukset pystyssä puskivat ihmiset tuulta vastaan kohti työpaikkojaan. Kaulahuivit olivat kiedottu tiukasti kaulan ympäri ja kasvojen eteen.

Aamu-uutisten pääaihe oli edelleen Ranskan Alpeilla viime tiistaina tapahtunut mystinen lento-onnettomuus, jossa koneen maahansyöksyssä tuhoutui 150 ihmisen elämä. Onnettomuuden syy on vielä selvittämättä, avoimia kysymyksiä on paljon. Uhrien omaisten suru, järkytys ja hätä on valtava. Mikään ei tuo heidän rakkaitaan takaisin.


On kulunut vain muutama viikko siitä kun istuin lentokoneessa suunnilleen samalla reitillä matkalla Barcelonasta Helsinkiin. Sää Alppien yllä oli lähes selkeä. Katselin koneen ikkunasta alla olevia lumisia vuorenhuippuja ja tummia syviä rotkoja. Matkan edetessä silmien eteen avautui sadunomaisia pilvimuodostelmia. Tuntui, että koneen ulkopuolella vallitseva kylmyys sai tämän katselijan värähtämään, vaikka sisätiloissa oli turvallisen lämmintä.  
                              
Pilvien yllä

 ************************************************

15 kommenttia:

 1. Järkyttävä onnettomuus. Surullisena katsoin onnettomuudessa menehtyneiden koululaisten kavereiden ja opettajienkin surua.

  Koetahan pysyä lämpimänä siellä tuulissa.
  Meillä on aika rauhallista ja lämmintä, mutta Osloon tuli takatalvi ja valtavat määrät lunta, lentokenttäkin suljettiin. Kevät, oi ailahtelevainen kevät!

  VastaaPoista
 2. Järkyttävä onnettomuus. Surullisena katsoin onnettomuudessa menehtyneiden koululaisten kavereiden ja opettajienkin surua.

  Koetahan pysyä lämpimänä siellä tuulissa.
  Meillä on aika rauhallista ja lämmintä, mutta Osloon tuli takatalvi ja valtavat määrät lunta, lentokenttäkin suljettiin. Kevät, oi ailahtelevainen kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään säät ovat varsin yllätyksellisiä, vaihtelut nopeita. Aikamoinen lumimäärä sinne Osloon tupsahtikin.
   Todella surullisen järkyttävä tapahtuma tuosta lento-onnettomuudesta lisätietojen myötä onkin muotoutunut.

   Poista
 3. Tuo lento-onnettomuus taas säväytti niin ikävästi. Suru omaisilla on valtava.
  Ei ole sielläkään sitten vielä kevät ihan kauneimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät näyttää harppovan sinne tänne, mutta jospa tämä askel taaksepäin antaisi lisäpotkua kevään tulolle.
   Lentoturman tutkinta on tuonut ilmi ihan uskomattomia käänteitä, jotka tekevät siitä entistä raskaamman omaisille.

   Poista
 4. Kylmää on täälläkin. Kaivoin kesävarastoon laittamani untuvatakin pidettäkäsi.
  Vaikkei pakkasta ole paljon, mutta tuuli on todella kylmä.

  Surullista.
  Kyllä se mietittää lentäminen, sitä kun ei tiedä mitä ilmassa osuu kohdalle.
  Pari kuukautta sitten kun palasimme Thaimaasta, niin kyllä katsotutti Iikkunasta Itämeren yllä, että näkyykö ilmatilan rikkojia.
  Aattelin etten nouse enää koneeseen...
  Se ajatus ei pitänyt kauan, nyt ensi kevääksi on jo lentomatka varattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toppatakissa, pipo päässä täälläkin tallustellaan, eivätkä ne ole yhtään liikaa.
   Kun ajattelee miten paljon lentomatkoja tehdään päivittäin, voi lentämistä pitää turvallisena. Tosi harvoin mitään pahaa tapahtuu, mutta silloin kun tapahtuu, on se tuhoisaa.

   Poista
 5. Noinko koleaa on sielläkin? Ehkä on vain parasta uskoa, että kevättä nämä kylmät on valmistelemassa.
  Surullinen oli uutinen lentoturmasta. Se koskettaa niin monia ja näissä suru tuntuu yli kansalliselta, koskettaa niin monia.
  Minulla on melko paha lentopelko. En aivan mielelläni koneeseen nouse, vaikka olen taipuvainen uskomaan kohtaloon. Se mikä on määrätty, sitä ei voi mitenkään välttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää siltä, että kevät otti vähän takapakkia. Toivottavasti seuraavaksi se hyppää pitkän loikan eteenpäin.
   Kohtaloon uskoja olen minäkin. Mikä on määrätty tapahtumaan, se toteutuu. Lentopelkoa en tunne, ehkä vain hieman jännitystä, joka häviää kun kone on noussut lentokorkeuteensa.

   Poista
 6. Tämänhetkisten tietojen mukaan perämies tuhosi koneen tahallaan, mitä ei kukaan ymmärrä, eikö yhteyksiä terrorismiin ole.Nyt pohditaan mielenterveyden ongelmia. Tuntuu kylmältä joka tavalla.
  Lento-onnettomuus tuntuu ja näyttää aina tuhoisalta, mutta tilastojen mukaan lentäminen taitaa olla turvallisin liikkumismuoto. Kaikkialla on riskinsä, mutta pelolle ei saisi antaa valtaa.
  Odotetaan aurinko ja lämmintä tuulta - kyllä ne taas tulevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alppien lentoturman uudet käänteet saavat sen tuntumaan entistä surullisemmalta, kuin pahalta painajaisunelta.
   Ainahan se kevät on lämpimäksi muuttunut ja muuttuu varmasti nytkin.

   Poista
 7. Olin Andorrassa, kun tuo onnettomuus tapahtui, enkä seurannut uutisia netissä. Kotiin palattua oli käsittämätöntä ja surullista lukea jälkeenpäin tapahtuneesta. Ihmisen mieli horjuessaan teetättää kummallisia asioita.

  Sää Andorrassa oli jopa lämpimämpää kilometrin korkeudessa kuin teillä, voiko olla mahdollista? Meillä oli hyvä tuuri, sinne oli lupailtu pakkastakin jopa, mutta päivälämpötila oli siinä 8-9 astetta plussalla. Kotiin palattuamme torstaina muutos oli radikaali. Fleecet vaihtuivat t-paitaan! Täällä on tuulesta huolimatta todella lämmin. Eilenkin paistattelimme auringossa vain t-paita päällä ja vieraamme jopa hellemekossaan :). Lämpötila varjossa oli 22 astetta.
  Koettakaas tarjeta siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että hyvin tarkenitte Andorrassa ja nyt vielä paremmin kotikulmilla. Kyllä täälläkin jo lämpimään suuntaan mennään.
   Tänään on ihasteltu suloisia sorsavauvoja ja ylpeitä emoja kanaalilla.

   Poista
 8. Tervehdys täältä 'lomaparatiisista' :) Missä lienettekin pääsiäisen vietossa niin oikein mukavia pyhiä toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirokko, samoin sinulle mukavaa kevään juhlaa. Täällähän me, tuulisessa Carcassonnessa harmaiden pilvien alla pääsiäisaikaa elelemme. Tosin eilen kävimme reilun 100 km:n päässä merenrannalla lämmittelemässä +25 asteen kesässä.
   Aika erikoiselta vaikuttaa sää siellä Afrikassa, ihmeen pilvistä ja viileää on vuodenaikaan nähden.

   Poista