perjantai 25. heinäkuuta 2014

TaikauistinHalpakaupan kahden euron tarjouskoria penkoessani tein mielestäni löydön. Nappasin innoissani muovirasian, jossa oli 5 kpl metallisia uistimia.
”Noilla romuillako luulet saavasi kaloja”, hymähti kalakaveri, joka piti itseään asiantuntijana saatuaan edellisenä päivänä yli kolmekiloisen hauen. Samalla kalareissulla oli oma viimeinen vieheeni jäänyt kiinni jonnekin järven pohja-onkaloihin. Taas kerran tuli uhrattua veden haltijalle yksi uistin.
”Eipähän sitten harmita rahanmeno, jos nämäkin järveen häviävät”, tuumasin löytöäni tutkien.
Kovin vaatimattomia ja värittömiä olivat vieheet, joista yhden solmin siiman päähän. Ei siitä kalatkaan välittäneet, tyhjin toimin sain palata uistelemasta.
Pyörittelin valjua uistinta käsissäni. Mietin, voisikohan siihen lisätä värejä.  Laatikon pohjalta löytyi musta, keltainen ja punainen vedenkestävä tussikynä. Niillä piirtelin uistimeeni maagisia taikakuvioita.
Seuraavalla kalareissulla kaksi uteliasta kuhaa tarttui pyydykseeni ja päätyivät makoisien Annabella-perunoiden kera herkkusuiden lautasille.

Uusi uistin on tuonut kalaonnea. En ole ahnehtinut suuria saaliita. Jokaisella kalareissulla olen tyytynyt vain yhteen kalaan, jonka olen valmistanut itsellemme ateriaksi tai antanut kalasta pitäville ystäville. Enkä tiedä parempaa kesäpäivän ruokaa kuin itse pyydystetty tuore kala.                     **********************************************************************

10 kommenttia:

 1. Mikäpä sen parempaa kuin tuore ja itsepyydetty kala! Meilläkin syödään kalaa, koska kuopuksemme on kova kalamies.
  Kireitä siimoja edelleenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipe. Järvelle jo kaipaankin muutaman päivän matkoilla olon jälkeen. Ehkä jo huomisaamuna…

   Poista
 2. Hienosti sait halpiksesta toimovan! Ja kalaa senverran, mitä tarviikin. Et ole kateellinen kalaihminen, niinkuin jotkut, pitäisi saada aina paljon, tarvi tai ei.
  Mukavaa kesänjatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli, mukavaa syyskesää myös sinulle.
   Tyytyväinen olen ostokseeni ja sen tuomiin saaliisiin.

   Poista
 3. Taitava olet, kun tusseilla kalaa saat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taikatussit, taikaviehe, näin uskomme, kalat ja minä :)

   Poista
 4. Onnea kalamenestyksestä! Onhan se kevyempää popsittavaa kuin liharuuat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mayo.
   Kyllä tällainen lämmin kesä on kalaruokien aikaa. Paitsi tulevana viikonloppuna kun luvassa on jonkin sortin rosvopaisti lampaasta.

   Poista
 5. Kalatkin on korean perään. Kyllä minusta myös on tuntunut, että herkkusuita ovat, kun värikkäitä ja kimaltavia syöttejä hamuavat. Oivallisesti keksit jujuttaa kaloja.
  Minä käyn useana iltana viikossa ongella tai virveliä viskomassa. Useimmiten saan kalaa, tyhjiä reissujakin tulee. Kesällä en halua pakastaa kalaa, ongin vain sen mitä syödään. Siis samoilla linjoilla kanssasi.
  Kalaisaa kesää edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii, hyvää kalaonnea sinullekin.
   Tänään aamupäivällä uistellessa kuha tarttui pyydykseen ja minulle tuli kiire soutaa nopeasti kotiin. Piti saada kala tuoreena jääkaappiin sopivasti suolautumaan ennen uuniin laittamista. Soutamiseen olisi riittänyt vähempikin lämpötila kuin +30 astetta, mutta olihan se kiva pulahtaa urakan päätteeksi vilvoittavaan veteen.

   Poista