keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Vapun viettoa
Bonne Fête du Premier MaiRanskalainen vappuperinne, eli kielon antaminen ystäville on lähtöisin jo vuodelta 1561, jolloin kuningas Kaarle X antoi kieloja hovinaisille. Kielo on onnea tuova kukka. Ranskassa ei juhlita vapun aattona kuten Suomessa. Ei ole vappuhuiskuja, ei tippaleipiä, eikä simaakaan, mutta vappupäivänä voi kaupungeissa nähdä erilaisia kulkueita karnevaaleista mielenosoitusmarsseihin. Onhan vappu kevään ja työläisten juhla. Meilläkin syödään ehkä vähän juhlavammin, eli paistetaan ankanrintaa, lisukkeeksi uuniin muhimaan kasviksia ja muita sörsseleitä. Avataan pullo vuosikertaviiniä. Meteon mukaan sataa koko ajan. Siihen on jo viime päivinä totuttu, mutta kyllä kesä on ihan ovella

2 kommenttia:

  1. Hyvaa toukokuuta ja sen ensimmaista paivaa nain vahan jalkikateen. Pihallamme kukkii viela muutama kielo. Tan vuonna ne kukkivat tosi aikaisin, jo huhtikuun ensimmaisella puoliskolla alkoivat.

    VastaaPoista
  2. Hpy, kiitos kommentistasi. Kielo on yksi lempikukistani. Odotankin jo matkaa kesäksi Suomeen ja kielometsään. Olen käynyt ihailemassa blogisi kuvia ja mikä mahtava kielitaito sinulla onkaan.

    VastaaPoista