sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kahden kerroksen väkeä

Monenlaisten perhe- ja ystävätapaamisten yhteydessä ympäri Suomea on tullut poikettua hieman kulttuurinkin poluilla.

Alakerran väki oli tullut kaukaa Kiinasta asti. Olivat päässeet eläkkeelle keisarin haudan vartijan hommista. Ainakin nämä muutamat edustajat 8000 Terrakottasotilaan armeijasta viettivät eläkepäiviään matkustaen maailmalla. Tällä kertaa olivat pysähtyneet näytille Tampereelle Vapriikin alakerran hämärään. Vietettyään yli 2000 vuotta hautaholvien kätköissä, ne eivät kestäneet salamavalojen välähdyksiä vaan saivat olla lähes pimeässä.  


Sen sijaan Parikkalan Paratiisin väki viihtyi auringossa. Vaikka ilmeet eivät kovin iloisia olleetkaan, leikkimieltä ei heiltä puuttunut. Mukava oli paratiisin salaisen puutarhan polkuja vaeltaa heidän ympäröiminään ja ihmetellä itseoppineen taiteilija Veijo Rönkkösen luomisvoimaa, hänen betonista rakentamaansa noin 500 hahmoa. 
                ******************************************************************

4 kommenttia:

 1. Sinäkin siis vierailit katsomassa Rönkkösen patsaspuutarhaa! Mielenkiintoinen paikka, eikö totta? Laitoin omaan blogiinikin jutun patsaspuistosta ja löydät sen heinäkuulta, kohdasta "Karjalaiste matkass' 2".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiehtova ja sadunomainen on tuo Parikkalan Paratiisi. Kävin lukemassa matkajuttusi ja katsomassa hienot kuvasi.

   Poista
 2. Nuo kiinalaiset olisi yleissivistyksen takia pitänyt käydä katsomassa, kun ne kerran tänne (sinne) tuotiin. Mutta kyllä Rönkkösen patsaat vetäis enemmän puoleen, on ne vaan niin mahtavan persoonallisia. Tosi kivat kuvat laitoit kummastakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan uskomattomat sotajoukot on kiinalaiskeisarin haudasta löydetty ja esiinkaivettu. Väenpaljous ja lähes pimeä tila latisti hieman katselufiilistä.
   Matkamme aikana Rönkkösen ”paratiisin” mainioita asukkaita helli kirkas päivänpaiste.

   Poista