maanantai 2. syyskuuta 2013

Syksyn tuomisia


Aamulenkillä auringonkukat hymyilevät ja kuiskuttelevat minulle ” Älä sure, vaikka saitkin kutsun lisätutkimuksiin. Katsele meitä, emme mekään kanna huolta huomisesta”.


Sauna vesirajassa lohduttaa ” Sait viestin, että Ranskan koti menee kuitenkin myyntiin. Kyllä sinä löydät sieltä uuden asunnon tai ehkä haluatkin jäädä jo Suomen kotiisi”.En sure tulevia. Kuinka voisinkaan, kun silmissäni siintelevät siniset vaarat, pohjoiset erämaat ja jäämeren suolaiset aallot, ehkä revontuletkin. Pian saan nähdä poroja, riekkoja ja pikkuisia sopuleitakin.

                           *********************************************

20 kommenttia:

 1. Elämä on täynnä muutoksia.
  nimetön

  VastaaPoista
 2. Vanhan kiinalaisen sananlaskun sanoin "Riisu kengät jalasta vasta kun olet virran rannalla" - ja mielessäni lisään, että siellähän voi olla silta.
  Tämä on ollut elämäni motto, ja jaan nyt sen sinulle. Tunnut kyllä ajattelevan samoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvä motto. Ja usein siellä on se silta:).

   Poista
 3. Kaikki menee niinkuin määrätty on. Toivottavasti hyvin.

  Ehkä tuon Ranskan kotinne myynti onkin vihje jäädä Suomeen, tasi, löytyyhän niintä uusia koteja sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika näyttää miten käy. Asioilla on tapana järjestyä, ehkä niin käy nytkin. Sitä toivon.

   Poista
 4. Kaikkea hyvää ja kaunista tapahtukoon elämässäsi!

  VastaaPoista
 5. Kaikki aistit auki kohti tulevaa. Turvallista matkaa ja säihkyviä revontulia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapinmatka onnistui hienosti vaikka revontulet eivät näyttäytyneetkään. Ruska oli lumoavan kaunis.

   Poista
 6. Jos yksi ovi sulketuu, toinen aukeaa, kunhan pitää silmänsä ja mielensä avoimena. Huomisen murheita ei tarvitse tänään miettiä, kuten itsekin toteat. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Voikukka. Matka Lappiin antoi kauniita muistoja ja tunturien energiaa.

   Poista
 7. Päivä kerrallaan, turhaa etukäteen kantaa murhetta, huomisesta ei tiedä, mutta asioilla on aina tapana lutviutua. Niin varmaan sinunkin kohdallasi.
  Toivotan huikeaa matkaa pohjoiseen, missä jäämereltä puhaltaa virkistävä tuuli, syystaivalla loimuavat taivaan tulet, porot ihmettelevät, nytkö tulit tervehtimään. Saattaa olla, että sopulit pysyvät piiloissaan. Niitä ei ole näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopulit ja revontulet pysyivät piilossa, mutta ruska oli uskomattoman värikäs. Jäämeren rannalla oli kesä, mittari näytti + 22 astetta.

   Poista
 8. Miksi kadottaa tämä päivä huomisen vuoksi! Asenteesi on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vielä täysin Lapin lumoissa. Tulkoon huominen huolineen aikanaan.

   Poista
 9. "Ihminen ei valitse tarinaansa. Se annetaan hänelle, vaikka hän ei sitä etsi. Hän ei saa eikä voi kieltäytyä siitä." Minäkin olen sisäistänyt tuon ajatuksen sivupalkissasi, kaikkea kun ei voi itse valita vaikka haluaisikin, ei muuta kuin eteenpäin luottavaisin mielin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vain Lapin muistoissa odottelen mikä tarina minulle annetaan.

   Poista
 10. Hei! Nyt vasta huomasin tämän huolenaiheen. Sellaista elämä on. Tulevaa ei tiedä ja ehkä niin on hyvä. Mietin vain, eikö teidän kuitenkin pidä palata Ranskaan, jos tieto on tullut lisätutkimustarpeesta. Ettekö ole ranskalaisessa sairausvakuutuksessa ja kylänne lääkärin huomassa? Vai miten homma hoituu? Oikeastaan asia kiinnostaa mahdollista omaa eläköitymistä ajatellen. Olen nimittäin hiukan haaveillut eteläranskalaisista eläkepäivistä.
  terkuin Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Riitta. Talviset eläkepäivät Ranskassa ja kesäiset Suomessa oli valintamme ja olemme ratkaisuumme olleet tyytyväisiä, suosittelen lämpimästi. Ainoa miinus on se, että aina kesän jälkeen ranskankieli on kadoksissa.
   Toki Ranskaan ollaan palaamassa. Meidän asumisjärjestelymme on ollut sellainen, että talon omistajan perhe viettää talossa kesäkauden ja me talvikauden. Lokakuusta lähtien talo on taas käytössämme ja pääsemme palaamaan sinne. Tosin tällä kertaa etsimään uutta asuntoa.
   Suomalaiseläkeläisten sairausvakuutuksen suhteen tilanne on aika hyvä. Meillä on CPAM:n antama Carte Vitale, joka toimii Ranskassa kuten Kela-kortti Suomessa. Muualla Euroopassa, siis myös täällä Suomessa ollessamme pärjäämme Kelalta saadulla eurooppalaisella sairaanhoitokortilla, joka oikeuttaa saamaan lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa ja lääkkeitä aivan kuin asuisimme vakituisesti Suomessa. Aikaisemmin kaikki piti maksaa itse ja anoa sitten Kelalta korvausosaa. Nyt tilanne on muuttunut paljon yksinkertaisemmaksi.
   Verotuksemme on jaettu niin, että maksamme sairaanhoitomaksun Suomelle ja varsinaiset verot Ranskalle.

   Poista