lauantai 1. helmikuuta 2014

Muutama mutka matkassa ja haikeuttakin


Vuokrasopimus on vihdoinkin allekirjoitettu. Ennen sitä koettiin kaikenlaisia yllätyksiä. Välillä etsittiin kadonnutta ajokorttia, joka myöhemmin löytyi muuttofirman tiskin alta. Ehti kuitenkin aiheuttaa unettoman yön. Sitten katosi asunnonvälittäjä. Hän oli täysin unohtanut sovitun tapaamisen, eivätkä kollegat saaneet häneen yhteyttä. Turhaan odottelimme tihkusateessa asunnon ulkopuolella, suomalaispinna oli kireällä ja ärräpäitä ilmassa.

Seuraavana päivänä tuli pahoittelusoitto ja uusi tapaamisaika, jolloin vuokrasopimus allekirjoitettiin. Tavattiin myös asunnon omistaja, varsin sympaattiselta vaikuttava ikämies.

Ennen sopimuksen allekirjoitusta piti hankkia todistus uuteen asuntoon siirtyvästä kotivakuutuksesta. Sekään ei tullut lupauksista huolimatta ajoissa vaan aiheutti ylimääräisen hakumatkan (ilman ajokorttia).
Nyt on tilattu sähköt, vesi, puhelin, nettiyhteys ja kolme komeaa muuttomiestä. Unettomat yöt, ranskan puhuminen ja ymmärtäminen ovat vieneet voimia. Takki on aika tyhjä näillä räpistelevillä muuttolinnuilla.
Sateisen alakuloisena ja viileänä alkoi helmikuu. Eilen olin näkevinäni mantelipuissa vaaleanpunaisia nuppuja. Tänään nekin ovat harmaita. Pihan yksinäinen hyasintti värjöttelee viluissaan, pienet keltaiset kehäkukat nuokkuvat.
Annan hyvien muistojen tästä talosta ja kylästä tulvia mieleeni samalla kun kuuntelen haikean kaunista musiikkia. Tunnelmiini sopii mainiosti tämä Buikan tulkitsema 'En Mi Piel' en vivo. Sanoja en ymmärrä, ovat varmaan kauniit nekin. Kaiken touhuilun keskellä on hyvä pysähtyä hetkeksi, antaa musiikin avata tietä uudelle, kuten keväälle, auringolle ja muutokselle.
Blogini lukija, pysähdythän hetkeksi kanssani kuuntelemaan.
 Buika 'En Mi Piel' en vivo

          ***************************************************************************


10 kommenttia:

 1. Niin kaunista, viipyilevää musiikkia!
  Onnea uuden kodin johdosta. Asukoon siellä ilo, rauha ja rakkaus!

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen kotiin!
  Siellä on lupaus keväästä, mantelipuut avaavat pian ihanat kukkansa.
  Kiitos musiikkilinkistä, Concha Buika on tunnelman tekijä!

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen tupaan! Toivottavasti viihdytte yhtä hyvin kuin edellisessä.

  VastaaPoista
 4. Antamasi musiikki on rauhallisen kaunista, toivottavasti elämänne uudessa kodista on samanlaista.

  VastaaPoista
 5. Haikeutta musiikissa.
  Paljon olette joutuneet tekemään vieraalla kielellä".
  Toivon minäkin onnea uuteen kotiin.

  VastaaPoista
 6. Tulkoon uudesta kodistanne onnellisten tapahtumien koti! Kaikenlaista sählinkiä teillä kuulostaa olleen ennen asunnon saamista. Tylsäksi ei ainakaan elämäänne voi kutsua : )

  VastaaPoista
 7. Levollista minullekin mieluista kuunneltavaa. Aivan uusi tuttavuus! Onnea uuteen kotiin kaiken sählingin jälkeen. Asioilla on tapana järjestyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille jokaiselle mieltä lämmittävistä onnitteluista. Kiva myös lukea, että piditte Buikan haikean suloisesta musiikkituokiosta.
   Kävimme tänään aamulla viemässä asuntoon vähän tavaroitamme ja pyyhin pölyjä hyllyiltä. Talo oli ihan hiljainen, eikä kadultakaan kuulunut ääniä, kunnes ainakin kolmen kirkon kellot alkoivat soida yhtä aikaa. Syntyi aika mahtava sunnuntaitunnelma, piti ihan istahtaa kuuntelemaan.
   Minulla ei ollut lapsena leikkimökkiä, eikä nukkekotia. Nyt tuli tunne, että sain ne molemmat ranskalaisversiona. Suomessa olen toki asunut paljon pienemmässäkin asunnossa, mutta siellä ei ollut tätä samaa hassua nukkekodin tuntua.

   Poista
 8. Paljon Onnea uuteen kotiin! Varmasti se tuntuu oudolta edellisen ihanuuden jälkeen. Ehkä kuitenkin siitä koituu enemmän vapautta, ei tarvitse huolehtia puutarhasta eikä pakata tavaroita ennen lähtöä...?

  Lilas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lilas.
   Kyllähän tämä asuminen on vielä opettelua. Tavarat hakevat paikkojaan ja koko ajan jotain on kateissa. Entiseen verrattuna tuntuu mukavalta, että ikkunat pysyvät kuivina ja varsinkin näinä viileinä päivinä asunto on lämpimämpi. Puutarha supistui huomattavasti, vain pari huonekasvia ja rivi ruukkuja parvekkeella.
   Muutto entisestä kodista sujui muutamassa tunnissa. Sen sijaan muuton jälkeen isoa taloa siivosimme kolme päivää, vasta sitten olimme työhömme tyytyväisiä.

   Poista