lauantai 31. toukokuuta 2014

Toukokuinen muuttomatka kesäpesään, osa 1

Lähtöpäivän aamu sujui kuntoillen. Monta kertaa tuli juostua rappuset asunnosta autolle erilaisten kantamusten kanssa. Matkatavaroiden lisäksi Sininen kulkija sai sisuksiinsa viemisiä, laatikoittain viiniä, säilykepurkkeja, juustoja ja muitakin herkkuja. Muutama kukkapurkki parvekkeelta muutti Suomeen, muutama pääsi entisen Rose-naapurin puutarhaan kesähoitoon.
Puolen päivän jälkeen olivat vesi ja sähköt katkaistu, jääkaappi tyhjennetty ja pesty, metalliset sälekaihtimet laskettu ikkunoiden suojiksi. Talvipesälle toivotettiin rauhallista kesää ja matka alkoi.
Kaupunki jäi taakse. Päivä paistoi, tien varren punaiset unikkopellot keinuivat tuulessa, tähkäpäät kypsyivät keltaisilla vehnäpelloilla. Sininen kulkija liittyi moottoritien autovirtaan. Ohitettiin Montpellier ja huomattiin, että oli melkoinen vastatuuli. Mistral-tuulen puuskat ravistelivat kiukkuisesti puita tien varsilla, heiluttelivat rekka-autojen kontteja. Tuulivaroituksia ilmestyi moottoritien infotauluihin. Liikennevirta hidastui, ajo muuttui vastatuuleen luovimiseksi.   Vauhti piti sopeuttaa tuulen vaatimuksiin ja tankkaamassa piti käydä tavallista useammin.
Majapaikat maalaismaisemista poissa liikenteen melusta, oli etsitty ja varattu netistä. Lyonin jälkeen sukellettiin moottoritieltä pienelle metsäiselle tielle. Vanha, vähän hupsu navigaattorimme, Pekka Puupääksi nimetty, johdatti kulkumme pitkin maatilojen pellonpientareita, missä karja laidunsi, kanat ja kukot kuopivat maata, uteliaat lampaat kurkkivat kulkuamme. 

Määränpäästä löytyi rauhallinen ja kaunis pihapiiri pienen lammen läheisyydestä. Ystävällinen madame toivotti meidät tervetulleiksi ja ohjasi viehättävään unikkoteemaiseen pihatupaan. Auringonlaskun aikaan tuuli oli tyyntynyt ja jaloittelimme lammen rannalla kuunnellen lintujen iltakonserttia rantakoivikossa. Illan pimennyttyä madame koputti ovellemme ja toi meille yllätyksenä teetarjottimen. Hyvä oli matkalaisten nukahtaa puhtaalle tuoksuvien unikkolakanoiden väliin.


                                ****************************************************************

6 kommenttia:

 1. Mukavaa seurtata reittiänne kotimaahan. Kaunis paikka jossa olette ensimmäisen yön viettäneet
  Mielenkiinnolla odotan jatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme tosi tyytyväisiä ensimmäiseen majapaikkaamme maaseudun rauhassa. Virkein mielin oli hyvä lähteä seuraavana aamuna jatkaman matkaa.

   Poista
 2. Ihana seurata matkaanne kotimaahan. Joko on mones paluu keväällä kot iSuomeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että viihdyit mukanamme. Taitaapa olla jo kahdeksas kevätmatka. Monenlaisia majapaikkoja on näihin reissuihin sisältynyt.

   Poista
 3. Pekka Puupää! Ratkesin. Hyvää jatkomatkaa kesälaitumille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mary. Hieman vanhuudenhöperö Pekka Puupää on ollut välillä melko persoonallinen matkaopas.

   Poista