maanantai 25. toukokuuta 2015

Muuttolintu on matkansa tehnyt

Yhä on paikka, missä voi seurata yksinäisen veneen lipumista pitkin veden pintaa, missä lokit kaartelevat saarien kuvajaisissa, missä jokainen ilta tuntuu sunnuntailta.
Yhä on paikka, jossa saa kehrätä läheistensä kohtaamisen lämmöstä ja mielihyvästä, jossa jokainen halaus antaa energiaa. Onnentunnetta henkäilee lempeästi myös kotisaunan kiuas. Olkoon ulkona vain kolme lämpöastetta, naurakoon aurinko jo kello kolme aamulla pimennysverhon raosta. Ehkä unet karkaavat, ehkä jatkuvat tauon jälkeen, kunnes sateen ropina havahduttaa uudelleen nukahtaneen. 
Siellä on tie, missä sauvakävelijät kulkevat pareittain reippain askelin, missä pienet koululaiset vilkuttavat ulkomaan rekisterikilvin varustetulle autolle.

Viimesyksyisten ongelmien ja pitkän talvilevon jälkeen Sininen kulkija voi hymyillä tyytyväisenä moitteettomaan toimintaansa. Ranskalaisen merkkikorjaamon tietokoneen laatiman kuolemantuomioraportin mukaan mitään ei ollut tehtävissä. Onneksi menopeliinsä kiintynyt kuski ei uskonut raporttia vaan vei kulkijamme pienelle nyrkkipajalle. Siellä veikeästi myhäilevä ”taikuri” kurkisteli konepellin alle, vaihtoi vanhan tilalle jonkun uuden osan, kiristeli ruuveja, hyräili ja vihelteli. Kun oli taikansa tehnyt, taputteli konepeltiä ja tuumasi, että kyllä tällä vielä miljoona kilometriä pitäisi päästä. Ihan selvästi moinen kommentti nauratti sinistä kulkijaa. Meidän elinpäivämme eivät riitä näkemään miljoonan kilometrin täyttymistä, mutta mielihyvin sen lukeman Siniselle kulkijalle suomme.

Sininen kulkija matkalla Suomeen majapaikan luona  Pohjois-Ranskassa

Matkalla Suomeen,  aamiaisen värikäs alkupala

Tarjolla myös lämpimiä ja tuoksuvia leivonnaisia, ehkä terveellisiäkin ?
                                               ********************************************************


21 kommenttia:

 1. Ihana tilanneraportti ja hyvä Sininen kulkija, uskollinen nelipyörä :)! Näyttävätpä hyvinkin terveelliseltä nuo aamiaisen leivonnaiset, hihhih...
  Kesän on lupailtu saapuvan ensi viikolla myös Suomeen, sitä odotellessa, nauttikaa hetkestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ReissuNainen, kiva kun tykkäsit raportista. Pian voit itsekin nautiskella matkasta halki kesäisen Euroopan kotomaan tunnelmiin. Toivon, että matkanne onnistuu täydellisesti. Varsinkin Sveitsin osuus kiinnostaa. Siitä on jo niin kauan kun siellä suunnalla ajeltiin.
   Sininen nelipyörä saa matkanteosta täydet pisteet:)

   Poista
 2. Voiko tuota kauniimmin sanoa kotiinpaluun ihanuudesta. Oikein hyvää, voimaannuttavaa kesää teille täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli, riemukasta kesää myös sinulle.
   Nyt kesä näyttää tulevan pienin askelin. Se on hyvä, sen tuloa ehtii seurata ja siitä iloita.

   Poista
 3. Tykkään aamiaisista ihan hullun lailla. Tulee surku ihmisiä jotka eivät saa aamulla syötyä mitään. Vaikka ehkäpä he nauttivat eniten illallisista :) Oi tuota punaisella piristettyä kattausta kun on kaunis. Ja ne kivat kanat pöytäliinassa ! Yksi porukka kulkee siinä peräkanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnolliset hotelliaamiaiset ovat matkanteon miellyttävää antia. Saksassa ne ovat aina olleet runsaita ja monipuolisia. Nyt myös paikoitellen Ranskassa on koettu mukavia aamiaisyllätyksiä.
   Peräkanaa pöytäliina on veikeä.

   Poista
 4. Tunnet niin ihanaa kotiin palaamisen riemua. Hienoa, että auto oli kunnossa ja pitkä matka sujui hyvin. Se on matkan teossa niin oleellisen helpottavaa, että se sujuu.
  Tervetuloa siis nauttimaan kesästä. Kyllä se tulee, vaikka nyt onkin hieman koleaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii. Suloista on ollut kotiinpaluu, ei viileydestä ja sateista ole ollut paljoakaan haittaa. Vesi on tosin aika korkealla ja veneen jyrkälle rantatörmälle vetäminen haasteellista. Kyllä se matala hiekkarantakin jonakin päivänä vielä veden alta löytyy.

   Poista
 5. Kaikki on paikallaan niin kuin pitääkin, siitä on hyvä jatkaa. Tuttu palaamisen tunne. Pitkää ikää Siniselle Kulkijalle, ei ole kaikkiin tohtoreihin uskomista :)
  Tuo aamiainen voittaa kyllä kaurapuuron mennen tullen, otanpa tuon suklaacroissantin tuosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota vain, ole hyvä, se on herkullista.
   Tykkäsin myös hedelmävartaasta, sellaista ei tule kotona itse näperreltyä.
   On se vaan aika hienoa, että tuttu ykköskoti odottaa meitä täällä Suomessa, maassa missä asuvat kaikkein läheisimmät ihmiset.

   Poista
 6. Vautsi: aamiaisalkupala ja ihan tuli mieleen omat autokorjaamokommellukset tuosta "kuolemantuomioraportista". Kumman helposti niitä jakelevat ;) Oikein hyvää valoisaa Suomen suvea teille sinne kotikonnuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mary. Mukavaa kesää myös sinulle sinne Normandiaan.
   Maukas, värikäs ja iloiseksi katettu aamupala antoi hyvän mielen koko päiväksi.
   Tosiaan, eipä ollut enää luottamusta merkkikorjaamon tietokoneajoon.

   Poista
 7. Upeaa tekstiä kotiipaluun ja koto-Suomen ihanuudesta. Ainakin saitte hyviä aamiaisia matkalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi voikukka.
   Kyllähän se niin vain on, että oma maa mansikka, vaikka hyvä on muuallakin olla.

   Poista
 8. Asua kahdessa paikassa, ja tarpeeksi pitkän ajanjakson kerrallan (vuorotellen). Kumpaakaan paikkaan ei ehdi kyllästyä, ovat ne niin erlaisia keskenään, ja palaaminen on aina mukavaa. Kuulostaa ihanalta elämäntavalta.
  Siniselle toivon pitkää ikää, kun siihen tulee niitä kilometrejäkin tavallista enempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme olleet tyytyväisiä tähän järjestelyymme kahdesta kodista, kyllästymään kumpaankaan ei ole ehtinyt. Tuleehan sitä välillä jossiteltua, että olisiko ollut parempi pysyä vain yhdessä paikassa, mutta toistaiseksi näin on hyvä.
   Sininen kulkija pääsee varmaan ennätysten kirjaan jos saavuttaa tuon maagisen miljoonan kilometrin merkkipaalun. Yksi kolmasosakin siitä tuntuisi jo riittävältä.

   Poista
 9. Ihania rakkaita muistoja kotimaan matkasta lähti mukaasi.
  Maittavia aamu herkkuja.

  Kyllä se ympäristön vaihdos välillä virkistää mukavasti.

  Odotan myös synnyinkotiin matkaa innolla. Laukut olen jo suurelta osin pakannut, vaikka aikaa lähtöön on vielä reilu viikko.


  Mukavaa alkavaa kesää, huomennahan taittuu kesäkuuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle mukavaa kesää ja oikein hyvää matkaa synnyinkotiisi.

   Poista
 10. Tervetuloa (ja mielellään noiden herkkujen kanssa : ).

  VastaaPoista
 11. Tervetuloa (ja mielellään noiden herkkujen kanssa : ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mayo. Kovin viileissä ja tuulisissa olosuhteissa on Suomen suvi alkanut. Kuppi kuumaa ja lämpimät leivonnaiset ovat nyt tarpeen, olepa hyvä:)

   Poista