tiistai 18. elokuuta 2015

Passikuva


Kuva kopioitu netistä
Piti uusia passi. Kävimme passikuvassa. Säikähdin kun katsoin kuvaani. Minäkö tuossa! Mustavalkoisessa potretissa näkyi etsintäkuulutettu, joka muistutti hieman äitiäni noin 85-vuotiaana. Tosin äidillä ei koskaan ollut noin synkkää ilmettä.
Valokuvaamosta päästyämme, menimme poliisiaseman lupatoimistoon. Odotushuone  oli täynnä asiakkaita, vain yksi tuoli oli vapaana. Naisten etuoikeudella valtasin sen. Mieheni jäi viereen seisomaan. Silloin lähellä istunut, mielestäni meidän ikäisemme mies nousi ylös ja osoitti miehelleni tuoliaan. Sanoi, että istuhan tuohon, hän nuorempana miehenä jaksaa kyllä seisoa.
Miten reagoi tuohon itseään poikasena pitävä, kolme kertaa viikossa tennistä pelaava virtuoosi. No, kiitti kohteliaasti huomaavaisuudesta ja istuutui tuolille odottamaan vuoroaan. 
Kun vuoroni tuli, katsoi virkailija kuvaani ja totesi, että näköinen on. 

                            **************************************************


14 kommenttia:

 1. Usein nuo kuvat jotka passiin sun muihin tulee, on niin "hyvän näköisiä" että melkein säikähtää kun katsoo ja miettii olenko se tosiaan minä. Mutta näköinen se kyllä kuulemma sitten on. Viimeksi otatin kuvan uuteen inva korttiin ja kas kummaa, siihen nyt tuli kuva josta itseni tunnistan minäkin, mutta pasissa on kyllä kuva sellainewn hui kauhistus, olenko se minä.
  Mukavaa kesän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin mummeli, mukavaa loppukesää sinullekin. Viime päivinä onkin saatu nauttia aurinkoisen lempeistä kesäpäivistä.
   Onneksi tuota passikuvaansa ei tarvitse kovin usein katsella :).

   Poista
 2. Se kun on pakko olla vakavanana passikuvassa, niin tekee kasvoista jähmeän näköisen.
  Tietynlainen kuvakulmakin vaikuttaa, kasvojen asento.
  Spontaanissa tilannekuvassa säilyy rentous, on mukavampaa katsottavaa.

  2016 kesäkuun paikkeilla haen uutta passia.

  Mukavia elokuun päiviä Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Liplatus, mukavaa elokuun loppua sinullekin.
   Passi tuli tosi nopeasti. Tulo kesti vain neljä päivää ja sain piilottaa sen pois silmistä.
   Totta on, että aika pienet asiat vaikuttavat passikuvan lopputulokseen. Kun vertasin 5 vuotta sitten otettuun kuvaan, huomasin, että uudessa kuvassa varjot olivat paljon tummempia. Pääasia kai lienee, että viranomaiset tunnistavat kuvasta minut.

   Poista
 3. Jostakin syystä en tunnista itseäni valokuvista. Joku viisas on todennut: seitsenkymppisen kasvoista katsoo seitsentoistakesäisen silmät. Jotenkin niin se menee minullakin. Kai tässä sitten kokemus ja nuoruus yhdistyvät, nautitaan siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Vaikka vuodet ovat muokanneet kasvonpiirteitä ja kuvissa ne yllättävät, silmistä voi yhä nähdä sen maailmaa ihmettelevän pikkutytön. Kuvat ovat vain kuvia, muu on tärkeämpää.

   Poista
 4. Minulla on niin hirveä kuva passissa, että häpeän näyttää sitä. Näytän säikähtäneeltä etsintäkuulutetulta ja kaikenlisäksi ihan vaaralliseltakin vielä. Huh!
  Ihme, että ovat silti päästäneet eri maihin ;)
  Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Marianna, mukavaa elokuuta sinullekin.
   Täytyy vain uskoa, että passintarkastajilla on kouliintunut silmä, joka erottaa meidät ”etsintäkuuluutet” ihan oikeista rikollisista:)

   Poista
 5. Heh. Minulle on alettu myydä väkisin eläkeläislippuja, vaikka ei ole edes papereita näyttää.. Ensi vuonna saan minäkin uusia passikuvani, ainahan se näyttää enemmän rikosrekisteristä poimitulta hyypiöltä kuin itseltäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyajan eläkeläiset näyttävät entistä nuoremmilta, joten kannattaa hyödyntää jo etukäteen tulevia etuja jos papereita ei kysellä.
   Oletko vielä Suomessa? Meillä on jäljellä suomiaikaa vielä vajaa kuukausi.

   Poista
 6. Minäkin uusin passini keväällä. Kuva on jo aiemmin ollut yllätys.:) Sekin vaikuttaa, että ei saa olla silmälasit päässä. On ikänäkö, niin saa se ikä näkyä kuvassakin. Vielä on kesää jäljellä ainakin kaksi päivää. Voi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää vointia myös sinulle Liisa.
   Minä olen likinäköinen ja käyttänyt laseja ties kuinka kauan. Kuvaa varten piti ottaa lasit pois ja eihän katsetta saanut kohdistettua oikein mihinkään niin nopeasti. Se sitten näkyy lopputuloksessa.
   Ihan haikealta tuntuu, että pian tällaiset ihanat kesäpäivät ovat ohi.

   Poista
 7. Voihan juku, minulla menee passi vanhaksi piakkoin. Olen mokoman unohtanut. Tästä bloggauksesta vasta muistin sen.
  Passikuvalla käynti ei kyllä inspiroi.
  Sinulla homma on käynyt ihan yes. Mukavaa syyspuolen aikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Passin lisäksi otin myös henkilökortin. Kortti sopii pieneen tilaan ja sen saa helposti esille. Aika usein joutuu nykyisin henkilöllisyyttään todistamaan niin Suomessa kuin maailmallakin. Henkilökortin pitäisi riittää korvaamaan passi Euroopassa matkustaessa, mutta mistään ei voi enää olla varma. Yllättäen voidaan rajan ylitysmääräyksiä tiukentaa.
   Myös sinulle kaunista ruskan aikaa, upeita revontulia ja kirkkaita tähti-iltoja.

   Poista