keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Vihreiltä poluilta valkoisille hangilleko


Vihreä on keväinen polkuni 

Hieman huolestuneena olen seurannut kevään tuloa Suomeen. Ei kovin vakuuttavalta tunnu. Tarkoituksemme on lähteä viikonloppuna ajelemaan kohti kotimaata. Saapa nähdä miten pitkälle kesärenkailla päästään. Jännittää myös, ehditäänkö kotipihalle vielä rakentaa lumiukko, joko jäät ovat järveltä lähteneet.
Vaalien toinen kierros meni odotusten mukaan ja Ranska sai uuden nuoren presidentin. Toivottavasti Emmanuel Macron osaa ja onnistuu taitavasti luotsaamaan valtakuntansa parempaan huomiseen. Tehtävä ei tule olemaan helppo, paljon viisautta ja voimia nuori mies tarvitsee.
Laukut on haettu varastosta. Taas voi ajatella Herman Hessen sanoin, että ”on lumousta joka matkaan lähtö”. 
Mieli kuitenkin vaeltelee vielä keväisen kuutamoillan tunnelmissa. Yksi kevään helmistä oli tanssin ja musiikin täyteinen ilta teatterissa. Espanjalaisen Ballet Murcian lahjakkaat esiintyjät tanssivat täydelle katsomolle Carmenin intohimoisen ja traagisen rakkaustarinan. Päässä soi yhä Bizetin mahtava Habanera ja arkiaskareet sujuvat kantojen kopistessa flamencon tahtiin, mikä ilmeisesti näyttää huvittavan puolisoa.

Vihreältä näyttää myös vesi kanaalissa
Täällä Ranskan tuulisessa kolkassa on viime viikkoina saatu nauttia jo monesta kesäisestä päivästä. Onneksi vielä ei ole ollut rasittavia helteitä, ainoastaan alkukesän raikasta vehreyttä. 
Lähtöön sisältyy aina myös haikeutta, niin nytkin kun maisemat jäävät kauneimmilleen, kaupungin ylle pääskyset kaartelemaan taivaan sineen. Mutta ei auta, muuttolinnun sielu vaatii lähtemään.

Aude-joella vesi on kirkkaampaa, kukat valkoisia

Nämä unikot eivät kai multaa tarvitse, suoraan asfaltista nousseet

**********************************************************
16 kommenttia:

 1. Vähän on täällä vielä erilainen maisema, mutta tulette varmaan ihan juuri kun alkaa lämmetä ja hups, millä vauhdilla sitten kaikki muuttuu kuin taikasauvaa joku heiluttaisi. Sitten hetkessä olemmekin mekin jo vihreässä keväässä.
  Oikein hyvää kotimatkaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli, mukava on lähteä. Odotan innolla kotimaan kevään heräämistä.

   Poista
 2. Ensi viikolle on luvattu jo lämpimämpää. Tuokaa kesä tullessanne.
  Minäkin pidän tuosta Herman Hessen Vaiheet-runosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sää siellä lämpenee.
   Napataan silti mukaan tätä kesäistä lämpöä. Ensi viikolla tänne on luvattu +30 astetta.
   Siitä joutaa jo vähän Suomeenkin jakaa.

   Poista
 3. Tervetuoloa Suomeen. Tokko ihan lumiukkoja saatte tehdä, vaikka riippuuhan se siitä minne päin Suomea majoitutte. Mutta kesärenkaat on ihan ookoo, ei lunta kaduilla eikä teillä enää ole aikoihin ollut (tietty puhun nyt eteläisestä Suomesta)
  Tuokaa lämpö mukananne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne ollaan menossa, missä laevat huuteloo Kuopijoon, Kuopijoon, eli Savonmualle.
   Lämpöä tuomisiksi on sujauteltu jokaiseen laukkuun.

   Poista
 4. Hitaasti on kevät edistynyt, mutta parempaa on tulossa. Vuokot kukkivat ja puissa on jo silmuja näkyvissä. Hyvää kannattaa odottaa.

  Mekin seurasimme Ranskan vaaleja. Nyt EU:n aikana isojen maiden tapahtumat vaikuttavat Suomenkin elämään. Nuori presidentti tuntuu olevan tolkun miehiä ja hänellä on viisas vaimo tukenaan. Toivotavasti nuorimies saa myös kansansa tuen vaativassa tehtävässään.

  Turvallista kotimatkaa teille muuttolintusille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelma, toivottavasti matka menee hyvin.
   Pitkästä aikaa olisi hienoa nähdä hiirenkorvakoivuja, sinivuokkoja, valkokukkaisia tuomia.
   Toivotaan, että Emmanuel ja Brigitte onnistuvat kiitettävästi vaativassa tehtävässään.

   Poista
 5. Turvallisia ajoja koti-Suomeen! Sielläpä on suorastaan kesäistä, täällä on niin kylmää, että vain vähäistä vihreyttä on vasta näkyvillä. Tuopa lämpö tullessasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipe, turvallista matkaa toivon sydämeni pohjasta.
   Lähdetään helteitä pakoon, mutta otetaan sopivasti kesäistä lämpöä mukaan.

   Poista
 6. Satumainen unikkokuva 🌺

  Suomessa on hassut ilmat. Satelee rakeita tai lunta, välillä aurinko paistaa 🙂 Meteorologi Pekka Pouta oli kuulemma yllättäen saanut naurukohtauksen kun telkkarissa kertoi näistä poikkeuksellisista sääoloista.

  Tervetuloa vaan. Ensi viikolla jo pitäisi olla lämmintä. ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita, ihan pian alkaa matka läpi upeiden unikkoniittyjen.
   Varmaan meteorologi-Pekan oli tarkoitus itkeä surkeaa säätä, ovathan nauru ja itku hyvin lähellä toisiaan.Toivottavasti Pekka ei kuitenkaan itke kun sää lämpenee.

   Poista
 7. Tervetuloa koto Suomeen. Olet varmaan jo perillä. Tulet aina muuttolintujen kanssa, kuin myös lähdet aikanaan paluumatkalle.
  Nyt koet toisen kevään, ihan sopiva aika tulla, sillä sää on muuttumassa.
  Onkohan kalavetesi jo sulaneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii. Kevätmuutto on juuri tehty, osa tavaroista vielä laukuissa. Saatiin nettikin jo toimimaan. Mainio tunne tulla kesästä pian alkavaan kevääseen.
   Lunta on vielä varjopaikoissa, mutta jäät ovat jo lähteneet. Kohta herätellään vene talviteloiltaan.

   Poista
 8. Tervetuloa taas! Itse uudessa paikassa uudenlaista kevättä elämässä kaipailen entisille asuinsijoille. Tänne etelämmäksi ainakin toitte lämpöä tullessanne. Vuosi sitten tähän aikaan sielläkin kukkivat jo syreenit ja pihlajat. Nyt on toisenlainen kevät, mutta kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa, ainahan se kotiinpalu sykähdyttää. Mukavasti riitti lämpöä perille asti, mutta nyt se karkasi varmaan takaisin Ranskaan. Onneksi kuitenkin on sauna, joka antaa lämpöä illasta toiseen ja valoisat yöt...
   Koivut jo hieman vihertävät, kaulushaikara pulloon puhaltelee ja muutaman kerran kukkui käki.

   Poista