tiistai 4. elokuuta 2020

Kaunis hiljainen kesäni

Tämä kesä on antanut kaikkien kukkien kukkia.  
Muutaman päivän ajan ennen kukkiensa kuihtumista rannan valkoinen jasmiini kaartui kauniisti veden ylle. 

Punaisen muovivadin asukas nukkuu seitsemän kuukautta vuodesta pimeässä ja koleassa varastossa. Toukokuussa se pääsee ulos päivänpaisteeseen. Heinäkuun aurinko saa sen riemuitsemaan hehkuvassa oranssissaan. Syyskuussa se kohtaloonsa tyytyen odottaa talviuniaan. 
Erilainen on ollut tämä hiljainen kesä. On ollut aikaa loikoilla terassin lepotuolissa kirjastosta tilaamieni kirjojen parissa tai katsellen pilvimuodostelmia sinitaivaalla. On ollut aikaa viipyillä ikivanhojen naavakuusien ympäröimillä metsäpoluilla, seurata kuhinaa muurahaispesässä. Lähes päivittäin olen soutanut kaislikon reunaan, jossa katiska meitä useimmiten tyhjänä odottaa. Katiskaa on siirrelty paikasta toiseen, mutta silti saalista ei ole saatu, ei myöskään uistimeen ole kala tarttunut. Onneksi kyläpuodista löytyy herkullista lämminsavustettua kirjolohta tai tuoreita muikkuja kalan kaipuuseen.
Puhelin on edelleen tärkein väline yhteyden pitoon perheen ja ystävien kanssa. Toki tapaamisiakin ollut, mutta vähemmän kuin edellisinä kesinä. Kun lukee koronauutisia maskinkäyttösuosituksineen, vaikuttaa siltä, että tapaamiset tuskin lisääntyvät. Parasta vain sopeutua tilanteeseen, olla kiitollinen kaikesta hyvästä, elää päivä kerrallaan.
Luultavasti tämä syksykin tulee olemaan erilainen, syksy ilman muuttomatkaa. Ehkä vain vilkuttelen rannalla kurkiauroille hyvän matkan toivotuksia.

 Pihan pihlaja punastelee lähestyvää syksyä.

*****************************************

9 kommenttia:

 1. Kaunis tuo kaartuva jasmiini. Aivan kuin kukkaisportti.Vaan mikäpä on tuon punaisen vadin asukki? Kaunis ja hehkuva sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaktushan se asukki on. Sain sen monta vuotta sitten Ranskan naapuriltani. Alkuun se ei suostunut kukkimaan Suomessa. Talvet se vietti viileässä, mutta valoisassa kodissamme. Olin jo valmis heittämään sen pois kun päätin Ranskaan lähtiessä kokeilla pimeää varastotilaa. Heti ensimmäisenä kesänä varastosta päästyään se tekikin muutamia kukkia, seuraavana kesänä vähän enemmän ja tänä kesänä teki ennätyksensä.

   Poista
 2. Kesä on ollut varmaan monelle enemmän hiljaiseloa, kuin aiemmin. Omissa oloissani minäkin lähes täysin ja edelleen aion jatkaa näin.
  Jasmiinisi on upea ja jos se on tuoksuvaa sorttia, niin sen tuoksukin on hurmaava, Todellinen kesätuoksu. Pihlajan marjat eivät täällä vielä noin punerra, mutta kyllä niitä on.
  En myöskään voi kehua kalasaaliilla, muutaman kerran on saatu sen verran ahvenia ongella, että kalakeiton verran.
  Nopeasti on kesä kulunut näinkin. Yllätyin, että ensimmäisiä kellastuvia koivuja alkaa näkyä.
  Teillekin tulee siis jatkoa kotimaan oleilulle tänä syksynä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän jasmiinin tuoksu on mieto, voimistuu sateen jälkeen ja illalla yötä kohti. Tuoksu ei mielestäni kuitenkaan ole niin voimakas kuin ranskalaisissa pihoissa kasvavan sukulaisensa tuoksu öisin on.
   Taidamme jäädä Suomeen odottelemaan koronarokotteen valmistumista. Maailmalle ei tee mieli lähteä seikkailemaan. Ehkä saamme nähdä täällä valkoisen talven, ehkä kaipaamiani revontulia.

   Poista
 3. Onko tuo punaisen vadin kukka kaktus? Upea väri ja komeasti kukkii. Kesäkuu ja heinäkuu menivät melko rauhallisesti koronauutisten ollessa jotenkin taustalla. Nyt alkaa taas ahdistaa kun tartunnat lisääntyvät. Olikohan liian aikaista sallia yleisötilausuudet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaktus se on. Ihailin sitä silloisen naapurin pihalla ja kerran Suomeen lähtiessä hän toi sen kotimaahan vietäväksi. Toivon, että naapuri pilven reunalta on nähnyt kaktuksensa väriloiston täällä kaukana pohjoisessa.
   Aika nopeasti ovat tartunnat lisääntyneet Suomessa kuten muuallakin. Luultavasti monet rajoitukset joudutaan palauttamaan ja riittäkö sekään.

   Poista
 4. Voi miten ihastuttava tuo jasmiinikuva ja myös sinun sanasi joilla kuvaat pilvimuodostelmia ja metsäpolkuja. Mikäs tässä toisaalta on ollut kesää viettää omassa ja luonnon rauhassa. Vilkuttele vain kurkiauroille jäähyväisiä. Eiköhän tästä jonain päivänä palata normaaliin, mitä se sitten itse kullekin merkitsee. Tai keksitään uusia juttuja... Sinä voisit ryhtyä kirjailijaksi. 🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvän mielen tuoneesta kommentistasi Rita.
   Toivotaan, että pian saadaan tehokas rokotus koronaa vastaan ja kokemuksesta viisastuneina jonkilainen valmius uusia pandemioita varten.

   Poista