maanantai 6. kesäkuuta 2011

Ei oppinut vanha koira uusia temppuja

särkynyt unelma 

Varaston siivous on kesän tylsimpiä töitä. Paljon mukavampi on rakennella hiekkalinnoja rannalla tai katsella pilvilampaita taivaan sinessä. Aloitin kuitenkin siivousurakan. Heti alkuun hyllyltä sattui silmiini vajaa sementtisäkki. Se oli jäänyt tähteeksi vuosien takaisesta kuistin remontista. Odottakoon varaston siivous toistaiseksi. Nyt tuli inspiraatio tehdä taidetta. Kaadoin sementin sankoon, kauhoin järvestä vettä joukkoon, hämmensin seoksen puuroksi. Mitähän tästä tulisi. Teenpä aluksi vaikka matalan vadin, johon iltojen pimennettyä laitan tuikkuja palamaan. Muotiksi käy vanha pyöreä tarjotin. Sijoitin sen ylösalaisin laudalle. Päälle sivelin ruokaöljyä ja sommittelin lehtiä koristeeksi. Muutamassa hetkessä puuro oli levitetty tarjottimen päälle. Nyt vain odottamaan taideteoksen valmistumista. Kuivukoon rauhassa pari päivää. Sopivan ajan kuluttua yritin irrottaa taideteoksen varovasti alustasta, mutta vain palasia lohkeili käteeni. Eipä jäänyt tuleville sukupolville uniikkia taideteosta ihailtavaksi. Minä laahustin varaston uumeniin siivousvälineiden kera.

                     *****************************************************

11 kommenttia:

 1. Sementti taisi olla liian vanhaa. Kauniin teoksen olisit saanut tehtya jos sementti vaan olisi viela kelvannut. Sellaista sattuu, mutta mene ihmeessa ostamaan uusi sakki!

  VastaaPoista
 2. No voi harmi, hieno idea. Kannattaa kokeilla uudelleen tuoreilla aineilla. Hyvää kesää!

  VastaaPoista
 3. Kaunis olisi tullut, kiva olisi ollut pistellä siihen tuikkuja palamaan, uusi yritys vain. Tyttäreni teki pihaansa laattoja raparperin lehdille, niistä tuli hauskoja kaikkine ryppyineen.

  VastaaPoista
 4. Juu hieno idea, kauniit lehtikuviot syntyi,harmittavaista että hajosi, ehkei ehtinyt tarpeeksi kauaa kuivua. Katselen jo vanhaa sementtisäkkiä sillä silmällä minäkin..

  VastaaPoista
 5. hpy ~
  Haa, jospa materiaali todellakin oli liian vanhaa. Rautakauppa, täältä tullaan!

  Unelma ~
  Uusi yritys. Eteenpäin! - sanoo mummo betonissa.

  mummeli ~
  Niistä raparperin lehdistä minäkin sain tämän idean.

  Sirokko ~
  Luultavasti se pari kuivatuspäivää oli liian vähän. Teillä päin massa kuivaa varmaan aika nopeasti. Pistähän pystyyn kilpaileva yritys ruukkukauppiaille.

  VastaaPoista
 6. Seuraava yritys toivottavasti onnistuu. Minun on jo kauan tehnyt mieli kokeilla vastaavaa. ehkäpä jonakin päivänä.....

  VastaaPoista
 7. Famu ~
  Askartelu on kivaa, olipa tulos mitä tahansa.

  VastaaPoista
 8. Harmi! Olisiko pitänyt laittaa hienojakoista soraa tai hiekkaa sementin joukkoon? tein niin ja onistuin.

  VastaaPoista
 9. aimarii ~
  Hienoa, että teoksesi onnistui.
  Kyllä siinä minunkin vuosia vanhassa seoksessani oli hiekkaa joukossa, mutta silti jotain meni pieleen. Jospa seuraava yritys onnistuu paremmin.

  VastaaPoista
 10. Yritys hyvä kymmenen, sanoisi äitini. :)

  VastaaPoista
 11. Liisa ~
  Yritysten ja erehdysten kautta polkuni kulkekoon :)

  VastaaPoista