torstai 17. lokakuuta 2013

Sinisen kulkijan paluu

Syysaamussa lähdön  haikeutta 
Auto sai sisäänsä monta uutta ja kallista osaa. Alan spesialistilta kului työhön tunti toisensa jälkeen. Hieman allapäin kulkija nökötti odottamassa korjaamon pihalla. Ihan selvästi sitä nolotti korjauslaskun suuruus. Mutta se kulkee taas, on kulkenut takaisin omalle maalleen. Matka alkoi ruskan kullassa kylpevien maisemien kauneudessa, jatkui itämeren aalloilla keinuen, leppoisasti sunnuntaipäivän harmaudessa edeten pitkin Saksan autobaanoja. Toinen matkakumppanista sulki silmänsä ja torkahdellen antoi haikeiden järvikuvien palata mieleensä.
Ranska otti vastaan kulkijat vuoroin rankoin sadekuuroin, vuoroin usvaisessa tihkusateessa. Talvipesää lähestyttäessä arvailimme, että missähän kunnossa talo nyt meidät ottaa vastaan. Mies, optimisti kun on, arveli, että talon viimesyksyinen likaisuus ei voi toistua. Väärässä oli, siivoamaan taas jouduttiin. Tällä harjoittelumäärällä meillä on pian hotellisiivoojan pätevyys. Nopeudessa on vielä huomattavasti parantamisen varaa, mutta työn laadussa ei tingitä.
Laukut on nyt purettu. Sienet, puolukat ja kirjat ovat löytäneet paikkansa. Tällä kertaa lisätutkimusten seurauksena lääkepussi on tavallista pulleampi. Tuli määräys popsia muutama kuukausi uudenlaisia pillereitä. Jatkosta jutellaan aikanaan ranskalaisen viehättävän omalääkärin kanssa.

Kunhan talo on saatu kuntoon, on sinisen kulkijan vuoro päästä kunnon vaahtokylpyyn. Sitten sen päätyönä on tuijotella autotallin ovea, muistella mennyttä kesää ja odotella seuraavaa. Sille on kyllä kerrottu, että kotimaisema saattaa talven aikana muuttua, mutta levätköön ja toipukoon ensin kunnolla menneistä koettelemuksista. 

                               ********************************************************

12 kommenttia:

 1. Te siis saitte pitää sen saman asunnon toistaiseksi, uutta kuitenkin suunnitteilla? Lisäpillerien voimalla varmaan jaksaa taas tehdä kävelylenkkejä vaikka Sinipiika vähän lepäisikin. Mukavaa takakesää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kesältä on tänään tuntunutkin. Aurinkoisessa säässä nämä muuttolinnut popsivat rypäleitä suoraan köynnöksistä. Täältä käsin alkaa uuden kodin etsintä, jospa se löytyisi jo tämän vuoden puolella.

   Poista
 2. Tervetuloa takaisin patonkimaahan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavahan tänne oli tulla pois lumituiskun ja pakkasen tieltä.

   Poista
 3. Toivottavbasti talvestanne siell ätulee hyvä ja saatte pitää kotinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli. Vaikka tämä talo meneekin myyntiin, uskon, että talvi menee mukavasti ja meille löytyy uusi koti.

   Poista
 4. Hyvin olette päässeet toisen kodin suojiin pitkän matkan jälkeen. Just ennätitte talven alta pois. Nyt on täällä maa valkoinen ja pakkasia pitelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä arvattu, että lähes viime hetkellä häivyttiin. Nyt vain täällä kaukana ihastellaan tietokoneen ruudun äärellä lumisia kuvia. Illan viilennettyä sytytettiin tuli takkaan ja kynttilä takan reunalle tunnelmaa tuomaan.

   Poista
 5. Onnellista oloa sinne talvipesään! Luottamusta tulevaan : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mayo. Eteenpäin, sanoi mummo kahlatessaan plataaninlehtikasassa :)

   Poista
 6. Hienoa että pääsitte kunnialla talvikotiinne. Kyselen taas kerran outoja. Olisiko tosiaan mahdollista jotenkin yhdistää Suomen ja Ranskan terveyspalvelut vai saako palvelut vain siitä maasta, jossa on kirjoilla? Omalla kohdalla tuollaiset mahdolliset erikoislääkärikäynnit ja lisätutkimukset sairaalassa tai muussa laitoksessa hiukan hirvittävät koska ranskan taito ei ole kehuttava. Vaatisi erikoissanastoa eikä sellaista ole kovin helppo oppia vanhoilla päivillä. Tekisi vain niin mieli hankkia talvikoti eläkepäiviksi sieltä etelästä. Hätätapauksessahan tietysti pääsee lääkäriin Suomessakin lomaillessaan, kuten mainitsitkin, ja yksityisesti vaikka mihin tutkimuksiinkin, mutta sellaiseen ei kyllä ole varaa. Hoitaisin mieluummin sairasteluasiat Suomessa ja suomeksi. Vaihtoehto on tietysti pysyä kirjoilla Suomessa ja hakeutua hätätilanteessa ranskalaiselle lääkärille hoitoa saamaan.
  Toivottavasti löydätte kivan uuden kodin. Oletteko tyytyväisiä nykyiseen seutuun? Harmittavia tuollaiset siivoukset kun itse aina jätätte talon niin hyvään kuntoon. Oikein hyvää jatkoa teille. Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta. Kodin etsintä on alkanut aika epävarmoissa merkeissä. Toivottavasti jatkossa menee paremmin.
   Olen hyväksi havainnut tämän Kelalta saatavan eurooppalaisen sairaanhoitokortin. Senhän saa sekä Suomessa tai Ranskassa asuva. Kelan nettisivuilla sen ominaisuudet on hyvin selitetty. Paljon hyödyllistä tietoa Ranskassa asuvalle tai Ranskaan aikovalle löytyy Rivieran-suomi-seuran http://www.rivieran-suomi-seura.org sivuilta. Siellä on lähes kaiken kattava tietopaketti Ranskasta.
   Oikein hyvää syksyn jatkoa myös sinulle.

   Poista