torstai 24. lokakuuta 2013

On arkea elomme tääSiivousurakan jälkeen arki on jatkunut varsin leppoisissa merkeissä. On ollut lämmintä, päivä paistanut. Puuhastelujen lomassa on laiskoteltu terassilla viiniköynnösten katveessa lueskellen. Joulun aikaan sijoittuva Outi Pakkasen ”toinen kerros”-dekkari tuo sopivasti viileitä tuulia päivien kuumuuteen. Useimmiten myös ruokailut on siirretty ulkosalle. Täytyy myöntää, että lämpö ja päivänpaiste ovat tehneet arjestamme aika miellyttävän.
Viikonloppuna Rosé-naapuri kutsui kahville. Hän ja pyörätuoliin sidottu miehensä vaikuttivat ilahtuneilta paluustamme. Varsinkin Rosé oli tyytyväinen kun hiljaiset kuuntelijat ovat saapuneet. Tovi jos toinenkin vierähti kun käytiin läpi omat ja perheiden kuulumiset.
Rosé kertoi sairauskohtauksestaan, jonka seurauksena hänen pitää mennä neurologin ja kardiologin vastaanotoille. Tarjouduimme hänelle kuljetusavuksi tietäen miten hankalan matkan päässä täältä vastaanotot sijaitsevat ja miten vaikea hänen on olla poissa neliraajahalvaantuneen miehensä luota, vaikka joku onkin miehestä huolehtimassa. Ensin tuli kutsu muistitestiin. Muutama päivä sitten veimme hänet keskussairaalaan neurologin vastaanotolle. Oli ihan mielenkiintoista kurkistaa sairaalaan sisälle. Neurologinen osasto on 5. kerroksessa, jonne vanha hissi vaappui natisten tosi hitaasti. Muistui mieleen suomalainen sairaala ja sen salamannopeat hissit, joissa ei tervehditty eikä hyvästelty muita hissimatkalaisia, saatikka toivoteltu hyvää päivänjatkoa, kuten täällä.  Lopulta pääsimme oikeaan kerrokseen ja siellä risteileviin mataliin käytäviin, joilla sijaitsevat vierekkäin sekä potilashuoneet, että lääkärien vastaanotot. Risteilimme aikamme labyrintissa, kunnes monien kyselyjen jälkeen löysimme oikean odotusaulan. Voi miten komea oli nuori lääkäri, joka tuli ystävämme hakemaan. Kyllä George Clooney jää komeudessaan toiseksi tästä sympaattisesta silmän ilosta, joka ystävällisesti huomio meidätkin. Rosén testit kestivät vajaan tunnin, jonka aikana me katselimme varsin kulunutta ja nuhruistakin ympäristöämme.  Käytävillä liikkui kiireisen oloista henkilökuntaa sekä potilaita, jotka hiihtelivät hissukseen sukkasillaan aamutakeissaan tai takaa auki olevissa paidoissaan pakarat vilkkuen. Taisimme olla huonomuististen osastolla. Komea tohtori saatteli hehkuvaposkisen Rosén luoksemme ja toivotteli meille kaikille mukavaa päivänjatkoa. Taisi Rosékin ihastua tohtoriin, sillä koko kotimatkan hän lörpötteli kokemuksistaan, joista me ymmärsimme vain sanan sieltä toisen täältä. Sen ymmärsimme, että testi oli mennyt hyvin.
Tänään on viileämpi pilvinen syyspäivä. Kävelimme kierroksen kylän kujilla ja ostimme torilta hedelmiä ja nipun punajuuria. Vuorille ei uskalla nousta, sillä metsästysaika on alkanut aika kiivaalla paukuttelulla. Ensi maanantaina pääsemme kuorokonserttiin luostarin puutarhaan tai kellariin säästä riippuen. Tällaista arkea täällä elellään. Alitajunnassa kummittelee uuden asunnon etsintä, mutta mistä ja minkälaisen...

                              *******************************************


11 kommenttia:

 1. Noista vihreistä ikkunaluukuista en luopuisi, eli uuteen kotiin samanlaiset...tai siniset. Ihanaa kun saa olla väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi uuden kodin valintakriteereistä on puiset ikkunaluukut, eikä mielellään mitään suuria maisemaikkunoita.

   Poista
 2. Onnea uuden asunnon etsintään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ina. Taitaa olla kodin etsintä melkoista onnenkauppaa.

   Poista
 3. Kävin vastikään lääkärillä, mitä en ole onneksi turhan usein Ranskassa joutunut tekemään, ja kiinnitin kanssa huomiota, että vähän nuhjaista oli. :D Lääkäri oli siis ihan kunnon kortteliyleislääkäri, ei mikään takapihan poppamies, mutta mietiskelin siinä odotussalissa, että Suomessa ei kyllä voisi kuvitella yksityislääkärin odotusaulaan marjapuuronväristä kokolattiamattoa ja sinistä, nuhjaantunutta ja tahraistakin tapettia. Tuoleina valkoiset puutarhatuolit. Jotenkin Ranskassa ihmiset eivät tunnu välittävän pienestä epämuodikkuudesta tai nuhjaisuudestakaan. ;) Vaikka eipä silti, kyllä tämäkin lääkäri oli sitten panostanut vähän enemmän vastaanottotilaansa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman nuhjuinen on kylän omalääkärimme odotushuone, samaa luokkaa vastaanottotilakin. Mutta puutteet korvaa tohtorin taito kuunnella, halu auttaa, ystävällisyys ja sydämellisyys. Jos hän ei luota täysin omiin kykyihinsä, varaa hän ulkosuomalaisen potilaan puolesta ajan spesialistille.

   Poista
  2. Juu, totta, kyllä se hyvä hoito on tietysti tärkeämpää kuin se, onko sisustus ihan viimeisen päälle! :)

   Poista
 4. Teidän arkenne kuullostaa mielenkiintoiselta. Täällä talvi oli tulla, mutta peruutti hetkeksi. Maa on paljas ja puissa vielä ruskan rippeet. Itse asiassa olisi mukava käväistä jossakin lämpimämmässä paikassa. Toivottavasti sopiva asunto löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että tämä päivänpaisteen lämmittämä arki tuntuu aika mukavalta.
   Sopivaa asuntoa pikkuhiljaa etsiskellään, onneksi vielä ei ole kova kiire sen kanssa.
   Siellä luonto taitaa olla jo valmis ottamaan talven vastaan.

   Poista
 5. Mukavaa, että sielläkin naapuriapu pelaa. Nuorilla komeilla tohtoreilla taitaa jo olla vaikeuksia mummojen kanssa, ystäväni dementoitunut äiti ahkeraan jahtaa omaa lääkäriään, näinkin tuon komeuden kesällä kun käytin omaa äitiäni samaisella lääkärillä, en enää yhtään ihmettele.. Mutta viis komeudesta tai paikan hienoudesta kunhan ammattitaitoa löytyy.
  Onnea asunnon hakuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirokko. Asunnon kanssa taitaakin tulla haasteita eteen. Jospa niistä selvittäisiin kunnialla.
   Kullan arvoista naapuriapua olemme Roselta saaneet ja yritämme edes jotenkin sitä hänelle korvata.

   Poista