keskiviikko 2. lokakuuta 2013

”Suo valon syttyä, yö kohta saapuu, pois kesän kukkaset syksy vie”

Kamerasta löytyi vielä muutama kuva Lapinmatkalta.
Sevettijärvellä pistäydyimme hautausmaan lisäksi myös maineikkaassa baarissa. Hiljaisena, ehkä hieman alakuloisena se nökötti Sevettijärven rannalla asiakkaita odotellen. Turhaan kyltti baarin seinällä kehotti vähän villinpään menoon, kahvinkeitinkin näytti olevan sammunut. Niinpä ostimme muistoksi vain muutaman postikortin.Kotimatkalla yövyimme Ranuan eläinpuiston vieressä luksustasoisessa, mutta kuitenkin edullisessa, tarjoushintaisessa Gulo Gulo-lomakylässä. Eipä tarvinnut unta odotella pehmeiden saunan löylyjen jälkeen ylellisen mukavissa vuoteissa. Kävelimme myös helppokulkuista puukäytävää eläinpuistossa katselemassa alueen karvaisia asukkaita. Kovin rauhallista, jopa uneliasta väkeä siellä asusti. Ainoastaan myskihärkä oli meistä kiinnostunut ja murahti, että painukaa tiehenne häiritsemästä.
Nyt on ruska levittäytynyt tänne Savonmuan rannoille. Kurjet ja joutsenet ovat tehneet järvellä näyttäviä ylilentoja kohti etelää, västäräkitkin lähteneet rantahiekalta tepastelemasta. Niiden paikan on vallannut vikkeläliikkeinen talitintti-armeija.
Sininen ranskalainen on uupunut. Vietiin se autosairaalaan saamaan uutta puhtia Ranskanmatkaa varten. Kallista tulee olemaan kulkuneuvomme hoito, pääasia kuitenkin, että se saadaan kuntoon. 

                              ****************************************************

4 kommenttia:

 1. Olitte kai liikkeellä liian aikaisin, Sevettijärvi ei vielä ollut herännyt rälläämää.
  Hauska nimi lomakylällä, ranskalaisella korvalla kuultuna sekin viittaisi pullonkaulaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenties olimme liikkeellä liian myöhään. Pianhan Lapissa alkaa pitkä ja pimeä kaamos. Ainakin karhut vaipuvat talviuneen. Miten lie ihmiset…

   Poista
 2. Kyllä Sevetin baari oli hiljainen juhannusviikollakin, kun siellä piipahdin postimerrkejä ostamassa,
  Kylläpä pikku jääkarhu on kasvanut isoksi.
  Toivottavasti auto tulee kuntoon, mitenkä sitä muuten rohkenee lähteä matkaamaan. Ette vieläkään malttaneet jäädä Suomen kaamosta elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auto on saatu kuntoon, korjauslaskun summa oli päätä huimaava. Silti laivaliput on tilattu ja lähtö lähenee. Toivottavasti auto vie nämä matkaajat turvallisesti perille Ranskan maalle.

   Poista