keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Nurkanvaltaaja
Se on yksinäinen kulkija. Ei kovin villi, mutta vapaa, rauhallinen ja hieman alakuloinen. On sillä jossakin koti, on ainakin ollut. Ehkä se on hyljännyt kotinsa tai tullut itse hyljätyksi.
Jostakin se hiipi pihalle, kurkisteli pensaan alta kun kopistelin leikkuulaudalta leivänmuruja parvekkeen betonikaiteelle. Joskus punarinta tai mustarastas käy niitä nokkimassa. Useimmiten vallaton tuuli pyyhkäisee murut mennessään.
Sateelta suojaan kulkija on tullut parvekkeen katoksen alle, löytänyt pesuvadin pesäksi itselleen.
Hieman peloissaan se painautuu matalammaksi ja yrittää sulautua näkymättömäksi turkkinsa väriseen harmaaseen nurkkaan.  

                     ***********************************************************************************

10 kommenttia:

 1. Jos se muuttaa kokonaan teille se tuottaa teille onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos kissa tuli onnea tuottamaan. Hyvälle onnelle olisi nyt käyttöä.

   Poista
 2. Kissa on viisas ja osaa valita itselleen hyvän ja rakastavan kodin. Onneksi olkoon! Otsikostasi luulin ensin, että nurkanvaltaajia olette te itse, uuden kodin etsijät ;)

  Minulla olisi sinulle blogissani tunnustus ja haaste, jos haluat ottaa vastaan.
  Täällä:
  http://lapsuksia.blogspot.fi/2014/01/curious-blogger-award.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, meillä on vielä nurkanvaltaus tekemättä, mutta haku päällä ollaan.
   Kiitos haasteesta, täytyypä tutustua siihen.

   Poista
 3. Kyllä kissa tietää, missä on hyvä olla ja haluaa sinne.. On oikein söötin näköinen kissa. minä huolisin, jos tänne ilmaantuisi? Onko teillä mahdollisuutta otta kisuli perheeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokihan me kissoista tykätään ja taitavat kissatkin sen tietää kun luoksemme mielivät. Tämä nykyinen kissavieras arvostaa vapauttaan tulla ja mennä, tuskin kiintyy enää ihmisiin.
   Ehkä seuraavaan asuntoon saa viedä kissan ja jonakin päivänä käymme hakemassa kissanpennun, josta kasvaa kaltaisemme "muuttolintukissa".

   Poista
 4. "Muuttolintukissa". :) Ihan hyvävointisen näköinen se on. Kissoilla taitaa kuitenkin olla oma mieli. Omat kokemukseni kissoista ovat lapsuuskodista. Allergian takia omassa perheessä ei ole ollut koskaan kissaa eikä koiraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvässä, jopa pulleassa kunnossa on pieni nurkanvaltaajamme, ilmeisesti leikattu poikakissa. Turkki on tuuhea ja se pesee sitä ahkerasti. Juttelee pesästään kanssamme, mutta livahtaa karkuun jos yritämme lähestyä sitä.
   Allergian kanssa onkin viisainta pitää riittävä välimatka eläimiin.

   Poista
 5. Vihdoinkin olen saanut uudet silmälasit. Olen lukenut ja katsellut blogiasi oikein urakalla. Onnea siellä uuteen kotiinne. Pian täällä Suomessa onkin jo kesä, talvea ei juuri ole ollutkaan. Mukavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unelma. Myös sinulle ja uusille silmillesi, sekä silmälaseille mukavaa ja aurinkoista maaliskuuta. Varmaankin maailma näyttää nyt entistä kauniimmalta.

   Poista