lauantai 1. maaliskuuta 2014

Elämää ”nukkekodissa”


Kolme viikkoa on opeteltu kaupunkilaiselämää, eikä ainakaan toistaiseksi ole haikailtu takaisin pikku kylään. Asunto sijaitsee keskustan tuntumassa melko hiljaisella alueella kanaalin rannalla. Noin 400 metrin päässä olevalle asemalle voi kävellä pitkin kanaalin vartta. Kävelykaduille, torille, halliin, teatteriin yms. on matkaa alle kilometri.  
Yllättävän hyvin olemme pikku pesäämme sopineet. Merkittävänä apuna asuntoon mahtumisessa on kellarikomero, johon on voitu pakata osa tavaroistamme. Minikokoisen keittokomeron keittämisvarusteisiin kuuluu vain pieni kahden levyn hella, eikä uunia ollenkaan. Ostimme erillisen pikku uunin, jonka sijoitimme olohuoneen nurkkaan ja hyvin se on siellä meitä palvellut.
Ruuanlaittoa helpottamaan tulee käytettyä joskus Picard-pakastekaupan melko laadukkaita, mutta kohtuullisen hintaisia tuotteita, joita olen sujauttanut uuniin kuumenemaan ja saamaan väriä. Jotkut Picardin kalaruuat ovat paremman makuisia kuin omat yritelmäni, joten kalansyöntikin alkaa olla kohdallaan. Voisihan ne pakasteet lämmittää mikrossakin, mutta uunissa kuumenneet ovat jotenkin kotoisempia.
Tänään oli toripäivä ja ostoskoriin hedelmien ja vihannesten lisäksi pääsi kevään ensimmäinen parsanippu. Yhteistyössä uuden uunin kanssa parsoista kypsyi yksinkertainen, mutta maittava lähes juhla-ateria.

Kantapään kipeän luupiikin hoitokin on päässyt alkuun. Sain ajan podologille (ihan uusi termi minulle, mutta lienee jalkojen asentovirheiden korjaaja). Heti alkuun monsieur käski kävellä vastaanottohuoneen halki ja totesi, että madame, tehän kävelette kuin ankka. Mitäpä tuollaiseen asiantuntijan lausumaan kohteliaisuuteen osaisi vastata, todeta vain, että niinpä kai, jos se siltä näyttää. Sitten tehtiin erilaisia tietokonekuvauksia ja mittauksia, piti nousta usealle korokkeelle, välillä jalkoja lämmitettiin tiiviissä muovipussissa. Podologi totesi myös, että kipeä jalka on lyhyempi kuin terve jalka ja että hän tekee parantavat pohjalliset kenkiin. Seuraavana päivänä kävin ne hakemassa ja kuulema kolmen viikon kuluttua jalka on kunnossa. Ihan ilman mitään muita hoitoja, vääntelyitä tai kääntelyitä. No, aika näyttää.

                      *****************************************************************

14 kommenttia:

 1. Kivalta kuulostaa uuden kotinne sijanti. Podologista en ole minäkään ikinä kuullut, toivottavasti saa jalkasi kuntoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä ja mieluisalta paikalta saimme mukavan pikku kotimme.
   Mielenkiinnolla ja samalla vähän epäillen jalan kuntoutumista toivon ja odottelen.

   Poista
 2. Kiva että viihdytte uudessa kodissanne ja ympäristössä. On kaikki lähellä. Toivottavasti tuoPodologi saa jalkasi kuntoon ja liikkuminen helpottuu! Uusi ammattinimike on tuo.
  Mahdollisimman hyvää maaliskuuta sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli. Olemme oikein tyytyväisiä pikku pesäämme ja sen sijaintiin. Puutarhatöitä saatan hieman kaipailla kevään edetessä, mutta pianhan pääsen Suomen kesäkodin kukkapenkkejä rapsuttelemaan. Siihen asti täältä löytyy toinen toistaan idyllisempiä polkuja tallattavaksi.

   Poista
 3. Hyvä, jos noinkin helposti vaiva korjaantuu. Muutama vuosi sitten kärsin kovasti kantapäävaivasta eikä siihen mikään auttanut, kunnes itsekseen parani eikä ole takaisin tullut (kop kop puu).
  Kotinne kuulostaa mukavalta ja ruuat makoisilta : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ovat uudenlaiset nopeasti valmistuvat ruuat maistuneet.
   Nyt ei auta muu kuin kuunnella, mitä kipuileva jalka tykkää ja neuvoo pohjallisten suhteen. Sopivasti lepoa ja rasitusta paranemista odotellessa, uskoisin.

   Poista
 4. Toivotaan podologin poppatoimien auttavan....vai kävelee kuin ankka ;) Olisiko tuo ortopedi suomeksi? Välillä on vaikea tietää, mitä kukin terveydenalan toimija tekee. Esim ero ostheopathe, kinésithérapeute ja chiropraticien välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omalääkäri kirjoitti lähetteen tälle podologuelle, modernille poppamiehelle, ilmeisesti luottaa hänen taitoihinsa. Kovin tietokone-ohjattua touhua siellä olikin.

   Poista
 5. Onnea uuteen kotiin. Varmasti aivan ihana ratkaisu tuo kerrostaloasunto. Kaikki tarvittava kävelymatkan päässä, kaupat, torit ja hallit. Kunhan jalkasi paranee pääsette vaikka kävellen retkeilemään tuonne kuvan upealle linnalle. Omia eläkepäiviä silmällä pitäen olen suunnitellut juuri vastaavaa ratkaisua. Haluan asua pienessä kerrostaloasunnossa julkisia liikennevälineitä käyttäen ilman omaa autoa. Tuo aseman läheisyys on todella hienoa. Oikein hyvää kevään odotusta Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta. Olemme oikein tyytyväisiä tähän ratkaisuun, suosittelen samanlaista eläkepäiviesi viettoon. Päivän mittaisia junamatkoja olemmekin jo suunnitelleet, tutustumiskohteina ehkä Toulouse, Montpellier ja Perpignan. Kun tuo jalka vain paranisi.

   Poista
 6. Kuulostaa mukavalta paikalta sopivan lähellä kaikesta kivasta. Toivottavasti jalka tulee kuntoon, että pääset nauttimaan.
  Podologi on paramedikaalinen ammattinimike, ei ole lääkäri niin kuin ortopedi on, mutta vähän enemmän kuin tavallinen jalkahoitaja. Ranskassa ovat aika tarkkoja noiden nimikkeidensä kanssa ja mitä kukin saa tehdä. Mutta mitä väliä tittelillä jos hoito tepsii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos noilla uusilla pohjallisilla jalkakipu häviää, niin liitän sana podologi lempisanastooni :)

   Poista
 7. Kiva, kun viihdytte uudessa kodissa! Olen ennenkin kuullut, että toinen jalka on usein hiukan toista lyhyempi, mikä ajan mittaan aiheuttaa ongelmia. Uskon ja toivon, että podologin apu helpottaa. Aina hyvä, jos ei tarvitse lääkkeitä syödä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisihan se mukava, että ankkamainen vaappuminen muuttuisi uusilla pohjallisilla ihmiskävelyn näköiseksi ja tuntuiseksi. Ostin jo uudet kumitulpat kävelysauvoihin ja haaveilen pääsystä keväisille vuoripoluille, missä värikkäät villi-iirikset kukkivat.
   En ihan vähällä ota särkypilleriä, mieluummin siedän vähän kipua.

   Poista