keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Taas taivas putosiLehtikuva Midi Librestä 30.11.2014
Myrskytuulten, rankkasateiden, tulvien ja sään kylmenemisen saattelemana tuli joulukuu tänne kesään tottuneiden ihmeteltäviksi. Monet Välimeren ranta-alueet näillä seuduilla kouristelivat kuohuvien vesimassojen kourissa. Savinen vesi levisi tulva-alueille ja nousi joissakin kylissä asuntoihinkin. Yli 3000 ihmistä evakuoitiin turvaan. Lehtikuvassa palomiehet kahlaavat virroiksi muuttuneilla kaduilla pelastustoimissa. Vesivirrat sieppasivat mukaansa kadun varteen pysäköityjä autoja. Omistajat löysivät myöhemmin ne yhteen kasaantuneina matkojen päästä.
Nytkin Carcassonne säästyi pahimmalta. Aude-joki tulvi jonkin verran yli äyräidensä, mutta painui sateiden jälkeen uomiinsa. Läheisellä pysäköintialueella myrskytuuli repi puista oksia ja kaateli liikennemerkkejä, riepotteli niitä pitkin aluetta. Pari autoa oli saanut niistä pieniä lommoja.
Koska luonto ei täällä tehnytkään paljon tuhoja, päättivät ihmistuholaiset aiheuttaa edes vähän vahinkoa ja polttivat kaupungissa ainakin kolme autoa.
Nyt talvinen tuuli puistelee männyn oksia, repii pois viimeiset lehdet plataaneista. Lämpömittari ikkunan takana näyttää vain + 4 astetta. Siispä lämmintä ylle ja kävelylle.  

Vesi Aude-joessa on laskeutunut polulta takaisin uomaansa

*********************************************************

12 kommenttia:

 1. Näyttää kamalalta ja varmasti kamalaa onkin. Säät ovat olleet eriskummallisia siellä ja täällä. Tosin minä en valita, mökkini ulkopuolella on mitä kaunein talvisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin katselemassa blogisi kauniita tunnelmakuvia.
   Aivan upea on syksy täällä ollutkin, kunnes tuo myrsky tuli tuhoineen. Nyt eletään viileämpää aikaa. Kenties sen myötä saamme muutaman lumihiutaleenkin tuomaan talven tuntua.

   Poista
 2. Onpa karmeaa. Tuntuu pahalta kun koti on uhattuna. Uskomatonta että joillekin pälkähtää päähän mennä polttamaan autoja ja tuottamaan tahallista vahinkoa :(

  (Toivottavasti kommentin jättäminen onnistuu. Varmennuskoodi on niin epäselvä että täytyy arvaamalla näpytellä numerot.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että sanavahvistus on epäselvä. Oikein sen kuitenkin arvasit, koska kommenttisi ilmestyi näkyviin. Jokohan sanavahvistuksen uskaltaisi poistaa. Piti laittaa kesällä se estämään robottihyökkäystä.
   Tahallista vahingontekoa ja ilkivaltaa näyttää riittävän myös onnettomuuksien aikana kun viranomaiset ovat muualla auttamassa hätää kärsiviä.

   Poista
 3. Täällä Suomessa - ainakin lounaisessa - on nyt yhtä lämmintä kuin siellä ja aurinko jopa paistaa, ei tosin nouse kovin korkealle. Ei siis joulusäätä, mutta kiva ilma puuhailla ulkona.
  Toivottavasti siellä sateet loppuvat tuottamatta vahinkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva, että aurinko näyttäytyy siellä, edes taivaanrannalla. Täälläkin on nyt pilvipoutaa, eikä yhtään tuulta, mainio ulkoiluilma.
   Näyttävät nuo säätilanteet joskus keikahtavat ihan päälaelleen.

   Poista
 4. Siellä onkin tulvinut reippaasti. Samaiset pilvet ehtivät nyt tänne asti, rankkasade ja aivan hirmuinen ukkonen viime yönä, taulutkin tippuivat seiniltä kun jyrähteli ihan päällä. Sateita luvassa muutamaksi päiväksi, joten talvi taisi tulla, huomiseksi jo lumisadetta luvassa vuorilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, teillehän talvi tuli ukkosen siivittämällä rytinällä ja paukkeella. Toivottavasti ei sadetta tule tulviksi asti.
   Täällä tulvat ovat väistyneet, pilvet kiitävät taivaalla lähes 100 km/t vauhtia, mittari ei jaksa nousta + 4 asteesta. Montagne Noire on saanut harteilleen hajanaisia lumipeittoja.

   Poista
 5. Ai hurja mitä vahinkoa! Meille on tulossa huomenna myrsky ja oikein raju sellainen. Ihmisiä kehoitetaan pysymään sisätiloissa ja vahinkoja tulee taatusti. Viime yönä jo ukkosti ja salamoi raekuurojen kera, joten nyt odotellaan :( Joulumieltä nyt kumminkin toivotan sinne sinullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianna. Hyvää joulumieltä sinullekin, myös tulevalle vuodelle.
   Voimakkaita ja vaarallisia ovat nuo sääilmiöt nykyisin. Liekö ilmastonmuutos syynä niiden rajuuteen. Toivottavasti myrsky ei tee siellä pahaa jälkeä ja uhreilta säästytään.

   Poista
 6. Pelottavaa on tuollaiset luonnon voimat, siinä ihminen on voimaton.
  Onhan täällä Suomessakin keväisin tulvia, muttei taida niin tulvehtia kuin Ranskassa.

  Paljon on vettä tuossa ylimmässä kuvassa.
  Toivottavasti ihmiset ja eläimet selvisivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkyttäviä ovat tuollaiset luonnonmullistukset, joille kukaan ei mahda mitään. Valitettavasti ilman kuolonuhreja ei näistäkään myrskyistä ja tulvista selvitty, myös aineelliset ja taloudelliset menetykset ovat olleet mittavia.
   Kaikki kunnia pelastustoimissa erittäin vaikeissa ja vaarallisissa paikoissa ja tilanteissa uurastaneille henkilöille.   Poista