torstai 26. marraskuuta 2015

Missä pipot, käsineet ja toppatakit?

Syksy on tullut , pian plataanien lehdet peittävät polkuni
Viime sunnuntaina aurinkoinen ja lämmin marraskuu vaihtui koleaksi, tuuliseksi ja sateiseksi talvikaudeksi. Raskaat pilvimassat vyöryvät talojen kattoja hipoen kohti merta, päivänvalo muuttui hämäryydeksi. Sytyttelen pöydille kynttilöitä, kuvittelen kaamoksen alkaneeksi. 
Kuin talvitunnelmaa korostaakseen iski yllättäen myös kurkkukipu, nuhainen ja tukkoinen olo. On varmaan vuosia siitä kun olen viimeksi näitä vaivoja lääkinnyt. Nyt taas erilaisia hoitoja kokeilen. Levon lisäksi käden ulottuvilla on kuuma teekuppi sitruunalla ja hunajalla maustettuna. Kurkkukivun poistajana testaan aika hyvältä maistuvaa sekoitusta. Ruokalusikkaan valutan hunajaa ja sen päälle muutaman tipan konjakkia. Annan sitten seoksen helliä arkaa kurkkuparkaani. Kunhan toistan lääkityksen tarpeeksi monta kertaa, uskon, että kurkkukipu hellittää iltaan mennessä tai ainakin posket punoittavat ja olo tuntuu paremmalta.

Vielä viime viikolla oli varsin kesäisiä päiviä kun teimme vuoristoretkiä kauniissa maisemissa yhdessä ystävien kanssa. Reissunaisen blogista voi nähdä, hänen kolmesta viimeisestä postauksestaan, Lastourin linnat, Minerven kylässä ja kivilouhosta ja tienkallistumaa ihmettelemässä, hienoja kuvia retkistämme, myös aterioistamme pikkukylien ravintoloissa. Monet kiitokset yhdessäolosta mukaville retkikavereille.

On aika etsiä varastosta talvisempia varusteita. Sitten lämpimästi pukeutuneena lähikauppaan ostamaan lisää hunajaa, sitruunoita ja konjakkia, puhumattakaan nenäliinoista.

                     **********************************************

12 kommenttia:

 1. Voi, voi sentään, kun tauti on iskenyt sinuun kyntensä. Ehkä onnistut noilla rohdoilla päihittämään sen. Toivotaan.
  Pitkälle olette saaneet pitää kauniin ja lämpimän syksyn, kun vasta nyt marraskuun lopuilla tulee koleat ja sateiset kelit. Lähden vuoristoretkellenne nyt....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii, olo tuntuu jo hieman paremmalta. Ei ne rohdot ainakaan tautia pahentaneet.
   Toivottavasti viihdyit vuorilla kanssamme.

   Poista
 2. Hunaja + konjakki. Kaikki lääkkee eivät maistu pahalta. Mutta silti: paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos voikukka, tuntuu jo paremmalta. Hyvät olivat lääkkeet, eikä ollut sivuvaikutuksia:)

   Poista
 3. Jep, ne pilvimassat myös vyöryivät meren yli, tuli ukkosta, tuli sadetta, tuli hirveä myrskytuuli, tuli kylmä ja korkeammilla vuorilla jopa lunta, toivottavasti ei se virus sentään tullut mukana. Toivottavasti konjakkihunaja tepsii, ei se ainakaan pahalta maistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, sinne astiko ne pilvet lumikuormansa kanssa vyöryivät. Veivät mukanaan viimeiset lämmönrippeet, mittari näyttää enää + 2 astetta.
   Virusta en antanut pilvien mukaan vaan yritän selättää sen täällä neljän seinän sisällä noilla rohdoilla.Lupaavalta vaikuttaa.

   Poista
 4. Kannattaa ainakin tehdä olonsa mukavaksi taudin iskiessä.
  Minä olen saanut monituiset kerrat flunssan häviämään noin
  tunnissa kun olen juonut teetä sitruunalla ja hunajalla
  terästettynä HETI kurkkukivun alkaessa. Pikaista paranemista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita. Vuosiin en ole flunssaa sairastanut, mutta nyt pääsi tauti yllättämään. Tuntuu siltä, että nuo lääkkeet auttavat. Lusikallinen hunajakonjakkia desinfioi ja rauhoittaa kipeää kurkkua, sitruunatee lämmittää.
   Kunhan tästä paranen, menen varmuuden vuoksi vielä hakemaan kausiflunssarokotteen.

   Poista
 5. Olipa Reissunainen kirjoittanut kivoja yhteisiä reissukuvauksia. En sinne viitsi kehujani kirjata kun en ole kirjautunut mihinkään knkä aiokaan. Toivottavasti tavoittavat Reissunaisen tätäkin kautta. Hauskoja reissuja heillekin edelleen.
  Martta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Martta. Kerron kehusi Reissunaiselle. Kannattaa edelleenkin seurailla hänen reissutarinoitaan ja kauniita kuviaan.

   Poista
 6. Kiitos Martalle palautteesta :)! Simpukan kanssa on aina mukavaa matkustella! Toivottavasti yhteisiä reissuja saadaan piakkoin taasen suunnitella. Oikein mukavaa joulunodotusta Martalle ja muille blogin lukijoille!

  VastaaPoista