torstai 3. joulukuuta 2015

Joulun ihmemaa


Aurinkoisena alkoi joulukuu täällä vuorten takana kanaalin rannalla.  Yöt ovat edelleen kylmiä, mutta päivisin aurinko lämmittää mukavasti.
Elämä kaupungissa on pikkuhiljaa Pariisin järkyttävien tapahtumien jälkeen palannut lähes entiselleen.
Ensi viikonlopusta lähtien on kaupunki täynnä Joulun taikaa ”La Magie de Noël”.  Silloin avataan perinteinen, kuuman viinin tuoksuinen joulutori luistinratoineen ja värikkäine myyntikojuineen, jotka kutsuvat kansaa kurkistelemaan ja maistelemaan monenlaista tarjontaa. Jouluvaloja ripustetaan aukioiden puihin ja katujen ylle. Kaiuttimista tulvii musiikkia, jonka tahdissa iltaisin värivalot lakaisevat taivaankantta, rakennuksia ja luistinrataa.
Tuohon lähettyville, kanaalin vastarannalle on rakennettu näyttävä tivolikylä. Lapsille ja lapsenmielisille on tarjolla kaikkia mahdollisia kieputus- ja vatkauslaitteita, sekä monenlaisia seikkailupaikkoja.
Pari muutakin puistoa on valjastettu samaiseen tyyliin, on maailmanpyörää, huimia keinovuorilla kiitäviä, lähes lentäviä porotokkia. Mäellä linnoituksen sisällä siirrytään ajassa taaksepäin ja vietetään keskiaikaista joulua kulkueineen ja turnajaisineen.
Näitä sirkushuveja kestääkin sitten kuukauden ajan.
Luulen, että sisälläni asuva pieni jouluihminen piiloutuu talviuniinsa, korkeintaan jouluaattona herää hetkeksi.

Taitaa tänäkin vuonna oikea joulu olla siellä joulupukin kotimaassa, täällä talvea selätetään karnevaalimenoin.                                                                ************************************************

8 kommenttia:

 1. Oi sentään, miten vauhdikkaalta sirkusmeiningiltä joulun odottelu vaikuttaa. Värikästä on, kauniita värejä.
  Ymmärrän haluasi talviunille ja heräämään vasta aattona.
  Miksiköhän joulusta on tullut markkinarieha? Täällä isommissa keskuksissa pyritään samaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulun kaupallisuus vain lisääntyy koko ajan. Joulun perimmäistä sanomaa harva enää muistaa.

   Poista
 2. Eipä tee mieleni noihin Joulukuun rientoihin.

  Kyllä se tällainen kotimaan joulukuun rauhallinen hissuttelu tuntuu mukavammalta.
  Iloa ja onnea ei tuo krääsä ja roinan paljous.

  Nyt ei passaa unohtaa lapsia, Hehän varmaan nauttivat tuosta vauhdikkuudesta.

  Elämän on jatkuttava, vaikeidenkin tapahtumien jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä värikkäitä joulutapahtumia taitaa olla vain kaupungeissa. Pienissä kylissä joulun aika on paljon vaatimattomampaa. Varmaan maaseudultakin lapsia käytetään kaupungeissa nauttimassa erilaisista huvilaitteista ja vauhdin hurmasta.

   Poista
 3. Ei tietystikään tunnu aina joululta nuo kaikki värikkäät valot ja maailmanpyörät. Mutta toisaalta ne antavat iloa ja valoa vuoden pimeimpään aikaan. Välillä niitä on mukava katsoa ja kotona ihailla kynttilöitä ja takkatulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se joulukin vielä löytyy kaiken kimmellyksen ja välkkeen joukosta.

   Poista
 4. Lapset tykkäävät :)
  Meillä keskustan ravintolakadut näyttävät ihan sirkukselta neonvaloineen, mutta onneksi tuo alue on kuitenkin pieni ja muu koristelu on maltillista.

  Mukavaa joulukuuta sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianna. Leppoisaa joulukuuta myös sinulle.
   Eilen pimeän tultua kiertelin katselemassa tuota valo- ja laitesirkusta. Erityisesti jäi mieleeni pikku taaperoiden vilpitön riemu kun pääsivät ihan yksin tekemään kierroksen somalla pikkujunalla värikkäiden saippuakuplien leijuessa taivaalta.

   Poista