keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Kaiken keskellä kevät

Tosi harvoin on tullut blogia päivitettyä. Mutta näyttää siltä, että kävijöitä Vierailla poluilla näyttää edelleen olevan. Siksipä pieni tilannetiedotus täältä lähes autiolta rannalta.
Elämänmeno tiukkojen koronavirussääntöjen Ranskassa sujuu kuten muuallakin, päivä kerrallaan.
Ulkonaliikkumiskielto ja monet muut rajoitukset ovat voimassa. Kylässämme suunnilleen kaikki palvelut ovat kiinni. Määräysten mukaan vain oman kylän ruokakaupassa ja apteekissa saa käydä. Ulkona liikkuessa mukana on oltava henkilöllisyystodistus ja päivätty ja allekirjoitettu todistus kellonaikoineen kotoa poistumisen syystä.
Meille riittää hyvin yksi kauppamatka viikossa. Onneksemme ulkonaliikkumiskieltoon on tullut vähän väljennystä. Vielä viikko sitten kotoa sai poistua vain ostoksille. Nyt on annettu mahdollisuus ulkoiluun. On lupa käydä kävelemässä tunnin verran päivässä, mutta poistua saa vain yhden kilometrin päähän kodista. Tälläkin matkalla on oltava mukana nuo tärkeät asiakirjat. Poliisit valvovat käytäntöä pistokokein. Laiminlyönnistä seuraa heti armoton 135 euron sakko. Tosin meitä lähipolkujen kulkijoita ei ole tarkastettu vielä kertaakaan. Uskon, että poliiseilla on tärkeämpääkin tekemistä, kuin vahtia lähes aution kylän muutamaa asukasta.
Kertakäyttökäsineitä suositellaan käytettäväksi ostoksilla ja muutenkin kodin ulkopuolella. Kasvomaskeja ei ole vielä saatavilla, eikä niitä näy muilla kuin ambulanssiväellä. Hyvin harvoin täällä hälytysajoneuvoja näkee, mutta
viime viikolla meitä sävähdytti, kun ambulanssi ajoi tälle lähes asumattomalle pihakadulle ja pysähtyi parin talon päähän. Hetken kuluttua päästä varpaisiin asti suojautunut ambulanssin henkilökunta haki talosta paareille peitellyn potilaan. Siniset valot vilkkuen poistui ambulanssi paikalta.
Päivät kuluvat uutisia maailmalta ja lähimaista seuraten, puheluita ja viestejä vastaanottaen ja lähettäen. Hyllystä löytyy vielä lukemista, Netistä katsottavaa ja kuunneltavaa. Päivittäiset kotityöt ottavat oman aikansa ja tunnin ulkoilu tuntuu entistä tärkeämmältä. Syksyllä lehtensä pudottaneet puut ovat verhoutumassa herkkään vihreyteensä, polkujen varrelle nousee päivittäin uusia kukkia.
Tänään sade ja raju koillistuuli saavat meren murisemaan ja vaahtopäinä kuohumaan. Suurimman osan Gloria-myrskyn rannoille tuomista puunrungoista ja juurista on raivaustraktorein kerätty pois ja varastoitu valtaviksi kasoiksi. Kuitenkin hiekalle jääneitä oksia ja muita roskia aallot nyt kuljettavat edestakaisin. Keikkuen tulee kevät täälläkin.

                                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

10 kommenttia:

 1. Rajoittunutta on elämänmeno kait koko maailamssa. Siellä ilahduttaa ulkoilijaa jo herännyt kevät.
  Eteläisessä Suomessakin on jo paljon kevään merkkejä, mutta Koillismaalla ei juurikaan. Paljon lunta ja yöpakkasia. Aurinkoa ja väliin lumisateita.
  Eristyksesssä minä. En ole käynyt kodin ulkopuolella muualla kuin lähimetsissä ja -vaaroilla hiihtelemässä. Mies käy kauppa-asiat kerran viikossa. Varovaisuutta ja ohjeita noudatetaan.
  Pitäkää huolta itsestänne.

  VastaaPoista
 2. Oletkin ollut mielessäni koronauutisia seuratessa. Arkirutiinit kannattelevat ja melkein täyttävät päivät. Kaikkialla taitaa nyt olla samanlaista. Entinen tavallisen harmaa arki on noussut suureen arvoon. Voi hyvin!

  VastaaPoista
 3. Iso varjo on koko maailman yllä tänä keväänä. Kovasti on rajoituksia siellä, niin täällä meilläkin. Mutta Ranskan kevät on puistoissa ja maaseudulla jo vihreä, myös paljon kevään kukkasia kukassa. Etelä- Suomessa myös kukkii, en tiedä ruohosta. Kuitenkin Koillismaalla on reilu metri lunta maastossa, siis täysin talvinen meininki.
  Pitäkää huolta itsestänne.

  VastaaPoista
 4. Mukava huomata, että simpukkalassa on kaikki kunnossa. Oli jo pieni huoli, kun päivityksiä ei kuulunut. Tämä liikkumisen vaikeutuminen Ranskassa on kyllä ikävää, mutta ymmärrettävää. Kuolleita on niin paljon muihin Euroopan maihin verrattuna. Jossain on tainnut mennä pieleen ihan alkumetreillä. Eikä maskejakaan ole saatavilla, ei edes viranomaisille, jotka kuitenkin liikkumislupia tarkastaessaan tulevat varsin lähelle ja kulkevat itse useamman hengen porukoissa. Täytyy varmaan ryhtyä itse ompelemaan millä ainakin voi osoittaa välittävänsä ja olevansa huolissaan.

  Huolena on myös kevään Suomeen paluu. Koska ja miten sekin mahtaa olla mahdollista. Omalla autolla pitäisi palata. Maiden rajojen ylittäminen on epäselvää ja rajoituksetkin muuttuvat jatkuvasti. Lisäksi saatetaan ajamista rajoittaa esim. Saksan sisällä osavaltioittain. Tietoa on vaikea saada, ja jos joutuu Helsinkiin, pääseekö sieltä jatkamaan matkaa kotiseudulleen.

  Onko teillä tietoa tai tiedättekö linkkiä, mistä kysellä?
  Oikein hyvää jatkoa teille ja pysykää terveinä PHT

  VastaaPoista
 5. Kiitos kuulumisista. Olen joskus käynyt kurkkaamassa blogiasi, nyt en enää vähiin aikoihin.

  Harvemmin on mammanmaailmakin päivityksiä saanut, mutta nyt olen taas vähän piristynyt.

  Hyvää kevättä teille.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, että täältä löytyi taas kuulumisia.

  Hyvää kevättä.

  VastaaPoista
 7. Oli mukava huomata, että olet taas päivittänyt blogiasi.

  Yritin laitta kommenttia jo muutama päivä sitten, mutta jotain oli pielessä kun mitään ei näkynyt.

  Pysykää terveinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Unelma. Samoin, pysykää terveinä.
   Jouduin ostamaan uuden tietokoneen ja sinne ohjelmia räplätessä blogin asetukset taisivat sotkeutua. Onneksi miehen kanssa yhteistyöllä saatiin kommentointi toimimaan. Ehkä blogimaailma ei olekaan minua pitkän tauon aikana kokonaan hyljännyt.

   Poista
 8. Minä laiton kaksikin kommenttia huomatessani, että olet palannut blogimaailmaan. Ensimmäisen jälkeen arvelin, että olin klikannut sen vahingossa pois, mutta toisen jälkeen tuli mieleen, ettei koneesi toiminut.
  Siellä on likimain kesä, mutta rajuilla rajoituksilla. Koettakaahan pärjätä ja pysytellä terveinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista aimarii, myös niistä jotka eivät päässet perille. Olen aika avuton teknisten ongelmien kanssa, mutta pääasia, että nyt kommentointi toimii taas.
   Melko mittavia ovat rajoitukset, ehkä niihin on jo sopeuduttu. Nyt on vain huoli siitä, että päästäänkö Suomeen ja milloin. Kunpa edelleen asoilla olisi tapana järjestyä.

   Poista