perjantai 10. huhtikuuta 2020

Kielletty polku


Olen nauttinut kävelyretkistä tuolla lähes autiolla rannan polulla, jossa päivittäin olemme saaneet tähän asti kulkea. Talvikauden aikana muita kulkijoita siellä on näkynyt aika harvoin.

Kun Koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset alkoivat, rantahiekalle ja merelle meno oli kiellettyä. Nyt kiellettyyn alueeseen kuuluvat myös rannan polut. Ilmeisesti viranomaiset ovat tiukentaneet määräyksiä. Ehkä nyt meri, ilma ja rannan hiekka puhdistuvat.
Usein tuulee mereltä päin. Joskus tyrskyt lyövät polun yli, joskus tuuli lennättää polulle hiekkapilviä. Meren laulu kuuluu koko ajan. Joskus sen laulu on auringon lempeää liplatusta aalloilla, muistelua onnellisista ajoista ja asioista. Joskus sen itkuinen laulu on valitusta ja epätoivoa. Joskus laulu on niin rajua raivoa, että on parempi pysyä poissa sen läheisyydestä.

Hyvän pääsiäisen toivotuksien myötä lisään tähän vielä 88 vuotiaana menehtyneen elokuvatähden Charlie Chaplinin mietteitä elämästä.

 Mikään ei ole ikuista tässä maailmassa, ei   edes ongelmamme.
 Pidän sateessa kävelemisestä, koska kukaan   ei näe kyyneleitäni.
 Elämän hukkaan heitetty päivä on se päivä   jolloin emme naura.
 Maailman kuusi parasta lääkäriä:
1. Aurinko,
2. Lepo
3. Liikunta,
4. Ruokavalio,
5. Itsetunto
6. kaverit
Pidä ne jokaisessa elämäsi vaiheessa ja elät terveenä.

Jos näet kuun, näet jumalan kauneuden.
Jos näet auringon, näet jumalan voiman.
Jos katsot peiliin, näet Jumalan parhaan luomuksen.
Olemme kaikki turisteja, Jumala on matkanjärjestäjämme, joka on jo asettanut reitit, varaukset ja kohteemme. Luota häneen ja nauti elämästä.
Elämä on vain matka, elä tänään!
                                                                   
                                                ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

14 kommenttia:

 1. Oikein hyvää pääsiäisen aikaa sinne vieraille rannoille. Sama korona tiivaa niin siellä kuin täällä. Neljäa kRnteeni viikko nyt menossa, miten paljon vielä edessä, sitä ei tiedä kukaan. Vielä elämä antoi tämänkin kokemuksen, mutta kai sitä taatäkin selvitään.

  VastaaPoista
 2. Huh, Ranskassa on nyt todella tiukat säännökset, Suomessa saa vielä toistaiseksi liikkua luonnossa. Toivotaan ja rukoillaan, että epedemia pian taittuu suurten varotoimien ansiosta ja elämä palautuu vähitellen uomiinsa. Tosin toipuminen vie kauan kaikilla elämänalueilla.
  Kaikesta huolimatta oikein hyvää pääsiäistä Sinulle!

  VastaaPoista
 3. Koettakaa pysytellä terveinä.
  Hyvää pääsiäisen viettoa karanteenilaiset.

  VastaaPoista
 4. Upeat maisemat teidän lenkkipoluillanne.

  Viisaita Charlie Chaplinin mietteet. Kiitos kun jaat meillekin.

  Olisi mukava lukea lisääkin elämästänne siellä vierailla poluilla. Toivotaan mukavaa kevättä ja terveyttä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Chaplinin mietteistä. Viisaita ajatuksia. Taidanpa kopioida sen talteen.
  Oli mielenkiintoista lukea tästä ja edellisestä postauksestasi elämästä siellä. Vähän ihmettelen tuota rannalla liikkumiskieltoa kun näyttää olevan avaraa ja tuuli käy yleensä mereltä. Hyvää kevättä, pysy terveenä.

  VastaaPoista
 6. Viisaita ajatuksia, chaplin oli hieno mies.
  Ranska on kaunis maa.

  VastaaPoista
 7. Lenkkipolultasi aukeavat ihanat maisemat.

  Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
 8. Harmi vain, ettei tuonne enää pääse. Ehkä joskus myöhemmin. Nyt etsitään muita korvaavia reittejä. Oikein hyvää kevättä teillekin.

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti löydät uusia reittejä ulkoilemiseen. Turvallisia kulkea.
  Chaplinilla on hyviä ajatuksia. Hyvin on sanonut myös joku runoilija - elämä on matka, jolta ei palata, ei voi takaisnkaan, vaikka koekee vastoikäymisiä matkalla.
  Uskotaan tämän tautiriesan loppuvan kuitenkin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilokseni uusia rauhallisia reittejä on löydetty. Tänään erityisesti sydämessä ailahti kun huomasin yhden kadun varrella jo täydessä lehdessä olevia valkorunkoisia koivuja. Olivat niin korkean aidan takana, että halaamaan niitä en ylettynyt. Sanoin vain niille, että lähettäkää tuulen ja muuttolintujen mukana terveiseni kotiin rantakoivuilleni.

   Poista
 10. Olikin jo pieni huoli, että mitä sinne simpukkalaan kuuluu.
  Täällä toisaala Ranskassa kökötetään myös kotiarestissa. Mietityttääkin jo miten ja koska sinne Suomeen pääsee lähtemään ja kauanko tätä epätietoisuutta jatkuu.
  Tietoa on aika vaikea saada tai löytää. Onko teillä selvyyttä ?
  Omalla autolla olisi tarkoitus pyrkiä rajojen yli ja maiden poikki.
  Onneksi on sentään ollut aurinkoista, joten nauttikaamme siitä. Hyvää jatkoa teille.
  Lissu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Lissu. Todella erilainen on tämä kevät edellisiin verrattuna. Eipä olisi uskonut, että tällainen maailmanlaajuinen uhka vielä eteen tulee.
   Suomeen lähtö alkaa jo askarruttaa. Toistaiseksi on pysytty odottavalla kannalla ja yritetty väistellä taudin tartuntaa.
   Hyvää ja aurinkoista kevättä sinnekin ja uskotaan, että kotimatka Suomeen järjestyy.

   Poista
 11. Huomasin, että huhtikuussa kirjoitettu kommenttini on kadonnut jonnekin. Ihmettelin siinä vain tuota ulkonaolokieltoa. Luulisi meren rannalle sopivan. Toivottavasti tilanne on jo muuttumassa parempaan suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seita. Pikkuhiljaa osa rajoituksista ehkä puretaan. Mutta rannat kai pysyvät kiinni ainakin kesäkuulle asti. Kieltämättä se tuntuu aika oudolta.

   Poista