keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Varjoisilla poluilla


Aurinko paistaa täydeltä terältään, ulkomittari toteaa lämmintä olevan + 30 astetta. Rantapolku pysyy yhä tyhjänä ja autiona. Polun varrelle on tullut videovalvonnasta kertovia kylttejä. Lähes päivittäin joku rohkea juoksija uhmaa kieltoa ja ympärilleen pälyillen ponkaisee polulla. Sinne tekisi mieli vilvoittavan merituulen hemmoteltavaksi, mutta hitaana karkuun juoksijana pysyn poissa kielletyltä alueelta.
Aamuisin kun on viileämpää, kuljemme sallitun päivittäisen ulkoilutunnin pitkin kylän varjoisampia reittejä. Muita kulkijoita näkyy harvakseltaan. Samoin jos valitsemme ulkoilutunnin illan viilennettyä, vastaan saattaa kävellä koiran ulkoiluttajia. Bonjour-tervehdys on monella vaihtunut pieneksi hymyksi ja vilkutukseksi. Se ikään kuin kertoo, että samassa tilanteessa ollaan, yritähän pärjäillä. Juoksijoille ja pyöräilijöille on suositus/määräys pitää 10 metrin etäisyys muihin tiellä liikkujiin. Käytännössä se ei näytä vielä toteutuvan.
Lisään tähän kuvakoosteen nykyisen lenkkini varrelta. Voi vain todeta laulun sanoin, että hiljainen on kylätie.

Tästä  alkaa aamun lenkki 

Liikenneympyrässä ei yhtään autoa eikä ihmistä

Kanaalin varrella näkyy vain pysäköityjä autoja

Koivu täytyy aina kuvata kun sen täällä huomaan 

Polun päässä häämöttää nykyinen kotitalo

Auringosta nauttijat

Ainoa elävä olento, jota sain  polullani tervehtiä 

****************************************************


16 kommenttia:

 1. Huh, toivottavasti kodissasi on kunnon ilmastointi, jos lämpöasteita on jo noin huimasti eikä ulkonakaan saa liikua kuin määräajoin.
  Zemppiä ja jaksamista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piipe. Valitettavasti tässä asunnossa ei ole ilmastointia. Yöllä saatiin hieman tuulta ja sen avulla taloon läpiveto, joka hieman helpotti tukalaa oloa. Nyt onneksi luvassa on viileämpiä päiviä. Jospa koronarajoitukset pian helpottuisivat ja pääsisimme vilpoisaan Suomeen.

   Poista
 2. Rajoituksia on siellä, niin täälläkin. Sopeutua täytyy. Jopa on helteet sinne pukannut ja täyden kesän. MInä elän yhä talvessa. Aamulla sunnettelen lähteväni vielä hiihtämään, kun on tulossa pakkasyö.
  Pitäkää hyvä huoli itsestänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii, parhaamme yritämme. Sinulle myös hyvää vointia.
   Kovin talviselta vaikuttaa elosi siellä. Viimeksi kun kävin lenkillä huomasin, että bannerissani näkyvän Canigou-vuoren (lausutaan Kanikuu) rinteille oli satanut uutta lunta. Totesin vain, ettei Kanikuu taida tavoittaa Karsikonperän lumimääriä.

   Poista
 3. Olisipa meilläkin jo vähän lämpimämpää. Nyt on kuitenkin hyvä kun on paljon valoa ja lintujen laulua. Pääsettekö kesäksi kotimaahan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilomielin lähettäisin sinne ainakin 10 astetta pois 30 asteen lämmöstä.
   Nyt ollaan varovaisen toiveikkaita Suomeen pääsystä. Jospa päästään vielä kotirannalle juhannuksen viettoon.

   Poista
 4. Koivukuva on aivan ihana! 💚 Rauha ja hiljaisuus tavallisesti niin tervetullutta, mutta nyt jotenkin jo kaipaisi äksöniä poikkeusolojen hissuttelun sijaan. 🙂 Toivottavasti pääsette Suomeen. 🇫🇮

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita, koivu tuo mieleen kesäillan, saunavastan tuoksun ja peilityynen kotijärven.
   Meille saattaa tulla äksöniä, jos päästään lähtemään Suomeen. Ensin ajo läpi Ranskan ja Saksan varautuneena viranomaisten tarkastuksiin, tällä hetkellä vielä tietämättä löytyykö yöpymispaikkoja, sitten ehkä hytissä vietettävä laivamatka Helsinkiin, josta suoraan kotiin kahden viikon karanteeniin. Tulossa erilainen kotimatka.

   Poista
  2. Huomena alkaa meidän hieman jännittävä matka kohti Suomea ja Helsinkiä. Hotelli on Giessenissä. Halusivat varmistuksen ettei olla lomamatkalla ja turisteja. Ranskan viranomaisia varten on varattu mm. Suomen kodin sähkölaskua, viimeinen versio declaration de deplacementista ja ruksattu viides kohta, printti laivalipusta ja Ulkoministeriön enkunkielinen teksti, jossa ulkomailla olevia suomalaisia kehoitetaan palaamaan Suomeen (https://um.fi/current-affairs/. Toivottavasti näillä dokumenteilla päästään etenemään.
   Parempi varautua vähän yli kuin joutua jankuttamaan viranomaisten kanssa, varsinkin ranskalaisten.
   Hyvää matkaa teillekin sitten kun olette lähdössä. Lissu

   Poista
  3. Kiitos hyödyllisistä tiedoista Lissu. Meillä on vielä aikaa lähtöön reilu viikko.
   Enpä muistanutkaan tuota tuikitärkeää sähkölaskua, se pitää ehdottamasti tulostaa.
   Oikein hyvää ja turvallista kotimatkaa teille. Olisi tosi kiva tietää miten matkanne sujui.

   Poista
  4. Eipä tarvittu sähkölaskua eikä muitakaan dokumentteja, pelkällä suomalaisella henkilökortilla aukesi kaikki rajat. Varautumatta olisi kuitenkin tuntunut turvattomalta. Saksan rajalla oli tarkastus, mutta sekin on poistumassa, ja Suomeen tultaessa. Moottoriteillä oli normaalia rauhallisempaa ajella ja matka eteni nopeasti. Huoltoasemilta sai syötävää mukaan ja WCt oli auki. Maski on pakollinen ja turvavälit on huomioitava. Ibikseen pääsi yöksi, mutta aamiaista ei voitu järjestää. Kannattaa varautua muutenkin eväillä ja juomisella. Laivalla saa liikkua vapaasti, mikä olikin mukavaa, koska matkustajia oli aika vähän. Buffetruokailu sujui hyvin ja ystävällisesti. Itse ei annoksia saanut ottaa. Jännitettiin ihan suotta etukäteen. Alkukevään Suomessa olo tuntuu nyt todella vapautuneelta Ranskan tiukkojen rajoitusten ja kaiken jännityksen jälkeen. Siellä ollessa ei edes tajunnut miten rasittavaa se henkisesti oli. Koitti vain selvitä päivästä toiseen.
   Tervetuloa Suomeen ja hyvää matkaa. Lissu

   Poista
  5. Kiitos matkakertomuksestasi Lissu. Olipa helpottavaa tietää, että kaikki sujui hyvin sekä matkalla, hotellissa ja laivassa. Kunpa meidänkin matka sujuisi yhtä hienosti. Pakkaamiset on aloitettu, turhan lämmin sää vain verottaa enintä puhtia, mutta ajatus vilpoisaan Suomeen pääsystä ja läheisten näkemisestä antaa voimia. Hyvää alkukesää teille!

   Poista
 5. Todella kuuma sää ja vasta toukuuta.
  Teillä on rajattu aika ulkoiluun.
  Täällä myös ulkoilemme ihmisiä kartellen. Jos joku tulee kohti tai takaa niin että näkee ettei hän välitä rajoituksista, vauhdilla kipaistaan tien toiselle puolelle.
  Kiva kun ulkoillessa ihmiset intoutuu välillä juttelemaankin.

  Turvallisia päiviä Teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liplatus.
   Onneksi helle helpotti, sillä viileämmässä säässä on paljon helpompi tehdä valmisteluja Suomen matkaa varten.
   Nyt täälläkin on rajoituksia purettu ja ulkoilu on vapaampaa. Ei enää tarvitse tehdä selvitystä joka askeleesta. Valitettavasti rantapolku on edelleen kielletty alue.

   Poista
 6. On todella erikoista, että ulkona liikkumista rajoitetaan noin paljon. Vaikka onhan se tietysti vähän eri juttu kun meillä harvaanasutussa Suomessa. Toivottavasti pääsette Suomen kesään. Sitä edelleen odotetaan tulevaksi, koska viime aikojen kylmät säät ovat jarruttaneet kesäntuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranska on todellakin yksi eniten koronatartuntoja saanut maa Euroopassa, joten rajoitukset on säädetty sen mukaan. Tosin tällä 500 000 asukkaan aluella tilanne on aika hyvä. Vain 9 ihmistä sairaalassa, eikä yhtään enää tehohoidossa, kaikkiaan 34 kuollutta.
   Suomeen lähtöä suunnitellaan vähän epätietoisina, mutta toiveikkaina.

   Poista