maanantai 31. elokuuta 2009

Syksyä kohti


Pihlajissa on paljon marjoja. Tietääköhän se vähä- vai runsaslumista talvea. Joka tapauksessa Ranskaan lähtö lähenee. Huomasin netistä tarjoushintaisen laivamatkan Helsingistä Travemundeen. Sama reitti kuin tulomatkalla toukokuussa. Täytyypä tarttua tarjoukseen ajoissa.
Monet vierailut on ohjelmassa ennen lähtöä. Pitäisi myös käydä poimimassa joulupöytää varten sienet ja puolukat. Ne kestävät ihan hyvin pitkän automatkan. Puolukat survottuna, sienet suolattuna. Jotain viemisiä olisi keksittävä Ranskan naapureille, ostettava divarista muutama kirja talvi-iltojen iloksi. Reilu kolme viikkoa jäljellä, se vilahtaa nopeasti.
Kesä meni niin, ettei muistettu paljon TV:tä katsoa. Kunnes viime viikolla eräänä sadepäivänä avasin telkkarin ja jäin heti koukkuun muutamaan sarjaan. Heti aamulla tulee kanadanranskalainen Emilien tytär, iltapäivällä Tohtori Finlay ja myöhemmin vielä Clarence Streetin lääkäriasema. Taitaa käydä niin, että joudun palauttamaan kirjastoon osan lainakirjoista lukemattomina.
Aamuisin järvi on ollut lähes tyyni. Aamusarjan jälkeen on usein lähdetty veneilemään. Olen innostunut soutamaan ja uistelemme pitkin ja poikin järvellä. Muutaman kerran on ollut kalaonneakin. Näillä matkoilla olemme myös soutaneet parin kilometrin päähän kurkkimaan kaislikossa asustavan joutsenperheen elämää. Valkosulkaiset vanhemmat ja seitsemän harmaata poikasta siellä uiskentelee.

3 kommenttia:

 1. Runsaslumista ainakin sanotaan. Normandiassakin pihlajat ovat marjaisia - mutta tuskinpa saamme paljon lunta.

  VastaaPoista
 2. Meillä päin sanotaan, ettei pihlaja kahta taakkaa kanna eli siis vähälumista tietäisi :)
  Teillä on vielä kolme viikkoa jäljellä, minulla enää 10 päivää, voivoi!

  VastaaPoista
 3. HPY – Nykyisin talvet taitavat olla vähän comme si comme ça. Lunta sataa siellä, missä siihen ei ole totuttu ja täällä pohjoisessa talvi menee lunta odotellessa. Toista se oli lapsuuden talvina…..
  Ranskan kodissa näemme lunta aina kun Pyreneet näyttäytyvät horisontissa.

  Sirokko – Toivon sinulle ikimuistoisen ihanaa kymmentä päivää Suomessa ja pehmeää laskua Annaban arkeen.

  VastaaPoista