keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Outoja asioita tutuissa paikoissa

Outoja olentoja iltataivaalla
Iltaisin unta odotellessani luen Suomesta tuotuja kirjoja. Eilen sain loppuun lähes 700-sivuisen jännitysromaanin, Kate Mossen kirjoittaman Kryptan. Aiemmin olen lukenut hänen kirjoittamansa Labyrintin.

Molempien kirjojen tapahtumat liikkuvat kahdella eri aikakaudella. Sekä nykyajassa että menneisyydessä, Labyrintti 1200-luvulla ja Krypta 1800-luvun lopulla. Kirjojen juonet ja henkilöt eri aikakausilta kietoutuvat monimutkaisesti toisiinsa. Urheat naiset ovat päähenkilöinä molemmissa kirjoissa. Kryptassa tapahtuu yliluonnollisia asioita, tärkeässä roolissa ovat myös tarot-kortit. Enemmän kuin kirjojen juonet tai henkilöt, minua kiehtovat kirjojen tapahtumapaikat. Ne ovat todellisia ja tuttuja paikkoja lähialueella. Suurin osa tapahtumista on fiktiota, mutta myös historian saatossa olleita tositapahtumia.

Kirjoittaja on englantilainen toimittaja-kirjailija, hyvin tunnettu kotimaassaan. Hänellä on myös talo Ranskassa täällä lähistöllä, ollut jo 20 vuotta. Hän mainitseekin, että nämä maisemat ovat inspiroineet häntä kirjoittamaan molemmat kirjansa. Labyrintti on käännetty jo 38 kielelle.

Englanniksi ja ranskaksi on ilmestynyt hänen kolmaskin näihin maisemiin sijoittuva kirjansa The Winter Ghosts, ranskaksi Fantômes d’hiver. Odotan, että sekin suomennetaan ja pääsen lukemaan uusia kiehtovia asioita asuinseudultani.

Tarot-kortteja käytetään ennustamiseen. Jos tarvitset ratkaisua ongelmiisi, nämä kortit  auttavat muutamalla hiiren näpäytyksellä, kokeilehan.

Muuten, nukuin viime yönä 10 tuntia.

            *********************************************************

5 kommenttia:

 1. Lampimat varit kuvassasi. Auringon lasku taitaa siina olla menossa.

  VastaaPoista
 2. Hpy ~
  Auringonlaskun aikaan kun maisemat ovat jo pimentyneet, voi taivaalla nähdä voimakkaiden värien leikkiä ja mielikuvitusta kiehtovia hahmoja.

  VastaaPoista
 3. Nyt iski kunnolla kaipuu päästä jännäreiden kimppuun. (Minulla kun on yhä vaan kesken lapsenlapselle lupaamani Potter-kirjojen luku-urakka, seitsemän kirjaa.)

  Tarot-kortit kurkkasin. Tulevaisuus on hieno, "menestys seuraa vanavedessäsi", oli kolmannessa kortissa aukeava lopputulos. Jospa se toteutuisi kuopuksen kohdalla. Hänellä on menossa muutos ja toivottavasti parempaan päin.

  VastaaPoista
 4. Taitavat olla villisikoja, niitä olen viime aikoina nähnyt joka puolella, miksei sitten auringonlaskussasi.
  Minäkin kokeilin tarot-kortteja, sain lopputulokseksi saman kysymyksen minkä esitinkin.. pitää kai sitten vaan itse miettiä.

  VastaaPoista
 5. Lastu ~
  No voihan huispaus. Oletpa urakan saanut. Minä olen siirtänyt ja siirtänyt Pottereiden lukemista. Sentään sarjan ensimmäistä kirjaa luin kesän aikana ehkä sivulle 100.
  Toivotaan, että tarotin lupaama menestys toteutuu kuopukselle.

  Sirokko ~
  Villisikalauman luulin minäkin iltataivaalla näkeväni. Pakenivat sinne täkäläisiä metsästäjiä.
  Tarot-kortti kehotti etsimään omaa sisäistä rauhaani ja lopputulos oli ”Luota vaistoihisi”.

  VastaaPoista