torstai 27. tammikuuta 2011

Päivän kohokohtia

Elämä on enimmäkseen tavallista arkea ja sen päivittäisiä rutiineja. Talven mittaan olen huomannut, että uusin rutiini on lähes päivittäinen blogistaniassa käynti. Taidan olla jo koukussa. Eilenkin lueskelin blogeja. Ellinoora  kaipasi lomaa arjen rutiineista. Samalta tuntui minustakin. Pieni irtiotto arjesta tekisi hyvää. Päivän kohokohdaksi luulin hammaslääkärissä käyntiä. Se muuttuikin vastaanottoapulaisen puheluksi. Hän ilmoitti vastaanottoaikani siirtymisestä perjantaille. Se oli oikeastaan päivän kohokohta, koska ymmärsin mitä hän sanoi minulle ranskaksi puhelimessa ja myös siksi, että ei tarvinnutkaan vielä eilen mennä kidutettavaksi. No huomenna on huomisen huolet.
Puhelusta seurasi vielä kolmaskin päivän kohokohta. Koska ei tarvinnut lähteä hammaslääkäriin, läksimme kävelylle ja siellä huomasin, että mantelipuu oli kukassa. Tervetuloa kevät!
Olisi kiva tietää mikä oli sinun päiväsi kohokohta.

                             *****************************************************

13 kommenttia:

 1. Miten hyvin ymmärrän miltä tuntuu kun hammaslääkärikäynti siirtyy. Sitä juhlisti kanssasi mantelipuu joka puhkesi kukkaan. Muistan sen ihanuuden Heidelbergin vuosiltamme. Se jos mikä nostatti mielialaa ylös.

  Kiitos kysymästä. Päivän kohokohta oli kun sairaanhoitaja aamulla irrotti minut tutkimusletkuista. Ensi viikolla saan tietää laajan unipolygrafiatutkimuksen tulokset. Ehkä tiedät, että käytän hengityslaitetta öisin. Viime yön olin sitä ilman. Halutaan katsoa, kuinka paljon hengityskatkoksia on, ynnä monen monta muuta seikkaa rekisteröinti kertoo. 3.2. on lääkärin vastaanotto jolloin kuulen 'yöstatuksen'.

  Sairaudet eivät minua pelota. Olen iloinen, että niin monia sairauksia voi hoitaa.

  Mutta totta on, että välillä on elämä hiljaista kuin huopatehtaassa. Pitäisi repäistä, Ja sitten miettii: onko aihetta :).

  Kuopion tammimarkkinoilla kävimme jahka minut oli piuhoista vapautettu. Kävitkö sinä nuorena siellä... siis täällä:).

  Jääkaapissa on lanttukukko ja karjanlanpiirakoita. Ja tavoitteena Pöljä :). Kiitos tienviitasta!

  VastaaPoista
 2. Miten tuntuu, että teillä on kevät pidemmällä kuin meillä..
  Päivän kohokohta..tjaa.. taisi olla suklaakonvehtirasian tyhjentäminen, ainakin jäi vatsankohta kivasti koholle (sain kyllä apuvoimia ettei yksin kaikkea tarvinnut..)

  VastaaPoista
 3. Taisi olla päiväni kohokohta, nähtyäni kuvasi kukkivasta mantelipuusta. Se herättää toivetta uudesta keväästä täälläkin.

  VastaaPoista
 4. Päivän kohokohta taisi olla se, kun huomasin, että aurinko oli sulattanut jo lunta katolta. Porraskivellä ja hangessa näkyi selvästi vesipisaroiden jälkiä. Kevät on tulossa tännekin!

  VastaaPoista
 5. näin olemme pohjoisemmassa tâällä Drômessa, ei ole mantelipuut vielä kukassa. voi kun kevät tulisikin pian!

  VastaaPoista
 6. Nytpä vaikealla kysymyksellä heitit.
  Joskus se päivän kohokohta on kävelyllä käyminen ja sen jälkeinen hyvä fiilis. Joskus taas se, että saan olla ihan yksin kaukosäätimen kanssa eikä kukaan kysy eikä pyydä mitään.
  Arki on aina jotekin tylsää, samojen rutiinien toistoa päivästä toiseen asuipa sitten Ranskassa, Suomessa tai Irlannissa!
  Ps. Tämän päivän kohokota oli uusi kampaus.

  VastaaPoista
 7. Lastu ~
  Se on hyvä, että uniapneaasi tutkitaan, seurataan ja hoidetaan. Laaja unipolygrafiatutkimus kuulostaa siltä, että spesialistit ovat asialla.
  Tammimarkkinat on tuttu tapahtuma vuosien varrelta. Melkein aina oli pakkasta lähes 30 astetta. Ihan pienenä en päässyt markkinoille, mutta sain kuitenkin tuomisia, kuten värikkäässä tinapaperissa kumilangan päässä roikkuvan markkinapallon ja tietenkin palasen viipurinrinkeliä.
  Lanttukukko on tuttu herkku, karjalanpiirakoista puhumattakaan. Lanttukukkoa enkä kalakukkoa ole itse tehnyt, patakukkoa sentään, jopa täälläkin tuoreista sardiineista.
  Häämatka helmikuussa Pöljälle kutkuttaa nauruhermoja. Ei pitäisi kun itse sitä ehdotin. Onneksi Savossa vastuu siirtyy kuulijalle/lukijalle. Jään seuraamaan tapahtumien kulkua.

  Sirokko ~
  Vai suklaaseen lankesit, vaikka teillä on niin ihania taateleita. Muistan kun ostimme siellä suklaalevyn, jossa luikerteli pieniä matoja. Lapset rapsuttivat veitsellä madot pois ja pistelivät tyytyväisenä suklaan poskeensa.

  Unelma ~
  Kukkiva mantelipuu on lupaus keväästä. Ilostuin sen näkemisestä muutaman Sirtakin tanssiaskeleen verran.

  Voikukka ~
  Tervetuloa toistekin Vieraille poluille. Pian teillä siellä kevätpurot solisevat. Niitä täällä ei ole ja niitä kaipaan.

  Airelle ~
  Tämä kevään ensimmäisenä kukkaan puhjennut mantelipuu kasvaa suojaisessa paikassa talon seinustalla. Joka kevät se kukkii aikaisemmin kuin muut.

  Vihreatniityt ~
  Onnea uudelle kampaukselle, sehän pelastaa päivän kuin päivän. Monta viikkoa tämä harakanpesä on harkinnut kampaajalle menoa, mutta kun täkäläiset artistit eivät oikein ymmärrä meikäläisen haivenia.

  VastaaPoista
 8. Paivan kohokohta? Ei aavistusta kun lennan koko ajan niin korkealla ;-)

  No, mikakohan se todellakin olisi?

  Kuunnella Jaakarinmarssia Juu-tuubista?

  Asiakas jonka kanssa on "riidellyt" joka pyytaa tekemaan lisaa tyota? Niin tapahtui juuri.

  Paiva ei ole viela ohi, viela ehtii paljon tapahtumaan.

  Jospa tekisin hyvan illallisen ja avaisin pullon kuplivaa?

  Tai sitten voin tyytya siihen etta aurinko juuri pilkahti esille...

  VastaaPoista
 9. En osaa kuvitellakaan tähän aikaan valtoimenaan puutarhassa jotain kukkivaa puuta. Se näyttää niin kesältä!
  Minun sykähdyttävin hetkeni taisi olla, kun vedin just virkkaamani ja koneessa huovuttuneet töppöset kosteana jalkaani muotoillakseni ne. Yes!Töppösten virkkaus on vienyt minut mukanaan.

  VastaaPoista
 10. Viikon kokopäiväisen mummoilun jälkeen pääsimme viiden maissa turvalliseti kotiin. En ole kuukausiin jaksanut laittaa niin paljon ruokaa kuin tein tällä viikolla. Äiti-ihminen venyy tarvittaessa ihmeellisesti. (Tytär sairaana ja hänellä 13 kk ikäinen taapero ja mies työmatkalla Ruotsissa.)Etukäteen murehdin turhaan.

  VastaaPoista
 11. hpy ~
  Sinullahan on päivä täynnä kohokohtia. Kannattaa kohottaa malja kuohuvaa Jääkärimarssin, leppyneen asiakkaan ja auringon esiinmarssin kunniaksi. Bon appétit et à votre santé!

  aimarii ~
  Onnea ja menestystä töppösharrastuksellesi. Kävin kurkistamassa niitä blogissasi. Ihanan lämpimiltä näyttivät. Kylmäjalkaisten joukkoon kuuluvana arvostan kaikkia lämpimiä sukkia ja töppösiä.

  Liisa ~
  Paluu kodin rauhaan viikon mummoilukeikan ja keittiövuoron jälkeen tuntui varmaan juhlahetkeltä. Tuon ikäinen veijari osaa jo hyppyyttää mummoa melko tehokkaasti. Toivottavasti tyttäresi voi jo hyvin, samoin sinä itse.

  VastaaPoista
 12. Tämän päivän kohokohta oli ehdottomasti aurinkoinen aamu! Se teki koko päivästä aivan mahtavan, ja vielä on edessä kiva ilta kaveriperheen kanssa!

  VastaaPoista
 13. Ansku ~
  Tervetuloa toistekin Vieraille poluille. Kävin kurkistamassa blogiisi, tutun näköisiä maisemia joulukuiselta Barcelonan visiitiltämme. Jatkan vielä blogiisi tutustumista ja jään sitä seuraamaan.
  Ehdottomasti auringon ilmestyminen pilvien takaa on päivän kohokohta. Toivottavasti se kääntyy hieman tänne pohjoisempaankin päin, on niin synkkää, pimeää ja sateista.
  Juhlaa on myös ystävien tapaaminen, varsinkin vieraalla maalla asuessa.

  VastaaPoista