lauantai 15. lokakuuta 2011

Muuttolinnut talvipesässä

Maistiaisia
Syysmyrsky itämerellä puisteli ja keinutti etelään matkaajia. Jopa isossa rahtilaivassa tuntui meren raivo. Rysähdys aallon harjalta sen pohjalle, kallistelut laidalta laidalle saivat matkaajan viihtymään parhaiten hytin uumenissa nukkuen, lukien ja televisiota katsellen.
Tuntuipa hyvältä päästä vakaalle maan kamaralle vain kaksi tuntia aikataulusta myöhässä. Etelään matkasi edellä ja sivuilla monta lintuparvea. Rypsipellot hehkuivat kirkkaan keltaisina tien varsilla kunnes harmaa sademuuri vei värit. Yöpymiseen varattu vuoristohotelli Eifelin vuoristossa löytyi sumupilvien keskeltä, huikeat maisemat voi vain aavistaa. Sade ja viileys ottivat vastaan matkaajat Ranskasakin. Liikenne oli varsin maltillista. Ainoa kolari oli sattunut Lyonissa tunnelin suulla, jossa raivauskalusto parhaillaan lopetteli toimiaan.
Näkymä? moottoritiellä

Vähitellen sade lakkasi ja pilvet väistyivät, laskeva aurinko kultasi maisemat. Matkaajat etsivät vielä yhden yösijan ennen kotia. Mittari apteekin seinällä näytti + 22 asteen lukemaa, kuu kurkisteli matkaajia pilvien lomasta. Iltataivas hehkui punaisena, sammutuslentokoneet kaartelivat taivaalla pudottaen vesilastinsa vuorilla roihuavan metsäpalon liekkeihin. Etap-hotellin uumenissa matkaajat nukkuivat kohtalaisen hyvin. Seuraavana päivänä +35 asteen helle ja kuivuus olivat kotipihalla matkaajia vastassa. Talon siivoaminen ja tavaroiden paikoilleen saaminen lähes näännyttivät tulijat.
Pahin kuumuus on jo ohi, + 25 astetta tuntuu miellyttävältä, päivänpaiste suloiselta. Aurinko on kypsyttänyt seinustan köynnösten viinirypäleet maukkaiksi. Niitä täytyy kaapata kourallinen suuhun tullen mennen.
Jälleennäkeminen naapureiden kanssa sykähdytti lämpimästi. Miten monta ranskankielen sanaa olikaan kesän aikana kadonnut muistista. Mutta sanoja tärkeämpää olikin iloinen hymy ja sydämellinen halaus.
Ylväät sypressit eivät kuivuutta säikähdä
Päivän ajatus:
Älä tapa mitään elävää. Älä toisissa ihmisissä, älä luonnossa. Äläkä varsinkaan lasta sielussasi.

                    *******************************************************

6 kommenttia:

 1. Oi, teillä on siellä vielä ihana kesä,..olisipa täälläkin.

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että matka sujui, merenkäynnistä huolimatta. Hieman kadehdin tuota lämpöä.

  VastaaPoista
 3. Teittekin oikein pikamatkan ilman turhia mutkia. Mukavaa talvikotiin paluuta. Ja nyt kadehdin, meille ei tullut tänä vuonna ollenkaan viinirypäleitä, mutta onneksi niitä saa sentään kaupasta.

  VastaaPoista
 4. Lezzie~
  Ihanalta kesältä tuntuukin, ihan uskomatonta.

  Famu~
  Nautin lämmöstä enkä ajattele yhtään tulevia sateita ja myrskytuulia.

  Sirokko~
  Kiitos. Viinirypäleillä mässäily, samalla apajalla olevia ampiaisparvia väistellen tuo jännitystä elämään.

  VastaaPoista
 5. Niin hyvä, lämmin hellä mieli tulee kun tätä lukee.

  Onnellista elämää Ranskanmaalla. Matkalaiset on otettu halaten vastaan. On ihmeen hyvä siellä, on ihmeen hyvä täällä.

  VastaaPoista
 6. Lastu~
  Kiitos mukavasta kommentista! Onnellinen elämä täällä koostuu monista asioista. Kuten halauksista, makeista rypäleistä, uteliaasta punarinnasta terassin kaiteella, ystävän puhelinsoitosta että syöpähoidot ovat tehonneet,kävelyretkistä ikioman kaverin kanssa, puuhastelusta puutarhassa, tiedosta, että kotiväellä Suomessa on kaikki hyvin.

  VastaaPoista