maanantai 24. lokakuuta 2011

Metsämiehet liikkeellä

kävelen mieluummin  satulinnan rauhallisissa maisemissa...
  
kuin suren nahistuneita rypäleitä
 
... tai kuivaa pihanurmea

Kauan kaivattu sade vihmoo kevyinä tihkusadekuuroina kulottunutta piharuohikkoa. Rutikuiva maa ei kovempaa sadetta imisikään.
Selailen päivän lehteä, jossa kerrotaan, että villisikojen metsästys on alkanut elokuun puolivälissä ja jatkuu helmikuun loppuun. Helteiden takia metsästäjät eivät ole olleet kovin innokkaina harrastuksensa parissa. Ovat myös säälineet arvokkaita koiriaan. Nyt ilmojen viilennyttyä on laukausten pauke vuorilla alkanut. Myös viinitarhoissa ammutaan kaneja ja muuta pienempää riistaa. Lenkkeilyn kohteet pitää valita huolella, ettei osu metsästäjien luotien kohdalle. Niin kävi lehden mukaan maastopyöräilijälle, joka sai luodin pohkeeseensa. Onneksi metsämiesten joukosta löytyi ensiaputaitoinen, joka teki kiristyssiteen jalan ympärille ja toimitti uhrin nopeasti sairaalaan. Toinen uhri oli metsätielle pysäköity auto. Onneksi auton omistaja ja koiransa eivät olleet sen sisällä. Villisian metsästykseen tarkoitetut luodit lävistivät sen takalasin, tuulilasin ja molemmat takaikkunat. Santarmit ihmettelevät ja raapivat päätään. Luetteloidako tämä metsästysonnettomuuksiin vai ilkivaltaan.
Kävelylenkit teemmekin järvien, jokien tai kanaalin rannoilla. Siellä on kaunista ja rauhallista kulkea. Kunhan viinitarhojen köynnökset ovat pudottaneet lehtensä voimme palata viinipeltojen laitamille. Vuoret odottakoot helmikuulle asti.

                 ******************************************************************

7 kommenttia:

 1. Kaunis iso talo tuulimyllyjen edessa.

  VastaaPoista
 2. Kauniitta kuvia.
  Meilläkin jäi kotona yksi sienireissu väliin, kun nähtiin punahattuja kuleksimassa pyssyjen kanssa metsän laidassa.

  VastaaPoista
 3. Onko kuivuus siellä sääntö vai poikkeus? Viinirypäleet alkavat muistuttaa pikku hiljaa rusinoita. Mutta ei se mitään :). Onneksi on kävelyreittejä satumaisiin maisemiin ja tunnelmiin, jonne voi askeleensa suunnistaa.

  Pyssymiehet - vai onko joukossa myös Annie mestariampuja - arveluttaisi minua, ei sillä että he tahallaan ihmisiä päin ampuisivat, mutta ne vahinkolaukaukset...

  Kuka mahtaa linnassa asustaa? Kuva on kuin suoraan sadusta.

  VastaaPoista
 4. Noin tumpelot metsästäjät kannattaakin kiertää kaukaa ja katsella mieluummin satulinnoja.
  Meillä alkaa 'nurmi' jo viheriöidä..

  VastaaPoista
 5. hpy~
  Kaunis ja salaperäinen linna. Koskaan en ole nähnyt siellä minkäänlaista elämää, tiekin kadonnut.

  Unelma~
  Metsästäjien kanssa on viisainta perääntyä. Vähän sama tilanne kun karhun tai hirven havaitessaan:)

  Lastu~
  Miesmuisti vaihtelee. Jonkun naapurin mielestä kuivuus on sääntö, toinen pitää sitä poikkeuksena. Otapa siitä sitten selvä. Sama juttu satulinnan kanssa. Kiertelimme ja kaartelimme lähiteitä etsien tietä linnaan, mutta salaisuudeksi se jäi. Ehkäpä prinsessa Ruusunen nukkuu siellä satavuotista untaan…

  Sirokko~
  Täällä vielä etsitään vihreää heinää suurennuslasin kanssa. Tänäänkin luvassa päivänpaistetta ja lämpöä + 22 astetta, sopii minulle mainiosti.

  VastaaPoista
 6. Oi, mikä satulinna! Siellä kuivaa, täällä liian märkää.

  VastaaPoista
 7. Famu~
  Liian kuivaa ja liian märkää. Siihen on vain tyytyminen.

  VastaaPoista