sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Syysmatkalle etelään

Näkemiin ensi kevääseen, sinä utuinen järvi
Taas on näiden muuttolintujen aika lähteä syysmatkalle Ranskaan talvehtimaan. Jo monena päivänä ovat kurkiaurat ja joutsenet kaartaneet järven yli kohti etelää. Pihanurmikko oli aamulla jäässä, ei kai mene kauan kun ensilumi peittää sen.
Laukut nököttävät rivissä valmiina autoon kannettaviksi. Tyynykultakin omassa kassissaan seuranaan pari pikkuväen rannalta poimimaa ja laukkuun sujauttamaa muistokiveä. Parit läksiäiset pidetään vielä ja sitten viikon puolivälissä matkaan.
Tuleva talvi onkin ehkä erilainen. Joudumme luopumaan Ranskan kodistamme, koska talon omistaja suunnittelee laittavansa keväällä sen myyntiin. Toivottavasti löydämme talven aikana uuden kodin jostakin päin Etelä-Ranskaa. Sitä ennen kuitenkin paluu tuttuun kylään ja tuttuun taloon.

          *******************************************************************

14 kommenttia:

 1. Turvallista matkaa muuttolintuselle.
  Jään taas odottelemaan mukavia kertomuksiasi vierailta veräjiltä.

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvää matkaa etelään! On taas kiva odottaa kuvauksiasi sieltä. Ja sen mummun kanoista! Olen usein sitä ajatellut.
  Näin se kesä meni taas. ja muuttolinnut muuttaa pois! Taas palaatte sitten keväällä tänne!

  VastaaPoista
 3. Hyvää matkaa! Ihan vähän käy kateeksi, tekisi mieli lähteä sinne etelään päin, mutta juuri nyt ei oikein sovi lähteä.

  VastaaPoista
 4. Kun te olette täällä kesäisin niin lähellä, ajattelen usein teitä Kallaveden rantamaisemissa. Ja kun olette Ranskassa aika kaukana Savosta, silti tuntuu että olette ihan lähellä. Sitä ihanat kuvasi ja tarinasi tekevät. Lämpöä riittää oletpa oikeasti lähellä tahi kaukana.

  Pidän peukkuja pystyssä kaiken aikaa, että kivan kodin sieltä löydätte :). Ja aina palaatte Savon maisemiin, mikä sekin on huisin ihanaa.

  Kiitos haasteesta. Vastaan kyllä.

  Oikein hyvää paluumatkaa etelään muuttolinnuille

  Lastu toivottaa

  VastaaPoista
 5. Ja taas se haikea jäähyväisten hetki edessä, ja hetkohta huikea uuden tervehtiminen. Toivottavasti asunto järjestyy mieluisasta paikasta ja saamme edelleen seikkailla vieraillakin poluilla. Hyvää ja turvallista matkaa!

  VastaaPoista
 6. Tervetuloa taas etelään. Poiketkaa toki Lyonin hyvään kaupunkiin niin mennään kaffeelle. Tuo muuttolintujen lähtö Suomesta on suorastaan mieltä järkyttävää, joutsenet huutavat ja kiertävät korkeuksissa järven yllä ja kerääntyvät suuremmiksi parviksi, ja sopivan tuulen myötä suuntaavat etelää kohti. Mitä kautta te muuten siirrytte Suomesta Keski-Eurooppaan, jos saa udella, ja edelleen Etelä-Ranskaan? Oletteko ajaneet Stuttgartin ohi ja pikkutietä Schwarzwaldin yli Freiburgiin, moottoritietä edelleen etelään ja Ranskan ja Lyonin viitan mukaan Rheinin yli? On meidän vakioreitti. Reitti kuin reitti, ajakaa varovasti. terv. paskeriville

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille kaikille hyvän matkan toivotuksista. Itsekin toivomme, että ilmat suosivat meitä ja matka sujuu turvallisesti, että myös mukaan pakatut kirjat, puolukat, sienet ja näkkileivät pääsevät ehjinä perille.

  Unelma~
  Toivottavasti edelleen sattuu ja tapahtuu kaikenlaista tarinoiksi asti.

  mummeli~
  Täytyypä kotikylään päästyä käydä vakoilemassa mitä kanatarhassa on tapahtunut.

  Famu~
  Ymmärrän kyllä, että eihän Amandaa voi jättää ja lähteä ”mualimata kahtelemaan”.

  Lastu~
  Miten lähellä oletkaan Lastu ja viisaat tarinasi. Muutamalla klikkauksella siirryn lapsuutesi muistoihin, Iita Linta Marian rehevään kerronnan virtaan, satumaisen saaresi lumoihin. Tarinoidesi aarre-aitassa aika usein pistäydyn. Siellä näen sinut ja häivähdyksen itseänikin.

  Sirokko~
  Kieltämättä tuntuu haikealta lähteä kun luonto on pukeutunut juhlavaan kelta-puna-oranssiin syysasuunsa, jonka kauneutta järven peilipinta kaksinkertaistaa. Ulkomittari näyttää nyt 1½ astetta, siinä kuitenkin yksi syy lähteä.

  Paskeriville~
  Tällä kertaa löhöilemme rahtilaivalla pari yötä ja päivän Helsingistä Rostockiin. Sieltä Hampurin ja Bremenin ohi Kölniin tuttuja tapaamaan. Seuraavana päivänä matka jatkuu kauniin Eifelin vuoriston rauhallisia teitä Luxemburgiin, edelleen Ranskan puolelle Moselin rantaa läpi pienten kylien ja viinitarharinteiden. Jos sää sallii, pysähdymme piknikille ja annamme leivänmurusia joen rantavedessä herkkupalaa odottaville joutsenille. Ranskassa jatkamme ohi Thionvillen, Metzin, Nancyn ja Dijonin. Ehkä poikkeamme länteen kohti Clermont Ferrandia tielle A-75, joka on yksi suosikeistamme läpi upean keskusylängön. Siellä kilometrin korkeudessa yövymme pienessä hotellissa. Aamulla lähdemme kohti Beziersiä, josta käännymme länteen ja tunnin kuluttua olemme perillä. Tällainen on suunnitelma, mutta sitä voidaan kesken matkan mielijohteesta muuttaa.
  Olemme joskus ajaneet mainitsemaasi reittiä ja tulleet Mulhousesta Ranskan puolelle. Schwarzwaldin maisemat ovat lumoavan kauniita, pakko pysähtyä sinne päiväksi tai pariksi. Tällä kertaa säilykkeet takakontissa vaativat nopeampaa etenemistä. Lyoniin ja sen herkkuihin on tarkoitus käydä tutustumassa ihan erillisellä matkalla ja kaikessa rauhassa, kerätään vain rohkeutta sen toteuttamiseen. Kerran poikettiin sinne muuttomatkalla, jätettiin auto parkkiin, käveltiin ja eksyttiin. Meni useampi tunti autoa etsiessä. Onneksi lopulta löytyi, mutta nähtävyydet jäivät näkemättä.

  VastaaPoista
 8. Tervetuloa Ranskanmaalle! Me olemme täällä uudessa kodissamme nauttineet ihanasta ilmasta ja kauniista maisemista. Monet asiat ovat saaneet savun nousemaan päästä tai korvista ja liekit liehuamaan nenästä...:)

  Lilas

  VastaaPoista
 9. Lilas~
  Kiitos.
  Niin ne teidänkin haaveet muuttuivat todeksi. Paljon onnea Ranskan kotiin ja elämään Ranskassa, vaikka se välillä saakin suomalaispäreet palamaan. Onpahan jotain vastapainoa lempeälle ilmalle ja kauniille maisemille :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos seikkaperäisestä reittiselvityksestä Simpukka.Marjoja tuon itsekin.Puolukkahan säilyy aika hyvin,mutta esimerkiksi sienet kai täytyy olla aika vahvassa suolassa tai kuivattuna,vai miten menettelet?Lyon on mukava vierailukohde.Miten ihmeessä onnistuitte eksymään siellä,eli täällä?Kaksi jokea,ns.kynätalo idässä ja basilika lännessä maamerkkeinä.Lähdetään kavereiksi mielellään,jos "eksytte" tänne päin ja jos ollaan paikalla.Toivottavasti ette saa lunta niskaan keskiylängöllä! terv. paskeriville

  VastaaPoista
 11. Hei Simpukka,
  joko olette onnellisesti perillä toisessa kotimaassanne. Olen heilutellut peukkuja hyvän matkan toivotusten tahtiin.

  Vastasin haasteeseesi. Oli hauska paljastella itseään mutta hävettikin. Aluksi. Ei enää :).


  Syyshyvää toivotan!

  VastaaPoista
 12. Matkalla tai perillä, tervetuloa takaisin!

  VastaaPoista
 13. Lastu~
  Ranskan kodissa taas ollaan ja yritetään sopeutua näihin oloihin. Siirrynkin ihan kohta lukemaan paljastuksiasi. Saatiin tänään nettikin toimimaan.

  Pinea~
  Kiitos! Olipa melkoinen muutos Suomen sateisesta syksystä tänne rutikuivaan helteeseen.

  VastaaPoista
 14. Paskeriville~
  Hyvin tulivat perille suolatut rouskut ja kuivatut suppilovahverot, samoin puolukkasurvos. Sää pysytteli viileänä Nimesiin asti ja sieltähän ei kauan kestä tänne tulla, kylminä nosteltiin purkit jääkaappiin. Tulimme Lyonin läpi moottoritietä ja kaupunki vaikutti valtavan isolta. Olen edelleen sitä mieltä, että helppo sinne on jalkamiehen eksyä. Meteo lupasi sateita myös keskiylängölle, joten upeat maisemat olisivat jääneet pilvien peittoon. Valitsimme siksi tämän toisen reitin.

  VastaaPoista