keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Sateen odotusta


Tummat pilvet laahautuvat alas vuoren rinnettä. Kuivuuden koettelemat puut ja ruoho anovat sadetta, mutta tuuliveitikka tulee ja hajottaa pilvet taivaanrannalle. Aurinko hekottelee taas tyytyväisenä taivaalla. Tuuli voimistuu ja kääntyy luoteeseen, ilmansuuntaan, josta puhaltavat kylmät henkäykset. Suloisesta lämmöstä nauttinut etsii päälleen villatakin ja jalkaansa villasukat, uskoo, että syksy on tullut.

Linnuille löytyy matalalta järveltä syötävää
Koska auringossa löhöäminen ei nyt onnistu, on aika mennä katsomaan miten lähin järvi jaksaa. Matalaksi on käynyt järvi veden puutteesta, silti onkimiehet ja uskollinen vartijansa istuvat toivorikkaina rannalla kohoa tarkkaillen. Lähes pari metriä on laskenut järvenpinta, Vettä on jäljellä enää noin 50-70 cm. Joutsenet ovat tyytyväisiä, sillä ne yltävät helposti noukkimaan syötävää järven pohjasta.

Joutsen on kietonut heiniä kaulaansa
Onkijat saaliin toivossa
Kesän aikana järven ympärille on rakennettu mukava kävelytie, ei liikaa nousuja, eikä laskuja, näkymät kauniita ja niin tuttuja kulkijan silmissä. Mielessä kaivertaa pieni haikeus. Pitääköhän tästäkin paikasta luopua tulevan muuton myötä. Aika näyttää…

Nämä kukat eivät kuivuutta säiky

************************************************

7 kommenttia:

 1. Tuollapa olisi mukava ongella istua.

  Meillä täällä sataa. Eilen illalla oli komea ukonilma, harvinaista näi myöhään syksyllä.

  VastaaPoista
 2. Niin on erilaista, kun meillä järven vesi niin korkealla etten edes muista noin paljon siinä vettä koskaan ja sentään 45 vuotta täällä jo asunut.
  Mutta kauniit kuvat olet kuitenkin sieltä laittanut!
  Hyvää viikonloppua sinne teille

  VastaaPoista
 3. Kauniin vihreää siellä kuitenkin on, vaikka sanotkin kuivuutta olleen. Täällä tuulet ja sateet riipivät lehtipuita.

  VastaaPoista
 4. Huikeasti on vesi laskenut, meiltä on sitten varmaan järvet hävinneet kokonaan, en ole käynyt katsomassa kesän jälkeen. Mutta nyt on kyllä pari päivää ukkostanut ja tullut sadetta sellaisella vauhdilla että talven tuloon aletaan uskoa täälläkin, kuivuus on muisto vain.

  VastaaPoista
 5. Unelma~
  Luinkin Iltalehden nettiversiosta, että ukkosen takia siellä oli lentojakin jouduttu perumaan. Ihmeellisiä sääilmiöitä.

  Mummeli~
  Onpas siellä järvi tosi täynnä vettä. Täällä kylän läpi kulkevassa joessa ei ole pisaraakaan vettä. Siinä joessa, joka keväällä tulvi yli äyräittensä talojen kellareihin ja keittiöihin.
  Olen yrittänyt lähettää kommentteja blogiisi, mutta en ole onnistunut. Jotenkin kommentit ovat matkalla karanneet bitti-avaruuteen. Mukavaa ja sateetonta viikonloppua sinulle.

  Liisa~
  Ehkä kasvien juuret yltävät veteen asti rannalla, koska siellä on paljon vihreämpää kuin täällä ylempänä. Siellä luonto valmistautuu talviuneen, täällä ruoho haluaisi vielä vihertää ennen talvea.

  Sirokko ~
  Teillähän luonto alkaa olla pian vihreänä. Toivottavasti ei tule pahoja tulvia.

  VastaaPoista
 6. Tuonnepa tekisi mieleni mennä istuskelemaan, onki kädessä ja silmä tarkkana kohossa, josko Ahti antaa antejaan. Mitä kaloja siellä polskii? Kuinka iso järvi on?

  Onkimiskuvat ovat aina kuin parasta retriittiä. Hymypoikia siellä.

  Joutsenella on kaunis luomukaulakoru :).

  Onnea kodin etsimiseen!

  VastaaPoista
 7. Lastu~
  Tuo pieni lampi on tekojärvi, jonka ympäri kävelee vajaassa tunnissa. Talvisin kun vesi on korkeammalla, sinne istutetaan jotain taimenen sukuisia kaloja. Luulen, että onkimiehille saalista tärkeämpää on jutustelu ja yhdessäolo.
  Savolaiseen tapaan sanottuna, kodin etsintäprojekti on aloitusta vaille valmis.

  VastaaPoista