keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Harmaita päiviäsadepisaroita
Eilen ostoskeskuksen parkkipaikalla oli vain muutama auto, yksi niistä oli poliisiauto. Ulko-ovella seisoi vartija, samoin sisäänmenoporttien luona. Suuressa marketissa oli vain muutama asiakas. Ei yhtään äitiä lapsineen kuten tavallisesti. Ihmisten ilmeet olivat vakavia, pelon saattoi aistia. Liikennekin oli hiljaista. Kotiin tultua avasin television. TV-kanava lähetti jatkuvaa raporttia Toulousen ampumistapauksesta, vakavailmeinen asiantuntija toinen toisensa jälkeen ilmestyi kuvaruutuun puhumaan. Samoin tekivät presidenttiehdokkaat, tänään he syyttelevät toisiaan tilanteella ratsastamisesta. Ampuja on poliisien saartamana asunnossaan, presidentinvaalikampanjat jatkuvat, media kuvaa, kertoo ja toistaa.
Ulkona sataa. Äidit pelkäävät lastensa puolesta. Jotain on muuttunut, vai onko?

                        ****************************************************

20 kommenttia:

 1. Täällä Suomessakin on tapahtunut tuollaisia käsittämättömiä ampumistapauksia.
  Lapsuudessani pidettiin ovet auki yötä päivää, nyt on pakko laittaa ovi lukkoon, jos menee toiselle puolelle taloa. Maailma on muuttunut. Monet asiat ovat helpottuneet, mutta jotain kummaa raakuutta ja välinpitämttömyyttä on ilmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika avuttomaksi sitä tuntee itsensä tällaisten tapahtumien edessä.

   Poista
 2. On raskasta lukea ja katsoa uutisia. Mihin on maailma menossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TV oli ihan pakko sulkea, liika on liikaa. Suhteellisuustaju voi tuollaisessa mediavyörytyksessä hämärtyä.

   Poista
 3. Aivan kamalaa! Luultavasti maailma on muuttunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terrorismi tulee koko ajan lähemmäksi tavallista, pientä ihmistä.

   Poista
 4. Kylla veti hiljaiseksi tama tapaus. Tekijan henkilollisyyden selvittya voi vain arvata minkalaista ilmapiiria tama taas lietsoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muukalaisviha, myös täysin syyttömiä kohtaan, ei ainakaan vähene.

   Poista
 5. En tiedä, pakenenko elämää, kun vein television vuosia sitten vintille. Uutiset kuuntelen radiosta tai vilkaisen netistä - jos muistan.
  Totta kuitenkin on, että kamalat uutiset tulevat silti tietoisuuteen. Sinua ajattelin paljon kun tästä kuulin. Toivon kaikesta huolimatta kauniita unia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mieltä lämmittävistä ajatuksistasi. Ihan hyvin nukuin. Toisin oli varmaan Toulousen asukkailla.
   Piiritys on tänään päättynyt ammuskeluun, jossa tappaja sai surmansa ja kolme poliisia haavoittui. Ehkä mediakin vaimenee.

   Poista
 6. Todella surullista ja lohdutonta. Tulee mieleen myös Norjan tapaus, mikä ihmisiin on mennyt? Minä olen yrittänyt myös välttää uutisia viime päivinä ainakin lasten läsnäollessa. En suostu siihen, että lasteni tulisi pelätä tulevaisuutta. Pakko uskoa parempaan huomiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut liian paljon silmittömiä ampumistapauksia, joita on ihan mahdoton tajuta ja joita tuntuu olevan mahdotonta mitenkään estää.
   Kaikilla lapsilla pitäisi olla turvallinen lasten elämä, niin kotona kuin koulussakin.

   Poista
 7. Nyt se on sitten ohi - kunnes alkaa taas uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, valitettavasti olet oikeassa. Mahdoton uskoa, että tämä olisi ollut viimeinen kerta.

   Poista
 8. Huomentapäivää,

  Hiljaiseksi vetää maailman meno. Surullista. Vaikeaa oli yrittää selittää tapahtunutta 9-vuotiaalle, jolle oli koulussa kerrottu murhista ja pidetty minuutin hiljainen hetki. Ei lapsi voi ymmärtää, se ei ole helppoa aikuisillekaan. En tiedä oliko tuo hyvä idea. Itsellä on vaan mielessä, että kaikin keinoin haluaisi suojella lasta yhteiskunnan myrkyiltä, ei se kai ole mahdollista. Ilmeisesti pienestä pitäen pitää oppia käsittelemään kauheuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan lapsista tuo kaikki on tuntunut käsittämättömältä ja ahdistavalta. Samat kuviot koulussa läpikäynyt lapsi oli kotiin tultuaan kysynyt äidiltä hädissään " Eihän se ollut minun syytä, eihän äiti?" Noinkin lapsi voi reagoida. Tuntuu pahalta.

   Poista
 9. Luepa tama!

  http://www.paris-normandie.fr/article/rouen/affaire-mohamed-merah-lhallucinante-minute-de-silence-dune-professeure-rouennaise


  Uskomatonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opettajan käskystä minuutin hiljainen hetki tappajalle. Oppilaat eivät sokeasti totelleet käskyä vaan vastalauseena suurin osa marssi ulos luokasta.
   Todella uskomatonta ja vielä kieltenopettaja!

   Poista
 10. Ihminen on peto. Eläin ei sitä ole. Kumpi onkaan älykkäämpi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuitenkin on pakko uskoa inhimillisyyteen, että jaksaa elää eteenpäin.

   Poista