torstai 11. lokakuuta 2012

Perille on päästy

Henkiin vedellä herätetyt
Ranskanmaalle tulimme yhdessä sienien, puolukoiden ja kirjojen kera. Matkaraportti muhii alitajunnassa.

Talo otti meidät vastaan häpeillen likaisuuttaan ja sekaisuuttaan. Huolettomat lomanviettäjät olivat unohtaneet siivota lähtiessään, jättäneet pyykit ulos naruille ties miten pitkäksi aikaa. Vallaton tramontane-tuuli oli riipinyt osan vaatteista maahan maatumaan. Samoin oli käynyt ulkopöytien uusille, isoille liinoille ja puutarhatuolien istuinsuojille. Osan tekstiileistä saa ehkä pelastettua, mutta osa on täysin pilalla. Alueella vaeltavat kodittomat kissat olivat ottaneet tekstiilit karvapeitteisiksi vuoteikseen ja merkinneet hajumerkein petinsä. Tuloomme loppuivat niiltä leppoisat kissanpäivät.
Meillä alkoi vimmattu siivoaminen. Suuttumus lomailijoita kohtaan antoi touhuun lisäpuhtia. Talon omistajien ystävät olivat lomailleet täällä keskenään viis veisaten siitä millaisen sotkun jättivät jälkeensä. Pitänee raportoida talon omistajille tuhoista, ettei tässä itse jouduta syyllisiksi.
Mutta päivä paistaa, viinirypäleet ovat makeita, kukat heräsivät eloon kun saivat vettä janoonsa. Talo ei häpeile enää vaan katselee kirkkain ikkunoin ympärilleen, tuhotut tekstiilit on heitetty roskiin.

             ****************************************************************

8 kommenttia:

 1. Eipä ollut mieliala varmaankaan kaikkein aurinkoisin kun sai toisten jälkiä alkaa siivoamaan. Miksi me ihmiset olemme tuollaisia, otamme vain sen nautinnon minkä paikka suo ja jätetään sitten kaikki riipin raapin. Huh. Mutta hyvää aikaa teille kuitnkin sinne, kunhan saat kaikki kuntoon ja ilman muuta sinun on siitä mainittava vuokranantajallesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän pettymys oli se ensimmäinen tunne kun talon ovi avattiin.
   Harmittaa talonväen puolesta tuollainen piittaamattomuus heidän omaisuuttaan ja vieraanvaraisuuttaan kohtaan ja vielä ystävien taholta.

   Poista
 2. Meitä ihmisiä on niin moneen junaan ja osa taitaa jäädä laitureillekin. Kaikille ei ole itsestään selvyys siivota jälkeensä, he eivät ajattele, miltä toisesta tuntuu, kun niihin sotkuihin tupsahtaa.
  Pääasia kuitenkin, että pitkä matka on onnellisesti takana ja aloittelette syksyn viettoa siellä. Täällä lupailee ensi lumia piakkoin, eilen jo vedensekaista räntää tihuutti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka tänne sujui ehkä liiankin nopeasti. Nyt levätään pois matka- ja siivousväsymys, sitten nautitaan aurinkoisista syyspäivistä.
   Siellä on menossa pian pimein vuodenaika. Pikku pakkanen ja mustaan maahan satanut ensilumi tuovat maisemaan hieman valoisuutta.

   Poista
 3. Onpa noloa! Jos kesäasukkaat kaiken lisäksi olivat omistajan ystäviä, niin sitäkin oudompaa, että jättivät jälkeensä sotkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa siltä, että nämä ystävät ovat malliesimerkki nykyajan ”uusavuttomista”.

   Poista
 4. Uusavuttomia ja uushaluttomia, näitä riittää. Jos olivat nuoria niin saattaisi vielä ymmärtää ja laittaa ajattelemattomuuden piikkiin. Mukavaa paluuta silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietääkseni lomalaisperheen vanhemmat ovat reilusti yli 30-vuotiaita. Olivat vain kovin "nuorekkaita".

   Poista