torstai 18. huhtikuuta 2013

Vierailuja

Kaupunkilaistulppaanit

Tulivat käymään,  kesä (+27 astetta) ja vieraat Suomesta. Nyt ovat menneet niin kesä kuin vieraatkin. Jospa suvi saapuisi uudestaan uusien vieraiden myötä.
Lomalta tuntui meistäkin kukkivilla vuorilla samoilu, nähtävyyksien katselu, ruokailut varjon alla ravintoloiden terasseilla, juomatauot katukahviloissa ja loputon rupattelu - suomenkielellä! Aamuisin avoimesta ikkunasta kantautuivat sisään kevään ensimmäiset käen kukunnat.
Villejä iiriksiä ja narsisseja vuoripolun varrella
Pitihän golfin pelaajille  Carcassonnen kenttää näyttää
Eilen vieraiden lähdettyä jäin terassille istuskelemaan ja ihmettelemään taivaalla kaartelevaa isoa lintua. Kotka kolostaan oli lähtenyt ihmisten ilmoille ja leijui saalistamassa lounastaan. Ennen kun ehdin kameraa ajatellakaan, se syöksyi nopeasti alas ja hävisi puiden latvojen taakse. Uljaan kotkan sijaan sain otettua huonolaatuisen kuvan terassin rinteellä ruokaa etsivästä harvinaisesta harjalintu-vieraastamme.
Harjalintu

****************************************************************


14 kommenttia:

 1. Onpa metka lintu, en ole tuollaista ennen nähnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole monesti minäkään harjalintua nähnyt. Piti ihan lintukirjasta ja googlen kuvahausta varmistaa mikä tipu siinä oli ruokaa etsimässä.

   Poista
 2. Värikäs tulppaanikumpu. Minä jo pelästyin, että sinne tuli kesä lopullisesti ja hetikohta se on sitten täälläkin, meillä kun ollaan toistaiseksi siinä ihanassa parissakympissä eikä kuumemmasta väliä. Harjalinnut on hauskan näköisiä veitikoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi hellepäivät olivat hieman tuulisia, joten lämpö tuntui vain mukavalta.
   Tänään tuuli riepottelee puita ja kukkia ihan talviseen malliin. Ei paista päivä, sade soittelee ikkunaan.

   Poista
 3. Ihanat kuvat. harjalintu on kivan näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva värikkäästä, töyhtöpäisestä ja pitkänokkaisesta harjalinnusta on surkea, mutta en uskaltanut mennä lähemmäksi, ettei se karkaa ihan kokonaan pois.

   Poista
 4. Tuollainen lämpötila kyllä melkein hetkessä pudottaa kesään. Kuvasikin sen kertovat. Hauska tuo harjalintu. Sitä ei voi olla huomaamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella hienoa, että kesä pistäytyi täällä samaan aikaan kun vieraat Suomesta. Kurkistin juuri lämpömittaria, näytti + 6 astetta.
   Harjalintu on jotenkin hupaisan näköinen töyhtöhatussaan.

   Poista
 5. Hyvät hyssykät sentään, miten kauniita kukkaketoja ja -istutuksia. Noita lämpöasteita saadaan tänne vielä odottaa pitkä tovi. Eipä taida näkyä harjalintuakaan näillä seuduin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöä odotellaan taas täälläkin. Kesä teki vain pikavisiitin. Jos ilmaston lämpeneminen toteutuu, niin kenties harjalintukin saattaa siellä päin näyttäytyä.

   Poista
 6. Kauniita kuvia. Iskee suoraan sydämeen täällä loskaisessa harmaudessa. Olen usein miettinyt, miksi lintuja pitää olla niin erilaisia. Niitä on kyllä mielenkiintoista katsella kuten tuotakin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto täällä on nyt kauneimmillaan katsoipa minne päin tahaansa. Silti tämä muuttolintu odottaa jo malttamattomana pääsyä ehkä kylmiin, mutta valoisiin öihin.

   Poista
 7. Kivoja kuvia! Meidänkin pihassamme täällä lähellä Jyväskylää vieraili viime syksynä harjalintu. Sain napatuksi kuvan ja tarkistin lintukirjasta vierailijan nimen. Keski-Suomessa ei ollut harjalintuhavaintoja kuin kolme, joten todella harvinaisesta linnusta oli kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kun löysit Vieraille Poluille Piipe Elch.
   Olipa sinulla uskomattoman hyvä tuuri kun onnistuit ottamaan kuvan noin harvinaisesta Keski-Suomessa vierailijasta. Täällä harjalintu on yleisempi, tosin ei meidän pihassa. Miten lie nälissään nyt eksynyt ruokaa etsimään.

   Poista