sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Portilla

Tämä portti ei auennut meille
Olen taas mieltynyt erakon elämään. Päivät olen siistinyt ja kitkenyt villiintynyttä puutarhaa. Usein touhujani seuraamaan lähes jalan juureen on pyrähtänyt utelias punarinta.
Iltaisin olen istuskellut parvekkeella ja katsellut auringonlaskuja, purppuranpunaisia iltaruskoja, odotellut muuttolintuparvia leijumaan kylän ylle. Kun ensimmäiset tähdet syttyvät pimenevään iltaan, suljen ikkunaluukut ja menen sisälle.  Vain makuuhuoneen ikkunaluukku saa olla auki siihen asti kun menen nukkumaan, jolloin suljen sen varovasti, etten häiritse pihapuun yksinäistä livertelijää. Vaikka yöt ovat jo viileitä, saa ikkuna jäädä yöksi auki.
Netistä on yritetty katsella vuokra-asuntotarjontaa. Koska meille ei ole oikein selkiytynyt mitä haluamme, päätimme mennä välitystoimistoon apua hakemaan. Kovin oli nuori ja kiireinen meitä palvellut neitonen. En tiedä kuunteliko hän toiveitamme, mutta hetken tietokonetta tutkittuaan hän kirjoitti lapulle osoitteen ja ilmoitti, että huomenna kello 11 hän esittelisi meille osoitteessa olevan asunnon ja että hän odottaisi meitä portilla. Siispä näkemiin ja hyvää päivänjatkoa.
Seuraavana päivänä navigaattori neuvoi meidät osoitteeseen ja jo 10 minuuttia ennen määräaikaa olimme asuinalueen sähköisesti toimivan portin luona odottelemassa. Kurkimme portin raoista pihan pysäköintialuetta ja istutuksia. Vaikutelma oli varsin siisti ja steriili. Kello tuli 11, tuli 11.20, mutta asunnonvälittäjää ei näkynyt. Muutama auto tuli portille, joka aukeni tulijalle ja sulkeutui välittömästi auton mentyä. Kokeilin vieressä olevaa pientä porttia, lukittu oli sekin. Tuli tunne, että olemmeko vankilan portilla, haluammeko asua näin suljetussa paikassa. Totesin, että lähdetään pois, tuskin välittäjä enää tulee, eikä tämä muutenkaan taida olla kotipaikkamme.  Koetun jälkeen aika vähäiseksi jäi luottamuksemme ainakin tähän asunnonvälittäjään. Mitähän seuraavaksi, odotukset eivät ole kovin korkealla.
Melko sekavissa ajatuksissa palasimme vanhaan talvipesäämme, johon on helppo tulla ja helppo lähteä. Onkohan meitä hemmoteltu liian hyvillä olosuhteilla.
                        
                    ***********************************************************

8 kommenttia:

 1. Toivottavasti seuraavalla kerralla onnistaa paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivon hartaasti minäkin, mutta varaudun myös pettymyksiin.

   Poista
 2. Suomalainen kiinteistönvälittäjä Habisol mainostaa palvelujaan Etelä-Ranskassa. Onko heistä mitään apua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Ina. Kävin Habisolin sivuilla ja vaikuttaa siltä, että he toimivat enimmäkseen kallishintaisessa Provencessa myyden asuntoja, aika vähän oli vuokrattavia. Tutkitaan aluksi tarjontaa täällä halvemmalla alueella.

   Poista
 3. Ei sitten ole palvelualttius sielläkään kaikkein parhainta. Toivottavasti löydätte mukavan asunnon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsintä jatkukoon. Kaikenlaiseen palvelun tasoon yritetään sopeutua :)

   Poista
 4. Jospa tuo oli Kohtalon oikku ja löydättekin jonkin kivemman paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisipa kohtalo puuttua peliin. Mitähän jatkossa seurannee.

   Poista