sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Kesäpäivien kulkua

Nyt on simpukka tyytyväinen Suomen suvessa veden äärellä. Päivät kuin lapsuuden kesinä, aurinkoa, rannan hiekkaa linnojen rakenteluun, hassuja uimahyppyjä, päivänkakkaraseppeleitä, kiviä, jotka maalaamme eläin- tai peikkohahmoiksi, mansikoita torilta ja metsästä, suut sinisinä mustikoista - Simpukkamummo ja tytöt. Onkimista laiturilla, järveltä virvelöity komea hauki, makkaroiden grillausta, lettuja ja mansikoita – Simpukkapappa ja pojat.
Saunomista ja uimista, kesäiltoja aamuyölle ystävien kanssa, suomalaisia ruokia, takakontissa tuotuja ranskalaisia viinejä ja rommikirsikoita.
Täällä takametsissä voi lainata samalla kortilla kirjoja ainakin neljästä lähiseudun kirjastosta. Ilman ennakkovarausta löytyy aika paljon talven aikana ilmestyneitä uutuuksia. Niitä on tullut ahmittua. Ehkä liikaakin, koska kirjojen nimet unohtuvat sitä mukaa kun saan ne luettua. Tänään terassilla aurinkovarjon alla luin loppuun Anneli Vainion kirjoittaman ”Kotini on linnani”. Melkein kuin olisin Ranskan kotikylässä kesken kaiken käynyt. Kirja kertoo kirjoittajan elämästä pienessä kylässä Etelä-Ranskassa.

6 kommenttia:

 1. Lomalla on ihana lukea; muulloin ei oikein ehdi.

  VastaaPoista
 2. HPY – Kirjojen lukemiselle tulikin yllättäen enemmän aikaa kun internet-yhteys katkesi muutamaksi päiväksi.

  VastaaPoista
 3. Siinä se kaikessa kauneudessaan, loma ja lastenlapset, Suomen kesä. Itse en ole vielä mökille ehtinyt, mutta kohta kohta..

  VastaaPoista
 4. Sirokko - Vielä on kesää jäljellä... Pian tulevat elokuun kuutamot, naatitaan.

  VastaaPoista
 5. Kirjasto on se mitä minä Suomesta eniten kaipaan. Miten ihana onkaan poiketa lähikirjastoon, tai vierailla vähän matkan päässä omassa lempikirjastossa... tai tilata kirjoja sieltä täältä ja hakea ne siitä kirjastosta, joka sattuu sopivasti matkan varrelle...

  VastaaPoista
 6. Mireval- Olen täällä Suomessa nauttinut kirjastojen annista. Lähin kirjasto on ruokakaupan vieressä. Kaupasta selviydyn varttitunnissa, mutta kirjastossa menee helposti pari tuntia. Sitten nopeasti kotiin kori täynnä kirjoja. Onneksi matkaamme takaisin Ranskaan autolla, takakontissa pino divareista ja kirjaston poistomyynnistä hankittua luettavaa.

  VastaaPoista