keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Luonto heräilee ja poikien touhuja


Eilen pilkahteli aurinko pilvien lomasta ja lämpötilakin nousi + 15 asteeseen. Osa pihan keltaisista krookuksista oli kukassa koivutuohisessa ruukussa olevan esikon luona. Huomasin myös tienvarren mantelipuun latvassa monta vaaleanpunaista kukkaa.
Rosen pihassa kaksi pikku vesseliä näytti pesevän mustaa autoa. Huikkasivat minulle kohteliaasti ”bonjour madame”. Iltapäivällä meillä oli jumppatunti Rosen kanssa. Mainitsin hänelle, kuinka kilttejä ja kohteliaita poikia olin nähnyt autonpesussa. Rose tuhahti, vai että kilttejä.
Rosen poika oli tullut vanhempiensa luona käymään. Oli ottanut mukaan 5 vuotiaan Paul-poikansa ja tämän kaverin Henryn. Alkuun pojat olivat juoksennelleet pihassa ja puutarhassa Kati-koiran kanssa. Jonkin ajan kuluttua Henry oli tullut sisälle ja kertonut, että Paul oli pissannut isänsä auton kylkeen. Rose kertoi, että auton kylkeä pitkin kulki märkä vana, taiteellinen siksak-kuvio vuoroin lähes ikkunan korkeudella, vuoroin pellin alareunassa. Paulia ei näkynyt missään. Henryltä oli kysytty, tekikö Paul tämän ihan yksin. Ei, kyllä minä vähän autoin. Rose oli ihmetellyt kuinka ihmeessä pikkupojat olivat yltäneet suihkuttelemaan melkein ikkunan korkeudelle asti. Henry oli kuvaillut kuinka se oli tapahtunut. Syyllisen oloinen Paul huudettiin esiin piilostaan. Nauruaan peittelevä, vihainen isä määräsi rangaistukseksi auton pesun. Varmuuden vuoksi sen molemmat kyljet.
Kun illansuussa tulin Rosen luota, kuulin lintujen kevätkonsertin, ylimmäisenä soi mustarastaan huilu. Jokohan kevät nyt tuli.

11 kommenttia:

 1. Eihän tuohon voi muuta sanoa kuin, että pojat on poikia ja nauraa päälle. Vaikka, kyllä minäkin olisin "riemastunut", jos meidän pojat olisivat autoon pissineet.

  VastaaPoista
 2. Kevatta on ilmassa, etenkin kun aurinko pilkahtaa hetkeksi pilvien lapi. Krookukset ja esikot ovatr mukavaa katseltavaa ja pian niita on joka paikassa. Samoin kuin pikkupoikia.

  VastaaPoista
 3. Minulla on kaksi vanhempaa siskoa ja yksi veli, yhdeksän vuotta minua nuorempi. Ihmetellen ihailin pikkuveljeni pissimisen taitoja. Noin vain, suit sait.

  Ja ihmettelen yhä talvipakkasella luojan anatomisia suunnitelmia ja tarkoitusperiä: miten helppoa on miesten hoitaa 'niitä' asioitaan tien vieressä jos pitkällä automatkalla tarvis tulee, kun taas naiset joutuvat joko pidättelemään hätäänsä tai kärsimään purevasta viimasta kun joutuvat riisumaan itsensä puoliksi alastomiksi. Ei käy tasan... :)

  Pikkupojilla on ollut hauskaa, harmi että lopulta tuli jälkipyykin aika. Mutta kai kasvatus on tarpeen :)

  VastaaPoista
 4. Täälläkin mustarasta jo vähän äänteli tänään , kun aurinko paistoi. Tuota kuvaa katson kateudesta vihreänä ja sinisenä ja keltaisena:D

  VastaaPoista
 5. Pojat keksii aina, miksei tytötkin. Aina tekemisistään saa vastata, siitä oppii.
  Mutta voi jukran pujut! Siellä on kevät pitkällä, krookukset ja mustarastas.

  VastaaPoista
 6. Vihreatniityt ~
  Mitäpä sitä muutakaan voi kuin nauraa poikien kepposelle. Viisivuotiaat keksivät kaikkea mahdollista ja toteuttavat ideansa välittömästi.

  hpy ~
  Hurmaavaa on kevään tulo ja viisivuotiaat poikakaverit.

  Lastu ~
  Tässäkin asiassa naiset ovat heikommalla. Mistähän löytyisi se Pelle Peloton, joka keksisi laitteen ongelmaan. Jos tilanne olisi päinvastoin, ratkaisu olisi jo olemassa.

  Famu ~
  Ihan pian on kevät sielläkin, sulavan lumen tuoksu, siniset, pitkät illat.

  aimarii ~
  Tekonsa seuraukset saivat pojat pian kärsiä. Isä oli pitänyt vakavan puhuttelun aiheesta ja auton pesurangaistus astui voimaan heti. Paul, joka oli idean keksinyt, sai vielä lisärangaistuksen. Piti kertoa tekosensa äidille ja lisäksi viikon porttikielto tietokonepeleihin.

  VastaaPoista
 7. Ihanat krookukset! Mukava, että muistutit keväästä, joka kyllä tulee, vaikka vielä pihapolkuja reunustaa puolentoista metrin lumivallit, kun polkuja on lapioitu nyt jo pari kuukautta jatkuneen pakkasen ja lumentulon ajan.

  VastaaPoista
 8. Meillä on vaan mustarastas ilman krookuksia. Ja pikkupoikia, niitä riittää (koulut lakossa) ja paukkupommeja räjähtelee joka nurkalla kun tänään (kai) on mouloud-juhla. Mutta aurinko paistaa.

  VastaaPoista
 9. Ellinoora ~
  Ohoh, onpas siellä lunta polkujen varrella. Kuntokuurista käy lapiointi. Vieläköhän juhannussaunasta voi hypätä lumeen kieriskelemään :>)

  Sirokko ~
  Joko lakkoilu on alkanut Algeriassakin. Täällähän se tuntuu olevan enempi sääntö kuin poikkeus.

  VastaaPoista
 10. Pojat on poikia ;)

  Vai nousi lämpötila siellä +15 asteeseen. Täälläkin nousi, mutta miinus 15 asteeseen. No nyt on kyllä luvattu vesisadetta - ennenkuin alkuviikosta taas kylmenee. Krookuksia saadaan odotella ....

  VastaaPoista
 11. Ina ~
  Huippukylmän jakson jälkeen saattaa –15 astetta tuntua lähes lämpimältä. Toivottavasti pian Suomessakin päästään reilusti plussan puolelle.

  VastaaPoista