tiistai 4. toukokuuta 2010

No onkos tullut talvi

Varsin kesäisen jakson jälkeen on taas palattu ruotuun. Mittari näyttää -1 astetta ja 130 km/t puhaltava pohjoistuuli viskoo räntää päin naamaa. Autokin on saanut hennon lumipeiton. Onneksi ei ole pakko lähteä mihinkään. Sääliksi käy puutarhojen juuri avautuneita ruusuja ja tietysti kirsikoita. Eilen lenkillä kuvasin tuon kukan naapurin portin pielestä. Tänään myrskytuuli lie sen jo maahan riipinyt. Toivottavasti nupulla olevilla on parempi tuuri. Lähes koko viikoksi on luvattu kylmää. Katsoin äsken tv-uutisista, että paikoitellen lunta oli tullut jopa 20 cm. Eipä osanneet meteorologit ennustaa näin rajua takatalvea. Onneksi pian päästään Suomeen ja saunaan lämmittelemään.


**************************************

14 kommenttia:

 1. Voi kun ihana ruusu. Sääli jos se on jo mennyt....

  VastaaPoista
 2. Täällä ei sentään lunta ole tullut, mutta yhtäkkiä on niin koleaa. Ja eilen juuri ostin uudet espadrillet ja niitä niin innoissani testailin! Nyt on taas villasukat jalassa...

  VastaaPoista
 3. Jopa nyt jotakin. Täällä sataa vettä, on kuitenkin plussan puolella. Toivottavasti moinen ilmavirtaus pian katoaa sieltä!

  VastaaPoista
 4. Meillekin taisitte puhaltaa viileää vettä, onneksi ei sentään räntää.
  Lähdettekö te jo toukokuussa Suomeen?

  VastaaPoista
 5. Ja miten oli kevät ja lämmin siellä vähän aikaa sitten... onko tämä viima ja kylmyys poikkeuksellista?

  Sadan asteen löylyt odottavat Suomessa. Hiki virtaa ja kesä tuoksuu.

  Muuten: venepaikkamme vieressä mantereella viettää lomapaikassaan suomalais-ranskalainen pariskunta kesää. Tunnetko heidät ;). Ovat oikein mukavia.

  VastaaPoista
 6. 20 senttia lunta! Meilla paistaa aurinko vaikka muuten tuntuu kylmalta. Varjossa mittarini mukaan noin 13°! Ai etta te siella etelassa vietatte ihmeellista kevatta!

  VastaaPoista
 7. No saunahan se olisikin tepsivä konsti noihin ilmanaloihin :)

  Tuota sinun blogiluetteloasi katsoin... Jos haluat myös kuvat näkyviin, se hoituu Bloggerin My Bloglist - valikosta, sieltä minne menet aina kun lisäät uuden blogin listallesi. Muistaakseni siellä rastitetaan laatikko nimeltä icon ja kuvat tulevat näkyviin. Sain aikanaan opastusta blogikavereilta. Kuvan kanssa kaunihimpi:)

  VastaaPoista
 8. Lezzie ~
  Pahoin pelkään, että ruusu on mennyttä. Onneksi jäi edes kuva ja oksiin paljon uusia nuppuja aurinkoa odottamaan.

  pinea ~
  Eläköön villasukat, toppatakki ja pipo!

  Famu ~
  Poikkeuksellisen viileä virtaus yllätti, jopa Rose-naapurin, joka varoitti, että vasta 13.5 jälkeen, kun ”les saints de glace” (jään pyhimykset) ovat viettäneet nimipäivänsä, voi laittaa kasveja maahan. Sortui silti itse ostamaan aika tavalla kukkia pihalleen ja niitä yrittää harsoilla peitellä.

  Sirokko ~
  Voi, sinne astiko Siperian tai Jäämeren tuulet sateen toivat. Joo, toukokuun loppupäivinä tämä karavaani Suomeen lähtee.

  Lastu ~
  Emme taida tuntea naapureitanne jos ovat talvet Ranskassa. Täytyypä kuulostella. Tunnemme Etelä-Suomesta yhden suomalais-ranskalaisen pariskunnan, jolla on kesäpaikka Savonmualla. Tosin ovat siellä lähinnä viikonloppuisin.

  hpy ~
  Kun puhutaan etelän keväästä, ei ensimmäisenä tule mieleen räntäsade ja jäätävä tuuli. Niinpä vain saimme senkin kokea. Kiva, että teillä on päivänpaistetta. Eiköhän se lähiaikoina palanne tännekin.

  Rita ~
  Kiitos neuvostasi. Noudatin heti sitä ja voilà! Paljon paremmalta näyttää.
  Ensimmäisellä viikolla Suomessa saunon pois talven kylmyydet joka aamu ja ilta.

  VastaaPoista
 9. Aamulla satoi täälläkin räntää, kylmä viima puhaltaa. Toivottavasti saamme lämpimän kesän.

  VastaaPoista
 10. Unelma ~
  Lämmintä kesää toivon minäkin, laineiden liplatusta kotijärvellä, valkeita poutapilviä taivaan sinessä, koivuvastan tuoksua, valoisia öitä…..

  VastaaPoista
 11. Heh - Se onnistui. Kuvien laitto siis. Voilà :)

  VastaaPoista
 12. Rita ~
  Rasti ruutuun ja kuvat ilmestyivät. Ihan helppoa oli, kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 13. Hui! Takatalvi on kurjaa, kun on jo tottunut keväiseen lämpöön. Siellä onkin raju muutos.
  Tervetuloa vaan Suomeen ja saunan löylyihin.Kovin lämmintä ei vielä ole ollut, mutta eiköhän se tästä.

  VastaaPoista
 14. Aimarii ~
  Suomessa saa sataa vettä tai räntää! Ei haittaa. Kunhan sauna vain lämpiää. Sitä odotan.

  VastaaPoista