lauantai 1. toukokuuta 2010

Satumaasta avaruuden kautta sateeseen

                                                Karnevaalit
  

 
Tuskin countrybileet olivat ohi kun alkoivat kevätkarnevaalit.  
Pienen kylämme aktivistit yhdessä lasten ja heidän vanhempiensa kanssa järjestivät iloisen satuhahmoisen kulkueen kylän kaduille ja kujille. Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa.


Satuhahmojen maailmasta oli vain pieni harppaus avaruuteen.
Sinne pääsimme bussilla seniorikerhon mukana. Vietimme helteisen päivän Toulousen ”avaruuskeskuksessa” (la cité de L’espace). Oppaan johdolla kuljimme kohteesta toiseen, kiertelimme keskusaukiolla olevassa avaruusaluksessa, muutamat meistä pääsivät pomppimaan kuukävelyä. Teimme kaksi avaruusmatkaa ilmastoiduissa planetaarioissa. Pehmeillä tuoleilla puolimakuulla saimme katsella yläpuolellamme kaareutuvaa taivaankantta. Sen planeettoja, tähtisateita, linnunrataamme ja lukemattomia galakseja. Kuuman ulkoilman jälkeen pimeässä planetaariossa kuului vaimeaa kuorsausta. Toisessa planetaariossa saimme nenällemme silmälasit, joiden avulla tunsimme olevamme mukana NASAn avaruussukkulassa amerikkalaisten astronauttien joukossa. Epätoivoisesti yritin väistellä syliini leijailevaa avaruuspukuista isoa miestä. Huhhuh.Nämä lieriöt eivät kuulu avaruusohjelmaan, vaan ovat kylämme viiniosuuskunnan viinisäiliöitä.

       Sinisävyiset iirikset ovat jo kuihtuneet. Nyt ovat vuorossa nämä punertavat kukat.

Ehdin vielä napata kuvan tästäkin puusta, joka jo tänään on sateen harmaannuttama.
Sumu on kietonut maiseman syleilyynsä ja tummat matalalla laahaavat pilvet pisaroivat kesän alkaneeksi. Aurinko lähti lomalle.

                                       ************************************

8 kommenttia:

 1. Varmasti hauska virtuaalikokemus astronauttien kanssa. Minä haluaisin kokeilla kuukävelyä, edes hetki ilman elopainoa, tosin sen jälkeen tuntisi itsensä varmaan kahta painavammaksi..
  Ihania kuvia tuolla alempana, unikkopellot on uskomattoman kauniita. Koivu ja sanamökki, asuukohan siellä muitakin suomalaisia kuin te..

  VastaaPoista
 2. Sirokko ~
  Avaruudessa oli mukava pistäytyä ranskaa puhuvien amerikkalaisastronauttien kanssa.
  Olemme kylän ainoat suomalaiset, itse asiassa ainoat skandinaavit. Joten koivu ja mahdollinen sauna ovat mystiikkaa.

  VastaaPoista
 3. Meillakin on satanut pikkasen mutta nyt aurinko loistaa taas melkein siniselta taivaalta.

  VastaaPoista
 4. hpy ~
  Ai sinnekö se aurinko karkasi. Täällä nyt iltamyöhällä enää + 5 astetta ja vettä satelee. Toivottavasti se ei muutu yöllä lumeksi.

  VastaaPoista
 5. Kiitos taas tästä kuvatarinasta!
  On hauska päästä blogisi kautta katsomaan jännitäviä paikkoja. Toivoisin Suomeenkin karnevaaliaikaa. Se näytää niin iloiselta.

  VastaaPoista
 6. Saunaan ja Suomeen! Kuulostaa juuri siltä kuin on. Maanpäälliseltä paratiisilta. Ei silti, etteivätkö nämäkin ranskalaiset kyläkarnevaalit ja elämänilot sitä olisi :).

  Hyvä Suomi! Hyvä Ranska! Hyvähyvä Simpukka!!

  VastaaPoista
 7. Hih, ihan riemastuttava postaus :)

  VastaaPoista
 8. Famu ~
  Tuollaiset pienet talkootyönä toteutetut kevätkarnevaalit sopisivat hyvin suomalaiseenkin kylään.

  Lastu ~
  Juuri niin. Vive la France, vive la Finlande, vive le Sauna, vive la Lastu!

  Rita ~
  Kiitos! Hauskaa oli satuhahmojen tanssivassa kulkueessa. Kotiin tultua huomattiin, että oltiin värikkäiden serpentiinien ja konfettien koristamia.

  VastaaPoista