keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Näkemiin Ranska

Noin viikko sitten ranskalainen Orange-Wanadoo päätti puolestamme, että nyt on tauon paikka. Otti ja katkaisi yhteydet nettiin ihan varoittamatta. Yhtä lailla yllättäen tänään yhteys toimii taas, tosin pelottavan hitaasti.
Enpähän roikkunut netissä vaan tein lähtövalmisteluja Suomenmatkaa varten. Meille kun ne valmistelut ovat hieman enemmän kuin laukun pakkaaminen, joka onkin projektin helpoin vaihe.
Asumme Ranskassa tilavassa kalustetussa omakotitalossa, jota ympäröi suhteellisen iso piha ja puutarha. Emme omista taloa vaan olemme vuokralaisia ja samalla vähän kuin talonmiehiä. Talon omistajaperhe asuu Wienissä. He viettävät täällä vain kesälomansa, eli noin 2-3 viikkoa, useimmiten elokuussa.
Kevätmuutto alkaa siitä, että keräämme ja pakkaamme laatikoihin eri puolille taloa levittämämme henkilökohtaiset tavarat. Pesemme ja varastoimme matot, talvivaatteet, liinavaatteet jne.… Pihalla kitkemme parit kukkapenkit ja leikkaamme nurmikon, johon työhön kuluu helposti puoli päivää. Kaapit tyhjennetään ja pestään, muutenkin talo siivotaan lattiasta kattoon omistajien tuloa varten. Unohtamatta autotallia ja ulkovarastoa. Onneksi uima-allas oli mennyt epäkuntoon viime kesänä, joten sitä ei tarvitse toistaiseksi hoitaa.
Talon omistajat ovat olleet meihin tyytyväisiä ja toivovat, että tämä käytäntö jatkuu. Ei meilläkään ole valittamista. Saamme jättää tavaramme yhteen huoneista ja maksamme vuokran vain siltä ajalta kun olemme täällä. Keväisin saamme herkutella puutarhan kirsikkasadolla ja syksyllä meitä odottavat viinirypäleet, omenat ja kvittenit. Viikunat, luumut ja päärynät taitavat päätyä lintujen herkutteluhetkiin.
Talon siivouksen ohessa on ostettu viemisiä, haettu viinitilalta juomia kesäilloiksi, annettu läksiäislahjat muutamalle lähimmälle ystävälle ja naapurille. Ranskanryhmän kanssa pidimme suomalais-englantilais-ranskalaiset nyyttikestit opettajamme luona. Osa tavaroista on jo autoon pakattu. Tämä kaikki aherrus tapahtui lähes +30 asteen lämmössä. Kohtalon ivaako kylmän jakson jälkeen. No olkoon vaikka mitä, mutta huomenna auton nokka kohti suloista Savonmuata. Viikon päästä nähdään löytyykö viimekesäinen mokkula sieltä pöytälootasta ja onko valmiina palvelukseen.

                            *********************************

11 kommenttia:

 1. Hyvää ja turvallista matkaa teille.
  Kirjoitatko Suomestakin?

  VastaaPoista
 2. Onpa sattunut loistava järjestely! Ja molemmat osapuolet ovat ilmeisen tyytyväisiä :)
  Hyvää Suomen matkaa ja tervetuloa taas syksyllä takaisin!

  VastaaPoista
 3. Stazzy ~
  Kiitos, vienkö terveisesi Savvoon.


  Vihreatniityt ~
  Kiitos. Sadepäivinä lukemisen lomassa yritän kirjoitella. Jos vain mokkula toimii ja pääsen nettiin.


  pinea ~
  Kiitos. Järjestely tuntuu lähes lottovoitolta. Etsimme alkuun taloa, jonka olisimme ehkä ostaneet. Pankkikin lupasi auttaa rahoituksessa. Sitten eräänä iltana satuimme samaan kyläpaikkaan nykyisen vuokraemäntämme kanssa. Hän tuli juttelemaan ja ehdotti talonsa vuokrausta. Huvittaa vieläkin kun tenttasimme häntä sanakirjan kanssa. Pilailiko hän, olimmeko ymmärtäneet oikein, miksi hän tarjosi taloaan meille, tuikituntemattomille.

  VastaaPoista
 4. Hyvaa matkaa vaan, ja tervetuloa takaisin sitten kun tulette.

  VastaaPoista
 5. Olettepa olleet ahkeria kuin muurahaiset ja mehiläiset. Kuulostaa kivalta tuo teidän järjestelynne.

  Vae että Savvoon? No sanotaan sitten että silivuplee :D

  VastaaPoista
 6. Olettepa tosiaan SATTUMALTA löytäneet hyvän järjestelyn tuon asunnon kanssa, eikä huolta jatkostakaan, hieno juttu!
  Oikein hyvää matkaa ja terveisiä Savoon!

  VastaaPoista
 7. hyvää matkaa, mukavaa oleskelua Suomessa ja tervetuloa syksyllä taas takaisin Ranskanmaalle!

  VastaaPoista
 8. Teillähän on mukava järjestely tuossa asuntoasiassa. Tuollaisen asunnon minäkin haluaisin talveksi, esimerkiksi Espanjasta. Kylmät talvisäät ovat minulle nykyään kauhistus, sydän ei tykkää.

  Tervetuloa Suomeen ja hyvää kesää!

  VastaaPoista
 9. Myö ollaan vielä Keravalla mutta aika äkkiä tulloo Niemen muuttoaato ja viep pöyvvän ja tuolit ja vähän muutaen Savvoon. Kiva uatella sinuva siellä, suattaa olla että arvuuttelen joka toesta immeistä Simpukaks. Tulloo semmonen henkinen yhteys :).

  On teillä hyvä yya-sopimus tuon ranskalaesen perheen kanssa. Siivoomistahan se tietää jotta kelepoo, mutta ossoohan sitä sittäe ku tarvis on. Hammasharjalla minä tien tiällä lähtösiivousta, toeset sannoo jotta ota luuta kättees mutta pittää miettiä... Se on niin iso etten ossoo välttämättä hallita.

  Ihanoo kessee sulosessa Savonmuassa ni sulle ku mullekkii ja elämänkumppaneille kanssa :)

  Joko oot kalakukon ostana?

  VastaaPoista
 10. hpy ~
  Kiitos. Hyvin meni matka. Toivotaan paluumatkan syyskuun lopussa sujuvan samaan malliin.

  Rita ~
  Kiitosta vuan. Savvoonpa hyvinnii.

  Sirokko ~
  Mukavia asunto-yllätyksiäkin sattuu. Kerrotaan terveiset Savon asujille.

  Airelle ~
  Kiitos. Viileästä ilmasta huolimatta vastaanotto on ollut lämmin.

  Unelma ~
  Kiitos. Olemme tosi tyytyväisiä Ranskan asunto-oloihimme. Emme haaveile enää omasta talosta ja velkataakasta Ranskassa.

  Lastu ~
  On ne hammasharja ja hammastikku hyviä siivousvälineitä hampaelle ja huushollin muuttosiivoukseennii.
  Kalakukko on ostamata kun jäin suustan kiinni niin monneen paekkaan ennen Kuopijota. Partasen kukkokaappa kerkis männä kiinni. Kotjkylän kaappias lupas hommata muikkuja ens viikolla. Tienpähä niistä patakukon. Kalakukkoo en ossoo oekein tehä. Se ryökäle ku laalaa kaekki sisälmyksesä pitkin uunin pohjoo.
  Lepposia kesäpäeviä teilleki sekä suareen että kaapuntiin.

  VastaaPoista