sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Talvimatkailua
Ensi tiistaina aamulla kello 5.30 linja-auto lähtee apteekin edestä kyydissään 30 kolmannen iän kerholaista, joista kaksi on suomalaisia muukalaisia, loput 28 ranskalaisia alkuasukkaita. Matkan kohteena ovat Barcelonan välkkyvät jouluvalot ym. nähtävyydet.
Tämä muukalainen ihmettelee kuinka saa itsensä ylös sängystä 4 tuntia ennen heräämistä. Säätiedotus lupailee mahdollisia lumikuuroja. Muukalainen näkee itsensä TV:stä viime aikoina tulleissa kuvissa, joissa riittää lunta, liukkautta ja kaaosta moottoriteillä. Jonoja, jotka eivät etene mihinkään suuntaan, santarmit kantamassa matkustajille vettä ja patonkia. Jos se ihme kuitenkin tapahtuu, että pääsemme Barcelonaan, taskuvarkaat onnistuvat viemään lompakkoni, vaikka kuinka hyvin sen kätkisin.
Ihana lähteä reissuun kunnolla peloteltuna.

                         ********************************************************

9 kommenttia:

 1. Mitä on matka ilman jännitystä. Muista vaan pakata villapaitoja ja -sukkia laukkuun eväiden kera, jos vaikka juututte tielle - ja rahat taskuun. Seurailen uutisia:)

  VastaaPoista
 2. Tottahan kannattaa varautua vaikeuksiin vaikka niitä ei tulisikaan. Jos olisi iltamatka meikätyttö olisi pulassa. Aamulla nousen ihan miten aikaisin tahansa.

  Buen viaje :)

  VastaaPoista
 3. Oi, miten jännittävää! Toivon kuitenkin matkasi sujuvan ilman vastuksia. Oikein hyvää ja elämyksellistä (tarkoittaa hyviä elämyksiä) matkaa!

  VastaaPoista
 4. Onpa huikea maisema. Nykysäillä matkustaessa kannattaa olla realistinen optimisti, jollaiselta kuulostat. Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 5. Enta jos lunta ei sittenkaan tule? Onko matka silloin pilalla?

  VastaaPoista
 6. Kuopijjosta lähtöö justiisa nyt tuhatmiljoonoo hyvänmatkan toevotusta ootpa missä tahhaasa. Jos on moottortie tukossa, ota pala suklaata tae kokonaenen rivi, ja sitä ennen haakkase oekeen mojova pala patonkia. Ja miten mukavan lämpöstä on paenaetuva oman miehen kylykeen, ellee yhessä vastamäet ja myötä-. Hyvin kaekk' sujjuu. Barcelonan joulunhan meillekkii näätät, kuha kojttiin piäset. Sitä outellessa heiluttelen peukkoloeita :)

  VastaaPoista
 7. Saattekin sitten puhua ranskaa muiden matkustajien kanssa. Hauskaa ja turvallista matkaa!

  VastaaPoista
 8. Tuliko seikkailumatka? Uutisista olen nähnyt, miten koko Eurooppa on lumen valloittama. Paikon on jo isoja ongelmiakin yhä paksuuntuvista kinoksista.
  Toivottavasti reissu meni turvallisesti.
  Hyvää joulua.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille hyvän matkan toivotuksista.

  Sirokko ~
  Hyvin piilotin rahat. Ei niitä taskuvarkaat löytäneet, tuskin löysin itsekään.

  Rita ~
  Ihan turhaan jännitin aikaista herätystä sillä bussiin päästyäni sain jatkaa unia.

  Famu ~
  Täytyy myöntää, että reissu ylitti odotukset.

  Liisa ~
  Näissä Etelä-Ranskan vuorimaisemissa sielu lepää, niin päivänpaisteessa kuin usvassakin.

  Hpy ~
  Matkan aikana oli kotinurkille satanut ensilumen, pakkastakin kertoivat olleen yli 8 astetta. Ojan penkoilla sitä ehdimme vielä nähdä. Juuri sopivasti kruunaamaan kotiinpaluun.

  Lastu ~
  Kyllä ne sinun tuhtmiljoonoo toevotusta kantoivat hyvin koko porukan, kaikki olivat matkaan tyytyväisiä. Yritän tehdä lähiaikoina pienen matkaraportin, kunhan ensin karsin kaikki ylisanat pois.

  Vihreatniityt ~
  Meille puhuttiin ranskaa ja mekin sitä puhuimme. Kanssamatkustajat väittivät jopa ymmärtäneensä mitä sanoimme.

  aimarii ~
  Kaikki meni niin hyvin kuin mennä voi. Ainahan jotain pientä sattuu, mutta se vain piristää.
  Jouluaatoksi luvataan lunta näihinkin maisemiin. Hassua, sillä vain sinne pohjoiseen kuuluu valkea joulu.
  Sinulle myös oikein hyvää joulua.

  VastaaPoista