torstai 5. tammikuuta 2012

Luonnonvoima
Tämä tuuli, tämä pelottava tuuli. Vihapäissään se repii maasta puita juurineen. Se heittelee niitä ihmisten, talojen ja autojen päälle. Se pudottaa katolta tiiliä, sen voima on armoton. Pilvet ja sade kiitävät vaakatasossa, sinitaivas vilahtaa.

Kyllä, kyllä, noudatan ohjeita. Pysyttelen sisätiloissa, suljen ikkunaluukut. Kuuntelen tuulen ulvontaa, kuuntelen ambulanssin tai paloauton ulvontaa. Katselen kun sähköt sammuvat ja syttyvät.

Aamupäivällä huomasin pohjoisella taivaalla sateenkaaren. Se on pysytellyt paikallaan koko päivän.

Pian pimenee ilta. Mitä sateenkaarelle tapahtuu kun aurinko on mennyt mailleen.

                             **************************************************

12 kommenttia:

 1. Tuo samainen tuuli on meitäkin kiusannut. Ovikoriste lensi kaaressa tielle ja samoin puutarhatonttuni meni rikki. Nyt on jo tyynempää.

  VastaaPoista
 2. sateenkaari meni nukkumaan, työ oli tehty kun pimeä tuli! On teilläkinm tuuli raivoaan purkanut niinkuin meillä täällä.
  Oikein hyvää ja murskyttömämpää loppiaista!

  VastaaPoista
 3. Kaunis sateenkaari, toivottavasti se nyt ennustaa säätilan muuttumista.

  Täälläkin satoi vettä yöllä, mutta huomiseksi on jo luvattu talvisempaa pakkassäätä.

  VastaaPoista
 4. Eilen tosiaan tuuli pikkasen tavallista enemman, mutta tanaan tuuli onhiljentynyt ja taivas on ainakin ikkunastani katsottuna sininen. Hyvaa tulossa uudelle vuodelle. Niin voi ainakin toivoa.

  VastaaPoista
 5. Vihreatniityt: Voi tonttuparka, miten huonosti kävi. Meillä tuuli repi seinästä irti monen metrin mittaisen murattiköynnöksen paksuine runkoineen ja juurineen.

  Ellinoora: Sateenkaari pysytteli koko päivän paikoillaan. Pilvet vain vyöryivät sen edestä ja takaa.

  mummeli: Koko yö meni tuulen metelöintiä kuunnellessa. Unettoman yön jälkeen oli ihana nukkua päiväunet auringon paistaessa suoraan sängylle.

  Unelma: Toivottavasti tuo outo sateenkaari ennusti hyviä aikoja. Siellä pohjoisessa odotetaan pakkasia, täällä mimoosat aukovat nuppujaan.

  hpy: Korsikalle matkatessaan tuuli vain yltyi, puuskissa jopa 200 km/h. Toivottavasti väsyi matkallaan ja meni talviunille.

  VastaaPoista
 6. Hui hurjaa sentään! Joka puolella tuntuu olevan melkoiset myrskyt, ei kuitenkaan näillä seuduin. Vain lunta on tullut reippaanlaisesti, vaan ei ongelmaksi asti.
  Sateenkaari taisi nukahtaa auringon syliin.

  VastaaPoista
 7. Voin sanoa ettei tuuli paljoa matkalla väsynyt. Tuossa meidän rannalla puuskat olivat viedä mennessään -ja aallotkin melkein, kun nousivat rantakadulle asti.
  Nyt vaan kuulostellaan koska lähtevät kattotiilet..

  VastaaPoista
 8. Olen viime viikkoina kokenut monta vähäunista yötä myrskyn raivotessa. Täälläkin on ollut yksi ulosmenemisvaroitus. Harvinaista täällä kuitenkin. Olipa vahvatekoinen sateenkaari:)

  VastaaPoista
 9. aimarii: Ihanaa, että jossakin on luonnonrauhaa. Toivottavasti myrskyt eivät löydä sinne, vain lempeät tuulet puhaltakoot seuduillanne.

  Sirokko: Voi, sinnekö se peijooni nyt tuli riehumaan. Jospa se matkallaan puhaltaisi ilman laatua paremmaksi.

  Famu: Siellä meren rannalla myrskyn raivon ja voiman näkee ja kuulee. Lisänä vielä aaltojen pauhu. Eipä ihme, että unet karkaavat.

  VastaaPoista
 10. Toivon, että sateenkaaren toisessa päässä on aarre, joka teitä odottaa. Juu, on se, vaistoni sanoo niin :).

  Joko myrsky on laantunut? Terveisiä Kallaveden rannoilta. On tyyntä ja pakkasta mukavasti. Tulimme iltalenkiltä ja katselimme kuuta ja kuuntelimme hiljaisuutta.

  Hyvää vuodenjatkoa :)

  VastaaPoista
 11. Lastu: Toivon hartaasti, että vaistosi on oikeassa ja sateenkaaren päästä löytyy meille uusi pikkuriikkinen kotikulta.
  Myrsky meni menojaan, nautimme taas päivänpaisteesta.
  Kunhan pääset pilkille, hihkaise avannosta terveiseni Kallaveden kaloille.Luulenpa, että niitä naurattaa...

  VastaaPoista