maanantai 2. huhtikuuta 2012

Vähemmän positiivistaHyvää mieltä tuovia positiivisia asioita on helppo listata. Mutta kuinkas onnistuu negatiivisten asioiden luettelo.  
Sain HPY:ltä  ideoimansa hauskan haasteen. Jos oikein ymmärsin, tarvitsee vain kertoa kolme pientä arkista asiaa, jotka jotenkin ärsyttävät tai suututtavat ja lähettää haaste eteenpäin kolmelle bloggaajalle.
Joten teidät kolme on haastettu mukaan: 
Oma murmur-listani:
1.    Kampaajat, jotka leikkaavat hiukseni liian lyhyiksi, vaikka pyydän vain niskatukan siistimistä. Saksien viuhunassa, kuin huomaamatta tukkaa katoaa sivuilta ja päältä.                                                                                                                         
2.    Erään supermarketin hinnoittelusysteemi. Tuote on tarjouksessa, mutta kassa ”ei sitä tiedä” vaan perii täyden hinnan.  Kun asiakas huomauttaa virheestä, kassa ei voikaan sitä korjata vaan asiakkaan täytyy etsiä keskuskassa ja jonottaa sinne. Siellä kuitti tutkitaan ”suurennuslasin” kanssa ja vielä puhelimitse varmistetaan oikea hinta.  Ennen kuin rahat luovutetaan asiakkaalle, hänen täytyy allekirjoittaa kuittaus palautuksesta. Kuuluisasta ranskalaisesta kohteliaisuudesta ei tietoakaan. Kerran tai kaksi voi ymmärtää tahattomaksi virheeksi, mutta kolmas kerta oli liikaa. Käymme muualla ostoksilla. 
3.    Piittaamaton roskaaminen. Perhe istui penkillä 2 metrin päässä roskapöntöstä syömässä jäätelöä. Lähtiessään koko joukkue heitti paperit ja jäätelötikut maahan penkin ympärille.


                                                                    
                         *********************************************

24 kommenttia:

 1. Numero 3 arsyttaa minuakin. Ykkonen ei ollenkaan, silla en kay kampaajalla. (Ja sen kylla huomaa!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvakoot nyt minunkin kutrini kesään ja Suomeen asti. Sieltä löytyy tuttu kampaaja minun makuuni.

   Poista
 2. Haa kiitos haasteesta, ei pitäisi olla vaikeaa minun löytää jäpätettävää.

  VastaaPoista
 3. Minulla on ollut vuosikausia vakikampaaja, niin ei tule yllätyksiä.
  Tuo laiskuus roskien suhteen on ärsyttävää. Täällä maalla näkee usein, miten pahviset kahvimukit, kaljatölkit ym on vain heitetty auton ikkunasta ulos. Ei olisi iso vaivaa pitää autossa pientä muovipussi roskia varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvästä kampaajasta kannattaa pitää kiinni. Luulen, että ranskalainen kampaaja ei osaa käsitellä meikäläisen ohutta hiuslaatua.
   Luonnon roskaaminen kuvastaa tämän päivän ihmisten itsekästä ja piittaamatonta asennetta. Suomessa oli aikaisemmin tienvarsitalkoita, joihin mm. koululuokat osallistuivat. Eipä taida enää olla.

   Poista
 4. Samat ärsytyskynnyksen ylittäjät nämä kakkonen ja kolmonen. Minä en jaksa kaupoissa hintoja seurata, mutta puoliso joka käy yleisimmin ostoksilla, on usein joutunut samaan tilanteeseen kassalla. Epäreilua on, että seliselit saa (tieto ei kassalla, ei järjestelmässä, ei ole luettu päivän tarjouslistaa jnejne) asiakas aina uudelleen.
  Roskaaminen on tylsää, jopa Mäkkärin annoskuoret heitetään auton ikkunasta kadulle liikennevaloissa! Kahvipahvimukeista nyt puhumattakaan, niitähän pyörii kadunvarret täynnä. Ja roskiksia on vähän päästä. Ei vaan jakseta, ei vaan viitsitä. Kotona on varmasti aina joku, joka siivoaa, vai?

  NO, koiran jätöksistä viriää kevään myötä taas oma keskustelunsa sanaonvapaa-palstoilla. Sepä siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähes 60 euroa yhteensä saatiin pelastettua kun huomattiin ja huomautettiin virheellisistä hinnoista.
   Tosiaankin, pian käyvät hurskaat keskustelut kuumina kun päästään syyttämään koiria ja kissoja ympäristön sotkemisesta.

   Poista
 5. Kiitän haasteesta. Kerrankin SAA valittaa ja sitä oikein pyydetään. Hyvä haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on hyvä ja hauska haaste. Kiva, että otit sen vastaan.

   Poista
 6. Kiitos haasteesta. Käyn ensin naputtamassa sydänhoitajalle päällimmäiset. Siellä saa purkaa sydäntään, täällä blogissa siihen annetaan "lupa" harvemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on valituslupa annettu, joten antaa palaa. Joskus helpotta kun saa marista, eikä tarvitse hautoa ärsyttäviä asioita sisällään.

   Poista
 7. Mollisoinnut on hyvä välillä laulaa ulos. Ilo ja harmi ovat yhteistä omaisuutta. Jakoon vaan, niin helpottaa. Hui, en ole koskaan muistanut tarkistaa kassakuitteja. 60 euron menetys olisi tosi paljon. Hyvä että äänestätte jaloillanne. Niin tekisin minäkin jos vastaavaa kokisin. Huomisen kauppalaskun luen tarkasti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen sen verran viisastunut, että varmistan kassalta tarjoustuotteen hinnan ennen maksamista.
   Viimeinen ostos siitä marketista oli teräksinen vedenkeitin, jonka alkuperäishinnasta oli 15 euron alennus. Sen rahan edestä kannatti valittaa ja hyvin laite toimii:).

   Poista
 8. Roskaaminen on tosiaankin ihan uskomatonta. Kun esikoiseni meni täällä kouluun ja söi lounaalla nurmikolla patonkia ym. kaverit heittivät kylmästi kaikki roskat cocis tölkkejä myöten nurmikolle. Poikani oli ihmeissään kun tuli kotiin ja vannotti että oli itse vienyt omat roskat roskikseen, ei kuulemma ollut voinut heittää niitä maahan. Onneksi ainakin joku on Suomen koulu- ja kotikasvatuksesta mennyt perille. Ja tietääkseni ainakin jotkut koulut Suomessa edelleenkin keräävät roskia yhdessä, ainakin poikamme ala-asteella näin tehtiin. Hauskaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hauskaa pääsiäistä myös sinulle.
   Olipa mukava lukea, että poikasi ei suostunut roskaamaan nurmikkoa, vaikka kaverit niin tekivät. Hän on oiva esimerkki ranskalaisnuorille.

   Poista
 9. Samat asiat kiukuttavat minuakin. Kassalla on Suomessakin oltava tarkkana tarjoushintojen suhteen, muuten peritään usein normaalihinta. Leppoisaa pääsiäisenaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle, oikein hyvää pääsiäistä.
   On siis yleismaailmallinen ilmiö tuo informaatiokatko tarjoushinnoittelijan ja kassaneidin välillä:)

   Poista
 10. Hulppea säästö 60 euroa, valittamisen väärtti. Harmi että on niin vaikeaa, tekevätköhän ne sen tahallaan hankalaksi ettei kukaan vaivautuisi..
  Niin ne roskat.. niitä ei enää voi edes yksitellä roskiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikkeuksellisen töykeästä keskuskassasta huolimatta kannatti valittaa. Jotain tahallista epäilen minäkin.
   Ihmetyttää tien varren pensaiden muovipussikoristelu, vaikka pussit ovat nykyisin maksullisia. Tosin pian jäävät vihreiden lehtien peittoon, mutta eivät maadu koskaan.

   Poista
 11. Samoilla linjoilla olen kanssasi, paitsi, että harmittelen aina itseäni, kun leikkaan otsatukkani joka kerta niin surkeasti vinoon. Kassakuitit tutkin tarkkaan ja käyn varmasti valittamassa. Niin ikään roskaamisesta näen punaista. Vasta keräsin maantieltä noin 10 kilsan matkalta pitkin penkkoja ja osin tieltä 23 erilaista tyhjää tölkkiä, jotka oli auton ikkunasta heitelty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kurjaa, että sielläkin roskataan ja mitä kaikkea tien penkoilta paljastuukaan kun lumet ovat sulaneet. Urotyön teit kun tölkit keräsit, hyvä sinä!

   Poista
 12. Kyllä minäkin tuollaisesta vähän suuttuisin, murisisin kovasti. mur mur

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen, että Singaporessa seurataan ja sakotetaan roskaajia. Siinäpä olisi Suomen valtiollekin hyvä tulolähde:)

   Poista