perjantai 16. marraskuuta 2012

Maailmanloppua odotellessa

Bugarach-vuori sumun peitossa, kuva tämän päivän MidiLibrestä


Maailmanlopun taikavuoresta olen maininnut aikaisemmin täällä. Tämä mielikuvitusta kiehtova paikka on kylästämme vajaan 100 kilometrin päässä, siis aika lähellä. 
Tämän aamun Midi Libre- sanomalehti uutisoi taas aiheesta. Lyhennelty käännökseni on kömpelö ja sen oikeellisuuskin ehkä kyseenalainen, mutta jotenkin näin se menee.

Auden alueella olevan Bugarach-vuoren huipulle, ainoalle turvapaikalle  oletetun maailmanlopun tullessa 21 joulukuuta, evätään pääsy.
Kolme päivää ennen ja kaksi päivää jälkeen 21. joulukuuta pääsy Bugarach-vuoren huipulle on kokonaan kielletty. Erityisistä turvatoimista ilmoitti tänä aamuna prefekti Eric Freysselinard Carcassonnessa.
Siispä kolme päivää ennen ja kaksi päivää jälkeen 21. joulukuuta pääsy vuorelle on kokonaan kielletty. Kylässä voi liikkua "siinä määrin kuin mahdollista". Prefekti totesi, että hän ei estä vapaata liikkuvuutta, mutta kylän kapasiteetti on rajallinen.
Alueen turvallisuutta tulee valvomaan noin sata poliisia ja turvallisuuspalvelun henkilöstöä. Tarvittaessa kutsutaan apuun reserviläisiä.

                                 -----------------------------------------

Alkuperäinen teksti :
Aude Le Pic de Bugarach, refuge présumé contre l'apocalypse, sera interdit d'accès le 21 décembre
Midilibre.fr
16/11/2012, 11 h 24 | Mis à jour le 16/11/2012, 11 h 29
Trois jours avant et deux jours après le 21 décembre, l'accès au pic de Bugarach sera totalement interdit. (MAX BERULLIER)
Le Pic de Bugarach, lieu de refuge présumé contre la fin du monde du 21 décembre 2012, fera l'objet de mesures de sécurité particulières à l'approche de cette date. Ces mesures ont été annoncées ce matin par le préfet Eric Freysselinard à Carcassonne.
Ainsi, trois jours avant et deux jours après le 21 décembre, l'accès au pic de Bugarach sera totalement interdit. Cependant, l'accès au village se fera "à la limite du possible". Le préfet a rappelé qu'il ne voulait pas empêcher la liberté de circulation mais que le village avait une capacité d'accueil limitée.
Pour ce dispositif de sécurité une centaine de gendarmes et d'agents de la sécurité civile seront mobilisés et des réservistes seront appelés si la situation l'exige a mentionné le préfet.

                        ******************************************

8 kommenttia:

 1. Aika kohtuutonta, yksi ainoa turvapaikka maailmanlopun tullessa ja sitten sinne on pääsy kielletty :}

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Deme, kiva kun löysit Vieraille poluille, tervetuloa.
   Saattaahan niitä varaturvapaikkoja olla muuallakin, ovat vain sisäpiirin tiedossa. Mietin paikalle vaihtoehtoja. Mieleen tuli Talvivaara, mutta hylkäsin sen, siellä on niin huono energia. Miten olisi Korvatunturi. Olisi aika hienoa kun avaruusalus laskeutuisi revontulten välkkeessä Korvatunturin laelle, ottaisi mukaansa joulupukin tonttuineen. Kun maailmanloppua ei tulisikaan, palauttaisi avaruusalus joulupukin joukkoineen kiertämään kilttien lasten luona. Vallitsisi maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto.

   Poista
 2. Pitää mennä varaan paikka hyvissä ajoin..

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Kannattaa varmaankin ottaa yhteyttä lehtijutussa mainittuun prefektiin, jospa hän järjestäisi…

   Poista
 3. Taidan luovuttaa, parempi minun on jäädä tänne omieni luo odottamaan, mitä tuleman pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmanloppua on ennustettu kautta aikojen ja uskomukset sekä arvailut sen tulosta jatkuvat. Eipä tosiaan kannata hötkyillä :)

   Poista
 4. On se aika kaukana täältä. Ellei maailmanloppua tule, olisi mielenkiintoista kuulla, oliko sinne tungosta. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tarkkailla Midi Libren uutisia lähellä h-hetkeä. Luulisin, että lehti raportoi tapahtumien etenemistä.
   Myös sinulle oikein hyvää viikonloppua. Täällä flunssaista viikonloppua vietetään lämpimiä juomia naukkaillen, sumu ja tihkusade ikkunan takana.

   Poista